Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stocks General Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 09-01-2015, 11:10 AM
mazri_2008 mazri_2008 is offline
Legendary Member

mazri_2008's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Nov 2008
Location: REBAT FOREX USD/RM
Posts: 16,365
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 1542
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by malaysiamaju View Post
lagi untung dari forex?
trade forex lg cepat untung dan cepat rugi
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 09-01-2015, 04:36 PM
symori symori is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 2,808
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by malaysiamaju View Post
gitu.. gapo tak banyak pilihan? 10k tu pilihan saham yang guano?
ada lebih dari 1000 kaunter untuk dagangan saham.
ambo cadangkan demo gi investment bank, insya ALLAH banker boleh buwi nasihak molek2...
Reply With Quote
  #13  
Old 09-01-2015, 08:41 PM
diyana roslan diyana roslan is offline
Active Member

diyana roslan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2014
Posts: 1,427
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by realhafiz View Post
Wow nenek main saham???
eh betol lah.. ingat saye tipu ke
__________________
xtahu ape rase dh skg -_-
Reply With Quote
  #14  
Old 13-01-2015, 10:27 PM
Ariff81 Ariff81 is offline
Active Member

Ariff81's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2009
Posts: 2,269
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Kalau main saham MAS dijamin untung 2 kali gnda, tapi saham mas dh tutup, bulan berapa tah bukak balik,
Reply With Quote
  #15  
Old 13-01-2015, 10:39 PM
lantana lantana is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 4,036
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by realhafiz View Post
Wow nenek main saham???
Ini nenek bkn sebarang nenek ni.

Blh apply jadi cucu angkat.
Reply With Quote
  #16  
Old 13-01-2015, 10:41 PM
lantana lantana is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 4,036
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Ariff81 View Post
Kalau main saham MAS dijamin untung 2 kali gnda, tapi saham mas dh tutup, bulan berapa tah bukak balik,
MAS dah privatized dan akan dinyah senarai dari Bursa Malaysia.

Mmg tak bukak balik dah dlm masa terdekat ni.
Reply With Quote
  #17  
Old 14-01-2015, 06:25 AM
diyana roslan diyana roslan is offline
Active Member

diyana roslan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2014
Posts: 1,427
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lantana View Post
Ini nenek bkn sebarang nenek ni.

Blh apply jadi cucu angkat.
tahu xpe hihi
__________________
xtahu ape rase dh skg -_-
Reply With Quote
  #18  
Old 17-01-2015, 04:01 PM
applejuice applejuice is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2011
Posts: 482
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 1
Active Level
Default

forex letak rm300 pun jadi 100k kalau ikut minggu lepas punye cite yang bukan wrong side in the market main chf pair.
tapi yang rugi sampai akaun negative pun ade.huhu

saham x flexible cam forex cuma bagusnye regulated.

forex boleh untung sehari macam saham untung sebulan tapi negatifnye boleh hancur sehari berbanding saham low leverage berbulan baru hancur. tapi itu kalau keadaan market normal lah.

saham pulak susah nak profit kalau market downtrend.sebab biasanye saham ikut sector lepas tu sector ikut index.kalau main index downtrend.boleh katakan semua kaunter byk merah je. kalau forex downtrend ke uptrend sama je .mana mana boleh profit.

byk lagi nak cerita.suruh otai lain cerita .huhu
Reply With Quote
  #19  
Old 17-01-2015, 04:16 PM
lantana lantana is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 4,036
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by applejuice View Post
forex letak rm300 pun jadi 100k kalau ikut minggu lepas punye cite yang bukan wrong side in the market main chf pair.
tapi yang rugi sampai akaun negative pun ade.huhu

saham x flexible cam forex cuma bagusnye regulated.

forex boleh untung sehari macam saham untung sebulan tapi negatifnye boleh hancur sehari berbanding saham low leverage berbulan baru hancur. tapi itu kalau keadaan market normal lah.

saham pulak susah nak profit kalau market downtrend.sebab biasanye saham ikut sector lepas tu sector ikut index.kalau main index downtrend.boleh katakan semua kaunter byk merah je. kalau forex downtrend ke uptrend sama je .mana mana boleh profit.

byk lagi nak cerita.suruh otai lain cerita .huhu
Betul tu.Forex tu kira high risk and high return.

Saham pulak dlm kategori moderate risk and moderate return.

ASB,Tabung Haji,FD tu dlm kategori low risk and low return.

Apa2 pun,sebarang jenis pelaburan mestila dibuat dgn ilmu,latihan dan pengalaman.

Kalau tidak pelaburan tu akan jadi high risk and no return.
Reply With Quote
  #20  
Old 17-01-2015, 04:28 PM
assalamualaikum assalamualaikum is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2012
Posts: 362
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Keuntungan saham paling tinggi den penah dapat 700% ++. (baru cuba - cuba belajar saham awal tahun lepas)

Tahun lepas, bulan 4 gitu beli saham IFCAMSC dalam 9 sen. jual masa rega 70sen lebih dalam masa 5 bulan.

Nak belajar saham ni, elok join seminar / class zamsaham.com
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump