Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 23-01-2019, 11:42 PM
Actifast Actifast is offline
Super Active

Actifast's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Sep 2008
Location: Penthouse
Posts: 5,640
Thanks (Received): 54
Likes (Received): 10
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by adila9889 View Post
kedua2 ni pon blh, tapi siapa nak beli barang preloved? I lbh rela beli barang baharu
ak buyer biasa suka beli barang rosak yang boleh baiki.

peluang penuhi hoby [email protected] repair apa yang boleh, alang alang boleh jumpa adik manis aummm
__________________
Doa ak " Pro Trader "
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 24-01-2019, 11:04 PM
kharul kharul is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2018
Posts: 19
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by bungafd View Post
Sana x shj blh jual brg preloved,tp juga blh jual brg baharu.Sesiapa pun blh jual kat situ, skrg pre-CNY adalah musim yg paling sesuai utk buat bisness hehehe
tapi kalau nak buat bisness, mesti nak bisness long-term,xkan tutup slps thn baru cina.. bankrup nnti...Kalau nk jimat kos sewa, buka akaun carousell jual barang kat situ je

Last edited by kharul; 25-01-2019 at 09:58 AM..
Reply With Quote
  #23  
Old 24-01-2019, 11:09 PM
bungafd bungafd is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2018
Posts: 9
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kharul View Post
tapi kalau nak buat bisness, mesti nak bisness long-term,xkan tutup slps thn baru cina...
betul la tu mesti mahu yg long-term. Rasanya kalau musim perayaan mcm pre-CNY ni mesti seller bg promosi kaw-kaw. Rasanya awak kena pelbagaikan idea meniaga kot. kikiki

Last edited by bungafd; 25-01-2019 at 09:41 AM..
Reply With Quote
  #24  
Old 24-01-2019, 11:13 PM
kharul kharul is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2018
Posts: 19
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by bungafd View Post
betul la tu mesti mahu yg long-term. Rasanya kalau musim perayaan mcm pre-CNY ni mesti seller bg promosi kaw-kaw. Rasanya awak kena pelbagaikan idea meniaga kot. kikiki k
hehe...smlam aku eye shopping kat carousell, aku nampak ramai org jual biskut CNY...pandai betul ambik kesempatan utk buat duit..

Last edited by kharul; 25-01-2019 at 09:43 AM..
Reply With Quote
  #25  
Old 25-01-2019, 09:21 AM
saypul_teh78 saypul_teh78 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2019
Posts: 5
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Actifast View Post
tinggal di area bandar besar senag niaga.

cod senag, apa pon senag.

nak selamat pakai pakai lazada, shoppe senagkatan dengannya. jarang org niaga barang 2nd.

scammer ni , jarang berdepan, baru niaga baik jumpa COD kalu corusle tu.
senag dapat buyer.
Aku setuju.. Setakat ni kalau up barang kat apps, memang carousell dia lagi cepat dpt buyer. Biasanya dorg nak nego harga. mgkin tu kot yg dorg suke..
Reply With Quote
  #26  
Old 25-01-2019, 09:26 AM
nurulazzin nurulazzin is offline
Regular

nurulazzin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2013
Posts: 139
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dausbiz View Post
Try pakai web sendiri

Iklan kaw kaw

Mula mula mungkin slow

Bina relationship ngan pelanggan

Bagi banyak pelanggan

Bila berlaku repeat sales

Masa tue leh kaw kaw duit

Apa apa start from below

Paling asas
Wahh best bila sifu bisness share.. Tapi mmg masih terkial-kial nak setup.. Bab nk promote tu, sepupu sis try copycat sikit dari top2 seller. Tapi xtaw la jadi ker idokk
Reply With Quote
  #27  
Old 25-01-2019, 09:29 AM
meesuhaimee meesuhaimee is offline
Regular

meesuhaimee's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Posts: 141
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Carousell!
saya xde barang nak jual tapi banyak jual barangan rumah 2nd masa pindah rumah haritu. kikiki
Reply With Quote
  #28  
Old 25-01-2019, 09:32 AM
meesuhaimee meesuhaimee is offline
Regular

meesuhaimee's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Posts: 141
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kharul View Post
okkk dah faham...smlam aku eye shopping kat carousell, aku nampak ramai org jual biskut cny...semua ni pandai buat bisness...
Mestilah pandai. Jual je ape yg boleh asalkan datangkan duit. Ekonomi skrg mkin goyah.. Dah nk raya ni, kaki bisness mesti pandai je cr lubang buat duit.

p/s: kalau nk rak baju 2nd, pm ler aku.. aku share carousell aku..hihi
Reply With Quote
  #29  
Old 25-01-2019, 10:17 AM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.kedaifirdaus.com
Posts: 47,014
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1315
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by nurulazzin View Post
Wahh best bila sifu bisness share.. Tapi mmg masih terkial-kial nak setup.. Bab nk promote tu, sepupu sis try copycat sikit dari top2 seller. Tapi xtaw la jadi ker idokk
apapun kat carigold nie pun leh promote hari hari up thread kongsi bende best sambil promosi

di carigold jer lebih 100,000 orang malaysia kat sini
__________________


PERCUMA INFO Lebih 100 Jenis Produk SUAMI ISTERI
di www.kedaifirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #30  
Old 28-01-2019, 03:28 PM
rasyid.ahmad rasyid.ahmad is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2017
Posts: 31
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

aku pernah iklan meja makan terpakai brand Ikea dekat carousell sebab dah beli meja makan lain yg lebih besar.
harga murah skit berbanding harga baru sbb barang terpakai.
ramai yg mesej nak beli dan akhirnya terjual jgk dalam beberapa hari je.
__________________
Sabun Pencuci Pakaian yang menjimatkan
fb.com/nurrafa.amigo
Shoppe.MY Online Shop
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump