Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stocks General Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 12-08-2016, 02:28 AM
hum hum is offline
Super Active

hum's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Mar 2009
Posts: 5,465
Thanks (Received): 31
Likes (Received): 56
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post
saham byk input nk kena masuk dlm kepala. ada 1k company dlm bursa

trade fcpo jela. paham 1 benda je haha
Malaysia ok lg..ada 1k company je..tu pun 500 tak active..tingal 500 je..

Kalau us 30k company..lg pening
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 12-08-2016, 08:00 AM
epiee epiee is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2010
Posts: 265
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by imp View Post
Main saham.... Ikutkan kpd falsafah aku, main saham ni ibarat simpan duit dalam bank utk jangkamasa panjang dan lama, blh guna sbg dividend play atau company yg aggresif. Kena pandai cari catalyst dan selok belok sesuatu perniagaan. Dari simpan dalam bank saja, baik simpan dlm asb, dari simpan dlm asb, laburkan dalam saham. Contoh, dari thn 2009 saham2 bank naik dan memberikan dividend yang bagus. Untung2 dividend, ada jgk kebarangkalian saham naik 100-300% dlm masa 5 thn berbanding asb. Kalau takat nk contra main cilok milok sekali trade blh untung deraih, baik tentu trade instrument dan asset class yg lbh liquid dan platform yg lbh baik sbg cth derivatives dan currency. Plg utama sekali, bina portfolio, tahu catalyst, economic cycle, strategy, equity management dan modus operandi. Kita ibaratkan semua ini sbg investment dlm satu portfolio dan dlm portfolio blh ada saham, forex, derivatives, physical gold, real estate, investment fund dan private equity. Slow2 bina portfolio dlm jangkamasa 10-20 tahun kamu blh berjaya insya-Allah. Panjang pulak.. Wkwkkw.
saya sokong!

ramai yg nak cepat kaya, cuba main intraday or short term
saham ni better kita accumulate slowly...simpan untuk long term
guna method - dollar cost averaging
Reply With Quote
  #13  
Old 30-12-2016, 12:31 PM
golddroger1995 golddroger1995 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Posts: 24
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

waw.. parking jap.
Reply With Quote
  #14  
Old 19-02-2017, 09:27 PM
maxstygian maxstygian is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 22
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

nak belajar melabur saham
__________________
Ikan Di laut
Reply With Quote
  #15  
Old 21-02-2017, 11:09 AM
eisz2021 eisz2021 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,317
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

bagus juga melabur saham nei.. kena cari guru yang betul
Reply With Quote
Likes maxstygian liked this post
  #16  
Old 21-02-2017, 11:39 AM
bob76 bob76 is offline
Legendary Member

bob76's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Jul 2010
Location: Mainland Asia's Southernmost City
Posts: 16,095
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 47
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by PuTRa78 View Post
sy cadangkan tuan trade FCPO berbanding saham.. iaitu derivative dlm BSKL, dan bukannye equities.. hari2 buat duit, insyallah
ade thread FCPO dlm forum ni..
hanye cadangan sy.. jgn mare..
tgk testimoni dato nazri punya student, sehari rm3k tu income dlm fcpo
Reply With Quote
  #17  
Old 21-02-2017, 02:32 PM
adi90 adi90 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2014
Posts: 102
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Ya FCPO modal kena besar sbb kita trade base on USD, tu yang masyuk
Reply With Quote
  #18  
Old 21-02-2017, 02:48 PM
Jalapeno Jalapeno is offline
Active Plus

Jalapeno's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2015
Posts: 3,539
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 37
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

pastikan ada simpanan 3-6 bulan kali belanja bulanan. baru main saham.
__________________
Hashflare - Bitcoin Cloud Mining 'value for money' dgn harga RM47/$12 (debit/credit card) untuk 100GH/s setahun.
Diskaun 22% dengan kod HF18PIZZADAY22 hingga 31 May 2018
Di masa depan, dari mana nak dpt bitcoin? Berapa harga masa tu?
Reply With Quote
  #19  
Old 21-02-2017, 03:15 PM
epiee epiee is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2010
Posts: 265
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by adi90 View Post
Ya FCPO modal kena besar sbb kita trade base on USD, tu yang masyuk
fcpo kita trade dalam RM bro
broker pun local...under bursa malaysia
Reply With Quote
  #20  
Old 21-02-2017, 03:50 PM
adi90 adi90 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2014
Posts: 102
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by epiee View Post
fcpo kita trade dalam RM bro
broker pun local...under bursa malaysia
Ya mmg RM tapi equity kita dalam USD to yang kena minimum deposit modal RM6k-10k , sebab minyak international trade dalam USD , tak boleh RM kecuali minyak dalam negara Malaysia trade antara orang malaysia mcm bursa saham je boleh kot dlm RM , tapi kalau bursa masuk international trade kena dalam USD, Bursa on behalf kita punya trade. Tu sebab ada Leverage. kalau x mungkin minimum Rm30k . kalau saya salah tolong betulkan.

Last edited by adi90; 21-02-2017 at 03:53 PM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump