Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 30-01-2014, 01:56 PM
Supreme Supreme is offline
Super Active

Supreme's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: May 2012
Posts: 5,636
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 139
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Sniper View Post
thread bagos

tt kalu ader pinggan2 yg wat offtopik ke lwk boddo ke leh repot kt aku k

truskan bg input
Tu bos dah pesan.. kalau xnak kena sniper jgn off topix ye.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 30-01-2014, 02:50 PM
the_one the_one is offline
Active Plus

the_one's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2009
Posts: 3,887
Thanks (Received): 145
Likes (Received): 46
Active Level
Default

business yang susah nak tutup kedai business kedai jahit, pergi kursus jahit, beli mesin jahit, buat 1 design jubah yang cantik2, promote di facebook buat facebook ads , rm10k dah cukup buat permulaan
Reply With Quote
  #23  
Old 30-01-2014, 04:30 PM
Naza87 Naza87 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Posts: 18
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by the_one View Post
business yang susah nak tutup kedai business kedai jahit, pergi kursus jahit, beli mesin jahit, buat 1 design jubah yang cantik2, promote di facebook buat facebook ads , rm10k dah cukup buat permulaan
Benda kena ada minat bro..xminat terlingkup gak..benda ni melibatkan kreativ...
Reply With Quote
  #24  
Old 30-01-2014, 05:07 PM
budak_tpg budak_tpg is offline
Active Member

budak_tpg's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: May 2008
Posts: 1,993
Thanks (Received): 45
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

sng buat bsnes kecik2 dlu..
kalau ikut aku la..pasar mlm bleh...jual la mknan ke...brng2 dlm cg pn byk gak menarik...ko lambak je sikit2..

smbil2 tu ko bsnes on9 sikit2...smbil2 je..
Reply With Quote
  #25  
Old 30-01-2014, 05:37 PM
Ibn Raffar Ibn Raffar is offline
Super Active

Ibn Raffar's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: May 2011
Posts: 7,002
Thanks (Received): 320
Likes (Received): 51
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Naza87 View Post
Benda kena ada minat bro..xminat terlingkup gak..benda ni melibatkan kreativ...
bagi ambe, minat kita nombor 2, minat pelanggan tu nombor 1.sekadar pendapat. tukang running boleh dicari , kita adalah bos

Last edited by Ibn Raffar; 30-01-2014 at 05:38 PM.. Reason: .
Reply With Quote
  #26  
Old 30-01-2014, 05:46 PM
azimlife azimlife is offline
Super Active

azimlife's Avatar
 
Trader Rating: (29)
Join Date: May 2007
Posts: 9,625
Thanks (Received): 150
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by the_one View Post
business yang susah nak tutup kedai business kedai jahit, pergi kursus jahit, beli mesin jahit, buat 1 design jubah yang cantik2, promote di facebook buat facebook ads , rm10k dah cukup buat permulaan
yup... ini salah satu bisnes yg aku rasa boleh buat untung...

buat apa saje yg bentuk design lain dr yg lain...

mcm tudung Fareeda cuma sygnya tudung tu xlabuh...

especially utk perempuan... sbb kuasa membeli amat lah besar... lagi2 barang online. sbb dorang ni tak kisah sgt brand ke apa...

nampak lawa je dorang rembat...

sbg contoh kita tengok banyak yg jual baju korea atau barang baby kat online... sedangkan barang tu kalau amik kat GM baru berapa RM...

tapi berapa ramai yg rajin nak gi GM, jalan-jalan semata-mata nak dapat murah. lgpun kena beli borong atleast 5 helai.

Last edited by azimlife; 30-01-2014 at 05:50 PM..
Reply With Quote
  #27  
Old 30-01-2014, 06:11 PM
nastrade nastrade is offline
Regular

nastrade's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2009
Posts: 954
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Buat permulaan buat service bisnes atau buat sesuatu yg dah ada kat pasaran, xperlu create benda baru. Hanya nilai tambah atau keistimewaan berbanding pesaing.
Reply With Quote
  #28  
Old 30-01-2014, 06:23 PM
Naza87 Naza87 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Posts: 18
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Yup tapi bab jual kat pasar malam ni aku xberapa nak minta sgt..stp malam kena tukar tempat..Yup betul mmg aku terpikiq pasal jahit tu sbnrnya...cuma nak mencari org pon bukan la semudah abc....dan kalau nak tau menjahit guna tangan kadang pon penat wooo smpi tukang jahit mmg cepat bongkok
Reply With Quote
  #29  
Old 30-01-2014, 06:23 PM
GOME GOME is offline
Regular

GOME's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 200
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

buat apps tok android and i tunes....more pada pendidikan kanak2....sape programmer2 java scrip ley la..tk kuar modal cume kuar modal fikiran....
Reply With Quote
  #30  
Old 30-01-2014, 06:24 PM
Naza87 Naza87 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Posts: 18
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by GOME View Post
buat apps tok android and i tunes....more pada pendidikan kanak2....sape programmer2 java scrip ley la..tk kuar modal cume kuar modal fikiran....
Yup ni mmg satu idea mmg terpikir tapi tak pandai programming je
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump