Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Articles

Forex Articles All articles relating to forex trading are discussed here. Some of them may useful as a guidance for your trading, while some of them have some other objectives to take for granted.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 14-10-2011, 12:04 PM
hisey hisey is offline
Active Plus

hisey's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Nov 2009
Location: pasir mas, salor ------alor setar, kedah
Posts: 2,598
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

bab nk ikut ni yg susuh..

alangkah baik klu leh ikut 100% tanpa gangguan emosi
__________________
Jurnal 1sen ambo <<<
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 07-04-2012, 09:16 PM
AzMiLLioNaiRe AzMiLLioNaiRe is offline
CG Top Poster Club

AzMiLLioNaiRe's Avatar
 
Trader Rating: (98)
Join Date: Jun 2008
Location: Sistem+Konsisten 0133113930
Posts: 35,495
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 2
Blog Entries: 26
Active Level
My Mood:
Default

banyak page nak bace..den suke teknikal je huhu
Reply With Quote
  #13  
Old 14-07-2012, 05:49 PM
khairulazan khairulazan is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 92
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Thanks bro..satu panduan yang bagus untuk susun satu trading plan..bila dah siap kena disiplin untuk terus follow trading plan..
__________________
Khairulazan.com
SerambiMekah.com
Reply With Quote
  #14  
Old 24-12-2012, 10:23 PM
ForexCepat ForexCepat is offline
Active Member

ForexCepat's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 2,238
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 4
Active Level
Default

nice share. Implement a trading plan, and stick to it. A trading plan is critical to stay in control of your emotions. In Forex trading, fear causes traders to cut their profits short, and greed often has causes you to override a win. Strictly follow your predetermined trading plan to avoid these pitfalls.
Reply With Quote
  #15  
Old 07-11-2013, 10:19 PM
lee.belisar lee.belisar is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2013
Posts: 47
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by darwisy View Post
Find attached the guideline template.

Of course, as you work through it, add anything else you feel should be in your own plan, and delete anything that's not relevant to your circumstances.
Hi Darwisy. Thank you for sharing the guideline to create a trading plan. I am a new trader and it gives me an idea on how to create mine. I hope to hear and learn more from you. Thanks.
Reply With Quote
  #16  
Old 18-11-2013, 02:24 PM
gerski gerski is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2013
Posts: 37
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by darwisy View Post
Find attached the guideline template.

Of course, as you work through it, add anything else you feel should be in your own plan, and delete anything that's not relevant to your circumstances.
Hello Darwis thanks for sharing it with us.Keep it up.
Reply With Quote
  #17  
Old 20-11-2013, 12:04 AM
lee.belisar lee.belisar is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2013
Posts: 47
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by gerski View Post
Hello Darwis thanks for sharing it with us.Keep it up.
Hi Gerski. How are you doing? Perhaps you are also new here like me. Hope we can exchange tips and ideas so we can learn from each other. Cheers. Good luck to your endeavors.
Reply With Quote
  #18  
Old 08-02-2015, 10:06 PM
FAUZEY_FX FAUZEY_FX is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (17)
Join Date: Nov 2010
Location: Sekadar Di Pinggiran Ukay..
Posts: 19,191
Thanks (Received): 432
Likes (Received): 141
Active Level
My Mood:
Default

Ada trading plan boleh jadi sia2 dan tiada trading plan lagi lah boleh jadi sia2. Apa yg dikatakan trading boleh jadi sia2 itu adalah kita tidak disiplin untuk ikut trading plan.

Trading plan sangat penting supaya trader mempunyai target yg perlu dicapai. Ibarat pengembara yg sesat tanpa kompas, begitulah juga akan terjadi kepada trader yg tiada trading plan.
__________________
[CENTER][FONT="Arial Black"][SIZE="3"][B][URL="http://bit.ly/2lX28ZB"][COLOR="Red"]SILA DOWNLOAD PERCUMA EBOOK MODAL TRADE PERCUMA.. DIBENARKAN UNTUK SEBAR[/COLOR][/URL][/B][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[CENTER][FONT="Arial Black"][SIZE="3"][B][URL="https://bit.ly/2MzFhnJ"][COLOR="blue"]Real CG Forex Traders Gathering 2020[/COLOR][/URL][/B][/SIZE][/FONT][/CENTER]
Reply With Quote
  #19  
Old 06-10-2016, 10:46 AM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,155
Thanks (Received): 635
Likes (Received): 65
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by FAUZEY_FX View Post
Ada trading plan boleh jadi sia2 dan tiada trading plan lagi lah boleh jadi sia2. Apa yg dikatakan trading boleh jadi sia2 itu adalah kita tidak disiplin untuk ikut trading plan.

Trading plan sangat penting supaya trader mempunyai target yg perlu dicapai. Ibarat pengembara yg sesat tanpa kompas, begitulah juga akan terjadi kepada trader yg tiada trading plan.
Betul tu bro..ramai trader gagal sbb takleh kawal emosi dan tak ikut trading plan..

Tapi trading plan yg dibuat juga perlu logik dan bukan ikut ketamakan utk cpt mendapat profit..
Reply With Quote
  #20  
Old 11-01-2017, 04:05 PM
darwisy darwisy is offline
Forex Moderator

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Posts: 831
Thanks (Received): 940
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Bila dah ada trading plan kena disiplin utk stick to that plan..Ramai trader gagal sbb tidak disiplin ikut trading plan dan lebih suka ikut pada nafsu dan emosi.

Jika anda berdisiplin ikut trading plan tetapi masih MC perlu kaji semula trading plan yg dibuat sebelum ini sesuai atau tidak dengan cara anda trading dan pair yang dipilih.

Sekiranya tidak sesuai perlu kenalpasti mana yang tak kena dan improve trading plan yang baru. Jika tak mahu risk kan real money boleh cuba tarding plan itu pada akaun demo dan lihat resultnya. Jika positif result nya selama 3 bulan boleh digunakan utk akaun live. Dan yang penting perlu disiplin, disiplin, disiplin.
__________________
"Market has a structure"
Reply With Quote
Likes abahsera liked this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump