Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Playstation, PSP, Wii, Xbox, All Consoles

Playstation, PSP, Wii, Xbox, All Consoles For console enthusiasts for share their infos, tips, tricks and all useful discussions.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-11-2016, 07:49 PM
tokayahmetal tokayahmetal is offline
Active Member

tokayahmetal's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,091
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Spare parts PSP

Assalam..nak tanya sapa tau kat mana kedai yg ada menjual spare part utk PSP ..anak aku punya PSP E1000 tak boleh charge. Aku dah bukak dan check...charger jack kat PSP tu rosak. KEdai nak repair RM60. Aku boleh buat sendiri ja menatang tu senang ...cuma nak cari kat mana ada jual benda alah tu. Aku nak beli kat kdeai tu dia tak nak juai..cilakak betul.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 17-11-2016, 03:20 PM
kni kni is offline
Legendary Member

kni's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2007
Location: Credit Suisse Hq
Posts: 10,360
Thanks (Received): 88
Likes (Received): 53
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tokayahmetal View Post
Assalam..nak tanya sapa tau kat mana kedai yg ada menjual spare part utk PSP ..anak aku punya PSP E1000 tak boleh charge. Aku dah bukak dan check...charger jack kat PSP tu rosak. KEdai nak repair RM60. Aku boleh buat sendiri ja menatang tu senang ...cuma nak cari kat mana ada jual benda alah tu. Aku nak beli kat kdeai tu dia tak nak juai..cilakak betul.
Aku pun cari benda tu. tapi takjumpa...
cuma ada jual online jer...

Kat amazon ada jual. Harga $3.89 + $1.39 (shipping).

OK ker harga tu?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-12-2016, 04:34 PM
tokayahmetal tokayahmetal is offline
Active Member

tokayahmetal's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,091
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kni View Post
Aku pun cari benda tu. tapi takjumpa...
cuma ada jual online jer...

Kat amazon ada jual. Harga $3.89 + $1.39 (shipping).

OK ker harga tu?
bro aku dah jumpaaa kat lazada... dah sampai tadi. Tak sampai rm20. Sebelum ni aku beli part ps2.. repair sendiri kos tak sampai rm20 jugak. Selama tpoket...tanya kedai nak rm150...lahabauuu
Reply With Quote
  #4  
Old 09-12-2016, 09:38 AM
kni kni is offline
Legendary Member

kni's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2007
Location: Credit Suisse Hq
Posts: 10,360
Thanks (Received): 88
Likes (Received): 53
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tokayahmetal View Post
bro aku dah jumpaaa kat lazada... dah sampai tadi. Tak sampai rm20. Sebelum ni aku beli part ps2.. repair sendiri kos tak sampai rm20 jugak. Selama tpoket...tanya kedai nak rm150...lahabauuu
Haha... Melampau sampai rm150....


Ok bro. Tq atas info... Nk gi selam kt lazada...
Reply With Quote
  #5  
Old 23-12-2016, 04:31 PM
armmar armmar is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,139
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

geng kalu tukar keypad ada part x
Reply With Quote
  #6  
Old 12-01-2017, 08:48 AM
skywrx03 skywrx03 is offline
Active Member

skywrx03's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,036
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

slalu kt lazada, 11street, shopee ada jual parts2 ni..lg murah dr kedai..beli pastu tgk kt youtube cara nk DIY..jimat duit..
Reply With Quote
  #7  
Old 12-01-2017, 09:01 AM
tomie tomie is online now
CG Hardcore

tomie's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Dec 2006
Location: Sedaka, Yan
Posts: 73,626
Thanks (Received): 7806
Likes (Received): 391
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by skywrx03 View Post
slalu kt lazada, 11street, shopee ada jual parts2 ni..lg murah dr kedai..beli pastu tgk kt youtube cara nk DIY..jimat duit..
bukan takat murah...
malah...depa joi natang² hat kedai tak mo nak joi..
Reply With Quote
  #8  
Old 12-01-2017, 09:02 AM
tomie tomie is online now
CG Hardcore

tomie's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Dec 2006
Location: Sedaka, Yan
Posts: 73,626
Thanks (Received): 7806
Likes (Received): 391
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tokayahmetal View Post
Assalam..nak tanya sapa tau kat mana kedai yg ada menjual spare part utk PSP ..anak aku punya PSP E1000 tak boleh charge. Aku dah bukak dan check...charger jack kat PSP tu rosak. KEdai nak repair RM60. Aku boleh buat sendiri ja menatang tu senang ...cuma nak cari kat mana ada jual benda alah tu. Aku nak beli kat kdeai tu dia tak nak juai..cilakak betul.
psp go ceq pun..dah lama kong....
bateri kong kot...
cas tak masuk...

kat lazada tak dak...terpaksa la mai cari kat kedai pak ali....bleh tahan rega..huhu


Last edited by tomie; 12-01-2017 at 09:11 AM..
Reply With Quote
  #9  
Old 25-01-2017, 11:20 PM
jackmuzika jackmuzika is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 300
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Aku nk cri parts psp... nk g selam kt lazada....tq tt
__________________
very very relax
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump