Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #2201  
Old 21-04-2018, 07:12 AM
Duit Tepi Duit Tepi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Posts: 312
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 7
Active Level
Default

Contoh pelaburan 10000 unit, dividen 6 bulan pertama 3.1% dan 3.1% lagi utk 6 bulan kedua, sebab Ada compounding effect dividen yg 6 bulan pertama Kita reinvest. Akan dapat extra 0.008%. jadi mcm ni. 3.10% + 3.18% , so dia jadi 6.28% bukan 6.20% .. ulang proses yg sama utk beberapa tahun, tgk compounding effect berkerja.. the numbers will keep on increasing
__________________
Jadilah penguna bijak, Bertukar kepada OG1asean, nikmati penjimatan dari 5% setiap Kali anda bayar bil dan top up,Sila PM utk info lanjut
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2202  
Old 23-04-2018, 05:00 PM
zaini_uitm82 zaini_uitm82 is offline
Regular

zaini_uitm82's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2007
Location: ayer keroh-kelana jaya-puchong-Sheffield,UK
Posts: 443
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Duit Tepi View Post
Contoh pelaburan 10000 unit, dividen 6 bulan pertama 3.1% dan 3.1% lagi utk 6 bulan kedua, sebab Ada compounding effect dividen yg 6 bulan pertama Kita reinvest. Akan dapat extra 0.008%. jadi mcm ni. 3.10% + 3.18% , so dia jadi 6.28% bukan 6.20% .. ulang proses yg sama utk beberapa tahun, tgk compounding effect berkerja.. the numbers will keep on increasing
kurang tepat tu tuan.. dividen AHB tak reinvest balik.. dividen dia masuk lurus ke akaun bank kita..takder u turn balik ke akaun AHB..

kalau dividen yang dapat lepas tu beli balik AHB.. rugi 1 bulan.. elok masuk ASB dividen tu.. dpt la lebih sikit.. br ada rasa effect compounding tu dari ASB..
__________________
Blog Aku/Cerita Aku/Aku hero dalam cerita aku

http://www.perjalananku.com

Menjual barangan murah dari United Kingdom (UK)---> kedainanaUK
Reply With Quote
  #2203  
Old 23-04-2018, 07:15 PM
Duit Tepi Duit Tepi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Posts: 312
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 7
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zaini_uitm82 View Post
kurang tepat tu tuan.. dividen AHB tak reinvest balik.. dividen dia masuk lurus ke akaun bank kita..takder u turn balik ke akaun AHB..

kalau dividen yang dapat lepas tu beli balik AHB.. rugi 1 bulan.. elok masuk ASB dividen tu.. dpt la lebih sikit.. br ada rasa effect compounding tu dari ASB..
Mmg ler masuk account lain. Maksud reinvest tu, transfer dividen dari acc lain Dan beli balik unit ahb. Mmg compounding tu Saya Kira utk 5 bulan. Tu yg dapat 0.08% kalau 6 bulan dapat lebih dari tu. Masuk asb mmg dividen lebih dari ahb, tapi lepas tolak zakat, Saya prefer ahb
Reply With Quote
  #2204  
Old 24-05-2018, 02:51 PM
Acca Ca Chunk Acca Ca Chunk is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 117
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ada lagi kah AHB ni kalau mahu melabur?

saya orang baru nak belajar tentang pelaburan.
__________________
JANA INCOME MELALUI TONE EXCEL - GUNA SIMKAD DAPAT DUIT SETIAP BULAN

TTT
KLIK SINI DAFTAR SEKARANG
TTT
Reply With Quote
  #2205  
Old 04-06-2018, 08:48 PM
Duit Tepi Duit Tepi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Posts: 312
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 7
Active Level
Default

Lagi 3 bulan ++ terima bonus lagi..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump