Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #31  
Old 14-08-2018, 11:52 AM
cre8tive cre8tive is online now
Legendary Member

cre8tive's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Oct 2008
Posts: 15,921
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 321
Active Level
My Mood:
Default

Aku tgk wowshop bila ada produk tudung jer..
__________________
LOGO | BUSINESS CARD | FLYERS | FB TIMELINE | STICKADZ
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #32  
Old 14-08-2018, 12:00 PM
pijoe pijoe is offline
Legendary Member

pijoe's Avatar

 
Trader Rating: (19)
Join Date: Jun 2008
Location: Office IKOFXM
Posts: 12,589
Thanks (Received): 667
Likes (Received): 195
Active Level
My Mood:
Default

kalau lipat macam tu...baik wowshop jual baldi besar je...baik beli baldi besar lipat elok2 dalam baldi...siram air je lepas tu jemur..... tak payah beli mesin basuh dah...sebab motor takkan jalan punya... kalau jalan pun yang bawah je kena yang atas semua tak kena....
__________________
REGISTER AKAUN DI SINI & DAPATKAN 70% @ 0.7 PIPS REBET MINGGUAN
http://www.carigold.com/portal/forums/image.php?type=sigpic&userid=30130&dateline=126015  5484
REBET IKOFX DIBERI SEJAK 2010

(YM: alexender_pijoe) (SKYPE: pijoe.ikofx) (Phone & WhatsAPP: +60176567531)
Reply With Quote
  #33  
Old 15-08-2018, 03:05 AM
Jal Leman Jal Leman is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2018
Posts: 50
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

jual ratus2, skali pergi tesco barang lebih kurang, tapi harga separuh drpd wowshop.
Reply With Quote
  #34  
Old 15-08-2018, 05:26 AM
g-man g-man is offline
Active Member

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2011
Location: Malaysia
Posts: 1,784
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 93
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by puyol View Post
baru ku tahu washing machine ada gearbox.
Gear Auto ke manual bos?😜😁
Reply With Quote
  #35  
Old 15-08-2018, 05:56 AM
silibug silibug is offline
Active Member

silibug's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,557
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by puyol View Post
baru ku tahu washing machine ada gearbox.
mesin basuh mmg ada gearbox pun...
klu xsilap aku utk tukar mod wash <-> spin...
Reply With Quote
  #36  
Old 15-08-2018, 06:35 AM
steelheart steelheart is offline
Regular

steelheart's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 532
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 20
Active Level
Default

Pada yg tak tau.. mesin basuh memang mempunyai gearbox abam2. Mekanikal gearbox ni lah yg berfungsi menukar mode wash to rinse.. rinse to spin keringkan .. komdian gearbox ni diberi command melalui motherboard. Aku pernah tukar seketui gearbox mesin LG beli sendiri kat jln pasar balik tukar sendiri jimat kos aku . Punca tukar gearbox pasal gearbox aku jem tak mau wash
Reply With Quote
Likes kopirait liked this post
  #37  
Old 15-08-2018, 06:47 AM
GPK1 GPK1 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Location: 03
Posts: 3,916
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 14
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by steelheart View Post
Pada yg tak tau.. mesin basuh memang mempunyai gearbox abam2. Mekanikal gearbox ni lah yg berfungsi menukar mode wash to rinse.. rinse to spin keringkan .. komdian gearbox ni diberi command melalui motherboard. Aku pernah tukar seketui gearbox mesin LG beli sendiri kat jln pasar balik tukar sendiri jimat kos aku . Punca tukar gearbox pasal gearbox aku jem tak mau wash
masalah aku pulak rosak mother board
tak ada spare part dah mother board ni
Reply With Quote
  #38  
Old 15-08-2018, 08:06 AM
ched ched is offline
Regular

ched's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2006
Posts: 180
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by LipanBara View Post
https://www.youtube.com/watch?v=F84ZxF06Ap0

skip ke minit 3.00

ade ke org guna washing machine macam tuh?
Kawasan tekanan air rendah, boleh beli la mesin ni. Memang tak boleh guna mesin fully auto. tapi video ni mmg agak mengarut la, motor tu nak pusing mcm mana kalau tau berat sgt. Setakat sehelai2, boleh la.

Last edited by ched; 15-08-2018 at 08:11 AM..
Reply With Quote
  #39  
Old 15-08-2018, 11:32 AM
sapit87 sapit87 is offline
Super Active

sapit87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,602
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 45
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by skyz.silver View Post
dlu smartshop..skrg wowshop
huhu lama x tgk smart shop
Reply With Quote
  #40  
Old 16-08-2018, 02:06 AM
fazarudin fazarudin is offline
Legendary Member

fazarudin's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2006
Location: K L A N G
Posts: 10,947
Thanks (Received): 211
Likes (Received): 41
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Ape ke gile comforter kasi lipat mcm tu masuk dlm mesin basuh..
jahanam lah jawabnya
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump