Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stocks General Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 06-11-2017, 09:39 PM
mytrade mytrade is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,961
Thanks (Received): 213
Likes (Received): 11
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by bob76 View Post
adoi la, rm15k....
15K..
baik trade terus...buka cds account rm10...belajar demo sikit ..godak godek kenal dua tiga switch buy sell...buat paper trading..
dah berani campak rm5K real tradi ambik feel...

yg lain lain belajar pelan2..skrg online boleh je cari ilmu..ada haluan kiri..haluan kanan..pelampau..silent semua ada..

trading is simple but not easy..

2017 ni genap aku 10 thn aku terjun lautan saham local..
lbhkurang 8 bulan sblm PRU12 dan market crash 2008...

takder g seminar..bengkel..semua main terjah dan research sendiri..
antara yg paling berharga pernah face to face dgn otai trader...Goldfinger @ Khalid Embong...kat kedai kopi je kaut ilmu dgn dia...

klu nak tanya 10 thn trading berapa untung...
jujur cakap..xde sampai dapat beli banglo pun..atau kereta cash tp dgn modal yg minima..ada la duit sampingan kat tepi pinggang..klu untung busat takkan nak makan gaji lagi sampai skrg..
tp yg best ialah tradign saham bkn semata trading tp pemilikan sebuah kompeni....
dan tercapainya cita cita aku sejak kecil yg teringin tahu lembaran tebal dalam suratkhabar kadang kadangnya...yakni IPO..
__________________
Mytrade ECGC
Reply With Quote
Likes bob76, Wallit Fx liked this post
Paid Advertisement
  #42  
Old 06-11-2017, 09:42 PM
mytrade mytrade is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,961
Thanks (Received): 213
Likes (Received): 11
Active Level
Default

Dgn Khalid Embong...kelas FCPO dia yg pertama..RM180 je..
Itu lah kelas pertama aku pergi untuk trading semata nak kenal mengenai komoditi dan futures...
__________________
Mytrade ECGC
Reply With Quote
  #43  
Old 07-11-2017, 03:58 PM
Ahmad07 Ahmad07 is offline
Legendary Member

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 10,440
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 398
Active Level
My Mood:
Default

mane2 seminar utk invest ni jangan tengok kepada orang tu popular ke tidak... stakat ni banyak je seminar aku pergi, ada bermanafaat, ada yg sampah je, buang masa sebab semua dia ajarkan aku dah baca kat internet, ada yg ajarkan teknik pelik2, actual bukan menjadi pon... sifu konon, nak bagi live call pun takut

masa aku mula2 kenal saham, jadi private client seorang sifu yg sangat2 populer, sampai skang ada saham yg die rekemen aku blum jual, buat pekasam sebab dah rugi banyak, tak tau nak buat ape... sifu tu cakap patut cut loss, tapi utk tau nak cut loss kena gi seminar dia dulu... hampeh..

sorang lagi sifu, memang power juga, slalu tayang profit client2 dia je manjang kat facebook... aku bagi fund dan die je lah trade, sebab dia ada buat service gitu... seminar dia pun aku pegi... skang portfolio masih negatif walopun dah 4 tahun... nasib baik sket je..

mereka ni popular, pernah masuk tv juga.. tapi berhati2 lah, ni cara mereka cari makan, dngan jual seminar dan makan komisyen dari hasil kita trade.. untung rugi kita bukan masalah diorang... kalo client untung, boleh jadi modal iklan/testimonial diorang, kalo client rugi, senyap2 je dah lah...

Last edited by Ahmad07; 07-11-2017 at 04:00 PM..
Reply With Quote
Likes nad-cwa, dauskupang liked this post
  #44  
Old 07-11-2017, 04:24 PM
3gunHell 3gunHell is offline
Active Plus

3gunHell's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,522
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

lebih baik trade sendiri,
sekarang pun ramai remisier yg buat kelas.
__________________
sedangkan lidah lagi tergigit dengan gigi. apatah lagi dalam perhubungan.
Reply With Quote
  #45  
Old 31-12-2017, 01:39 AM
muhammadsafian muhammadsafian is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2017
Posts: 8
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Saya ada tengok diorang akan tunjuka kenuntungan yang murid2 diorang dapat masa main saham. huh. Saya baru nak belajar main saham dan nak tahu dekat mana ya nak belajar dengan orang yang betul?
Reply With Quote
  #46  
Old 02-01-2018, 03:52 PM
mytrade mytrade is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,961
Thanks (Received): 213
Likes (Received): 11
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by muhammadsafian View Post
Saya ada tengok diorang akan tunjuka kenuntungan yang murid2 diorang dapat masa main saham. huh. Saya baru nak belajar main saham dan nak tahu dekat mana ya nak belajar dengan orang yang betul?
yg untung je tunjuk??
yg rugi ada tak??

nak main saham senang..just klik and place order..
tp nk untung tu yg susah..

mmg ada ramai yg buat kelas kt luar sana..
klu nk belajar dan tahu apatu saham..boleh je try ambik beginner dulu...
dan kena sedia some amount utk hangus..berapa berani hangus itulah modal yg boleh letak utk main saham..
__________________
Mytrade ECGC
Reply With Quote
  #47  
Old 02-01-2018, 05:07 PM
imp imp is offline
Regular

imp's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 784
Thanks (Received): 95
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mytrade View Post
yg untung je tunjuk??
yg rugi ada tak??

nak main saham senang..just klik and place order..
tp nk untung tu yg susah..

mmg ada ramai yg buat kelas kt luar sana..
klu nk belajar dan tahu apatu saham..boleh je try ambik beginner dulu...
dan kena sedia some amount utk hangus..berapa berani hangus itulah modal yg boleh letak utk main saham..
Yg untu g je tnjuk, yg rugi ada tak??
Reply With Quote
  #48  
Old 03-01-2018, 08:21 AM
zyzyx zyzyx is offline
Active Member

 
Trader Rating: (18)
Join Date: Dec 2012
Location: in your lost memories of me
Posts: 1,116
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 6
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by muhammadsafian View Post
Saya ada tengok diorang akan tunjuka kenuntungan yang murid2 diorang dapat masa main saham. huh. Saya baru nak belajar main saham dan nak tahu dekat mana ya nak belajar dengan orang yang betul?
untung tu sapa2 bole buat. masuk 1 lot pi tembak 100 kaunter. yg paling untung bagi tayang
__________________
"keris dulu dalam tangan sekarang dalam otak
paling tajam tak perlu hunus keluar tengkorak"
Reply With Quote
  #49  
Old 22-01-2018, 04:20 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 131,731
Active Level
My Mood:
Default

jom

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump