Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Comics, Manga, Anime and Cartoons

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 17-12-2008, 10:44 PM
alafsiber alafsiber is offline
Regular

alafsiber's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Location: sepang dekat ngan pusat serenti
Posts: 100
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Lawak Kartun

Kalau kongsi kartun2 cam gini kat sini boleh ka???

Anyway untuk post yg pertama ini dia:

Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 17-12-2008, 10:46 PM
Norfazli Norfazli is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 3,203
Thanks (Received): 89
Likes (Received): 0
Active Level
Default

cantik kartun.lukis sendiri ke?
Reply With Quote
  #3  
Old 17-12-2008, 10:46 PM
Pelesit Api Malaya Pelesit Api Malaya is offline
Active Plus

Pelesit Api Malaya's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 2,551
Thanks (Received): 160
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Datok Jawab... " Boleh... Tapi ingat, Jngn datang umah aku... Aku lastik ko..."
__________________
And even when she fought for breath, her words would leave a scar....
For only in the grip of darkness. We will shine amidst the brightest stars... - in memory -
Benci aku terhadap Yahudi mendalam...
One Khilafah, One World!! Allahu Akbar!!
Reply With Quote
  #4  
Old 17-12-2008, 10:50 PM
alafsiber alafsiber is offline
Regular

alafsiber's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Location: sepang dekat ngan pusat serenti
Posts: 100
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Pelesit Api Malaya View Post
Datok Jawab... " Boleh... Tapi ingat, Jngn datang umah aku... Aku lastik ko..."
Ahak ahak... jgn marah ek... nama pun kartun, sekadar untuk bergurau senda bagi mengisi masa lapang ja ahak ahak
Reply With Quote
  #5  
Old 17-12-2008, 10:51 PM
alafsiber alafsiber is offline
Regular

alafsiber's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Location: sepang dekat ngan pusat serenti
Posts: 100
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Norfazli View Post
cantik kartun.lukis sendiri ke?
lukis pakai illustrator... lama dah x melukis so x tau camne stroke den da skang nie ahak ahak

anyway thank you puji tu tp rasenya masih manyak kenalakukan... nampak cam kaku pun ade kan??
Reply With Quote
  #6  
Old 17-12-2008, 10:57 PM
Norfazli Norfazli is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 3,203
Thanks (Received): 89
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by alafsiber View Post
lukis pakai illustrator... lama dah x melukis so x tau camne stroke den da skang nie ahak ahak

anyway thank you puji tu tp rasenya masih manyak kenalakukan... nampak cam kaku pun ade kan??
Bagi aku,kartun kau tu cantik.Ada potensi untuk maju.
Aku pun merancang nak lukis kartun jugak.Nak buat blog untuk kartun.
Siap beli nama domain lagi. http://www.KartunLawak.com

Tapi kena tangguh dulu projek.Takde masa.
Reply With Quote
  #7  
Old 17-12-2008, 11:01 PM
alafsiber alafsiber is offline
Regular

alafsiber's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Location: sepang dekat ngan pusat serenti
Posts: 100
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Norfazli View Post
Bagi aku,kartun kau tu cantik.Ada potensi untuk maju.
Aku pun merancang nak lukis kartun jugak.Nak buat blog untuk kartun.
Siap beli nama domain lagi. http://www.KartunLawak.com

Tapi kena tangguh dulu projek.Takde masa.
Projek bagus tu bro... agak2 kalau nak menyumbang karya boleh ka ...
harap2 bro teruskan usaha tu bro... rasanya ramai bdk2 melayu kita yg berbakat tp tak tau nak submit ke mana ja...
Reply With Quote
  #8  
Old 17-12-2008, 11:08 PM
Norfazli Norfazli is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 3,203
Thanks (Received): 89
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by alafsiber View Post
Projek bagus tu bro... agak2 kalau nak menyumbang karya boleh ka ...
harap2 bro teruskan usaha tu bro... rasanya ramai bdk2 melayu kita yg berbakat tp tak tau nak submit ke mana ja...
Ya.Saya rasa ramai yang berbakat.Tetapi terpaksa pendam aje.

Bab submit tu.Mungkin boleh, tapi kena tunggu projek jalan dulu

Awak takde perancangan ke nak kembangkan bakat?
Reply With Quote
  #9  
Old 17-12-2008, 11:24 PM
alafsiber alafsiber is offline
Regular

alafsiber's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Location: sepang dekat ngan pusat serenti
Posts: 100
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Norfazli View Post
Ya.Saya rasa ramai yang berbakat.Tetapi terpaksa pendam aje.

Bab submit tu.Mungkin boleh, tapi kena tunggu projek jalan dulu

Awak takde perancangan ke nak kembangkan bakat?
Dlm minda tu ingat nak wat web koleksi kartun sendiri... tp masih blum tercapai... wat masa ni cam nie je la bro at least dpt komen dari forumers pun dah kira ok boleh la juga memperbetuikan apa yg salah sbb kdg2 mata sendiri x nampak ahak ahak...

erk x salah kan kalau post benda2 gini kat sini.. atau ade limit size file yg dilink bro?
Reply With Quote
  #10  
Old 17-12-2008, 11:35 PM
Norfazli Norfazli is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 3,203
Thanks (Received): 89
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by alafsiber View Post
Dlm minda tu ingat nak wat web koleksi kartun sendiri... tp masih blum tercapai... wat masa ni cam nie je la bro at least dpt komen dari forumers pun dah kira ok boleh la juga memperbetuikan apa yg salah sbb kdg2 mata sendiri x nampak ahak ahak...

erk x salah kan kalau post benda2 gini kat sini.. atau ade limit size file yg dilink bro?
tak pasti la pulak.cuba tanya admin CG
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump