Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 13-08-2018, 08:05 AM
Err404 Err404 is offline
Junior

Err404's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2014
Posts: 50
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Masalah lipas kat atas ceiling rumah

ape kabo semua....
aku ada sket masalah ni, rumah aku double story, baru2 ni aku naik atas ceiling, saje nk tengok keadaan. rupanya dah jadi sarang lipas la pulak... banyak giler lipas.

jadi, cemana cara nak halau lipas2 tu secara permanent? ada kata suruh letak serai la, benda2 bau kuat la... aku tak practice lagi. sbb kalau dapat nak solution yg tahan lama, bukan yang kena ulang sebulan sekali.

ada suruh panggil pest control tapi aku jadikan last option sbb aku xsuka la play with chemical and lagi satu mesti mahal kan... hihihi...


so, any suggestion?
tqvm ye..
__________________
Prefer : Hard-Code
Hate : click-click-click-tadaaa...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 13-08-2018, 08:28 AM
simplest_box simplest_box is offline
Active Plus

simplest_box's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 4,691
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 52
Active Level
Default

kat youtube bnyk DIY trap lipas ni
Reply With Quote
Likes tr4falgar liked this post
  #3  
Old 13-08-2018, 08:37 AM
tr4falgar tr4falgar is offline
Super Active

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 5,483
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 140
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by simplest_box View Post
kat youtube bnyk DIY trap lipas ni
den pon byk gak tgk video tu kat youtube..tp tak buat2 lagi perangkap tu
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #4  
Old 13-08-2018, 08:39 AM
Dragonforex Dragonforex is offline
Temporarily Banned for 1 Week

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 2,971
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 289
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

ko kasi sembur dulu lipas2 ini. kasi settle man.pus semua..

pastu letak serai wangi..
Reply With Quote
  #5  
Old 13-08-2018, 08:40 AM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 131,920
Active Level
My Mood:
Default



beli ni je. sekor bwk blik kt sarang habis sume mati

mcm ubat semut gak. cr la kt kedai hardware
Reply With Quote
Likes sayasuka liked this post
  #6  
Old 13-08-2018, 08:54 AM
waddy waddy is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2008
Posts: 709
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 14
Active Level
My Mood:
Default

https://carigold.com/portal/forums/s...d.php?t=511092

neh ada alonso jual...

aku beli gak ni tapi kat shopee lama dah baru perasan ada thread ni..

yang neh all around.. lipas,semut,cicak..yang aku perasan lipas dan semut mati kiok dalam kuantiti banyak..cicak mungkin lari..
Reply With Quote
  #7  
Old 13-08-2018, 09:02 AM
fms fms is offline
Legendary Member

fms's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2007
Posts: 18,936
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 87
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post


beli ni je. sekor bwk blik kt sarang habis sume mati

mcm ubat semut gak. cr la kt kedai hardware
utk nyamuk ade ke??
__________________
Ejen Broadband Dicari - http://zipansion.com/1yxWX
Pelbagai Jenama Kenderaan Untuk Dijual - http://zipansion.com/1yxdP
Kad Sim Valid 365 Hari Setiap Topup - http://zipansion.com/1yxhT
Reply With Quote
  #8  
Old 13-08-2018, 09:29 AM
boy85 boy85 is offline
Regular

boy85's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2013
Posts: 548
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by waddy View Post
https://carigold.com/portal/forums/s...d.php?t=511092

neh ada alonso jual...

aku beli gak ni tapi kat shopee lama dah baru perasan ada thread ni..

yang neh all around.. lipas,semut,cicak..yang aku perasan lipas dan semut mati kiok dalam kuantiti banyak..cicak mungkin lari..
yg ni btl.. cicak cabut lari..
lipas semut sume xde dah lps spray..
Reply With Quote
  #9  
Old 13-08-2018, 10:02 AM
ataufik3 ataufik3 is offline
Active Plus

ataufik3's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,740
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

yang ni memang jadi. lalat makan pun mati. beli kedai rm 2. dapat 5 plastik

Quote:
Originally Posted by TT View Post


beli ni je. sekor bwk blik kt sarang habis sume mati

mcm ubat semut gak. cr la kt kedai hardware
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump