Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 26-11-2017, 04:14 PM
mhj.hafeezz mhj.hafeezz is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Posts: 908
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
Default Sapa pernah tutup ASB Loan? Berbaloi tak pulangan.

assalamualaikum.. tengok game asb loan atas kertas macam cantik je.. tapi bila buat betul2 macamana ye pulangan nya? betul2 berbaloi ke.. ada kawan yang pernah buat n dah tutup kata tak berbaloi.
Paid Advertisement
  #2  
Old 26-11-2017, 04:21 PM
H-S H-S is offline
Active Plus

H-S's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: May 2010
Posts: 3,972
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 22
Active Level
My Mood:
Default

berbaloi kalau cukup syarat.. xberbaloi kalau shortfall sbb tenure pendek & takaful.. kena topup..
__________________
Quote:
pernah seseorang tegur mengenai seller online yang tumbuh bak cendawan lepas hujan, perniagaan memang sunnah nabi tapi cara nabi berniaga.. hormat, mesra pelanggan, jujur, xkejar untung dan bertanggungjawab.
  #3  
Old 26-11-2017, 04:44 PM
Niyang Niyang is offline
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 38,335
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 571
Active Level
My Mood:
Default

rase kalo dah menten dlm 3 tahun lebih maybe berbaloi.. sbb sblm ni dividen masih bleh rolling lg utk installment.. cam aku dah 4 thun.. tp dividen peram jerk.. nampak ade la skit perkembangan simpanan tunai.. tapi kalo pasni dividen makin kecik.. aku consider nk terminate.. sblm ni dah terminat lasb 100k.. ade lg lasb 60k ... tgg pak wahid nk bg berapa tahun ni dividen..
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
  #4  
Old 26-11-2017, 05:00 PM
Ahmad07 Ahmad07 is offline
Legendary Member

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 10,440
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 398
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mhj.hafeezz View Post
assalamualaikum.. tengok game asb loan atas kertas macam cantik je.. tapi bila buat betul2 macamana ye pulangan nya? betul2 berbaloi ke.. ada kawan yang pernah buat n dah tutup kata tak berbaloi.
tengok plan kau camne... calculation yg ditunjukkan atas kertas tu tak termasuk insurans... kalo plan kau short term, buat tanpa insurans/takaful... kalo longterm, terpulang... nak takaful pon boleh, taknak pon takpe...

apabila kawan kau ambil dengan insurans/takaful, then terminate awal sangat, mmg la tak berbaloi sebab banyak hangus kat takaful... ni investment kategory slow and steady...
  #5  
Old 26-11-2017, 06:43 PM
Sniper Sniper is offline
Super Moderator

Sniper's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,223
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
Default

http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=224608
Sponsored Links
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump