Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Computers > PC Hardwares

PC Hardwares Let us discuss anything about hardware including any products that can bring peak performance for our PC's

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 24-10-2016, 05:43 PM
asdasdasd asdasdasd is offline
Legendary Member

asdasdasd's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2011
Posts: 12,901
Thanks (Received): 301
Likes (Received): 3
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by myroadtax.com View Post
Hard disk rosak dah ni bro. Kena gantikan dengan baru.

Kalau nak cuba recover, boleh cuba guna USB kit dan data recovery software.

Saya pernah dapat recover data cara ni.

<Jangan buat kalau tak berani tanggung>
<Boleh hantar kepada servis profesional tetapi harga mahal tak ingat>
<Technician akan buka hard disk dalam bilik vaccum dan mount piring hard disk ke recovery kit>

Balut hard disk dalam plastik kemas2 dan masukkan dalam peti ais. Bila sudah sejuk terus sambung ke usb kit dan copy data secepat mungkin sebelum hard disk jadi panas.

Jangan sambung dalam PC kerana bila panas, hard disk akan berpeluh dan ada air menitik boleh rosakkan mobo. Pasal tu kita guna usb kit, kalau bajet takde boleh buka ikatan cable dan tarik mount hard disk luar casing.

Sediakan data recovery software untuk copy semua data yang penting.

Kalau copy guna dos atau windows explorer mungkin ada dapat file yang 0 byte.


sangat membantu
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #42  
Old 12-06-2019, 02:36 AM
Hendadda Hendadda is offline
Junior

Hendadda's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2018
Posts: 96
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 8
Active Level
Default

You really could take a look at some YouTube videos how to do it manually then if you are so scared. As of now what repairmen said to you ? That's it's close to impossible or basically what ? I really don't get it at all. How does all that sounds ?
Reply With Quote
  #43  
Old 12-06-2019, 09:51 AM
isteri_aku isteri_aku is offline
Active Member

isteri_aku's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Feb 2012
Location: Bumi Allah
Posts: 1,998
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

Ewahh2...Hendadda la plop....
__________________
"I choose a lazy person to do a hard job. Because a lazy person will find an easy way to do it." - Pakcik Bill Gates
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump