Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Sports > Soccer > Sports Talk : Soccer (Locals)

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



  #18211  
Old 15-04-2019, 10:51 AM
QIPIDELANA QIPIDELANA is online now
Super Active

QIPIDELANA's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2012
Location: JOHOR BAHRU ..KEY ELL
Posts: 7,010
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 82
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by janggut_X View Post
dua benda persamaan, diogo dgn iflix. dua dua takle bla
Tgk dogo ni lari pun cam berat kaki.
__________________
LUASKAN KUASAMU
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #18212  
Old 15-04-2019, 06:30 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 147,448
Active Level
My Mood:
Default

HAIRAN BIN AJAIB ! MASA TAMBAHAN DEKAT 10 MINIT.
KEJADIAN KELMARIN DI ENGLISH PREMIER LEAGUE 2018-19.

Masa tambahan sehingga 8 minit. Dah lajak 9 minit 44 saat pun wisel penamat masih tidak ditiup !

FULHAM (2)-(0) EVERTON
Tarikh: 13 April 2019 (Sabtu)

BUKANLAH PELIK. IANYA TERJADI DISELURUH DUNIA RUPANYA.

Kalau kat Malaysia dah kecoh nie. Huhuhu.

Reply With Quote
  #18213  
Old 16-04-2019, 09:42 AM
John Nawi John Nawi is offline
Active Plus

John Nawi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 4,713
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 78
Active Level
My Mood:
Default

kalau rozaimi msuk jdt1 ni agk2 padu tak ek.. nk jga tgk dia ni main
Reply With Quote
  #18214  
Old 16-04-2019, 10:33 AM
[email protected] amy@promatt is offline
CG Top Poster Club

amy@promatt's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2009
Location: www.lelongbank.com
Posts: 20,530
Thanks (Received): 446
Likes (Received): 125
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

padu kot..cuma body kena naik kn lg mcm safawi...kalau biasa main jdt high tension game mesti lg padu...

Quote:
Originally Posted by John Nawi View Post
kalau rozaimi msuk jdt1 ni agk2 padu tak ek.. nk jga tgk dia ni main
__________________
Reply With Quote
  #18215  
Old 16-04-2019, 11:23 AM
QIPIDELANA QIPIDELANA is online now
Super Active

QIPIDELANA's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2012
Location: JOHOR BAHRU ..KEY ELL
Posts: 7,010
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 82
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Mati2 ingat malam ni game fa cup
__________________
LUASKAN KUASAMU
Reply With Quote
  #18216  
Old 16-04-2019, 12:35 PM
John Nawi John Nawi is offline
Active Plus

John Nawi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 4,713
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 78
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
padu kot..cuma body kena naik kn lg mcm safawi...kalau biasa main jdt high tension game mesti lg padu...
yup, challenge bola tinggi pon sedap sket tgk,
Reply With Quote
  #18217  
Old 16-04-2019, 02:37 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 147,448
Active Level
My Mood:
Default

Pemain JDT paling mahal di Malaysia

KUALA LUMPUR: Penyerang import Johor Darul Ta'zim (JDT), Diogo Luis Santo mendapat status sebagai pemain termahal dalam Liga Super dengan nilai pasarannya dianggarkan mencecah 900,000 (RM4.8 juta).

Nilai pemain Brazil itu diambil berdasarkan harga pasaran yang dibuat di laman web www.transfermarkt.co.uk.

Seorang lagi pemain JDT, Leandro Velazquez dan pemain Terengganu, Sanjar Shaakhmedov pula berada di kedudukan kedua selepas Diogo dengan kedua-duanya dinilai pada harga 720,000 (RM3.8 juta).

Mauricio Nascimento dan Gonzalo Cabrera melengkapkan penguasaan kelompok tiga teratas pemain import paling mahal Liga Super milik JDT selepas menduduki tempat ketiga dengan masing-masing diberikan tanda harga 675,000 (RM3.6 juta).

JDT turut memiliki pemain berdarah campuran paling mahal dengan Natxo Insa bernilai 720,000 (RM3.8 juta), manakala La'Vere Corbin-Ong pula 248,000 (RM1.3 juta).

Nilai itu mengatasi harga pasaran yang diberikan kepada pemain naturalisasi pertama negara yang juga tonggak utama Pahang, Mohamadou Sumareh yang bernilai 225,000 (RM1.2 juta).

Pengarah Urusan Action Football Asia (M) Sdn Bhd, Effendi Jagan Abdullah mengakui laman web berkenaan turut menjadi rujukan kepada ejen pemain atau pasukan yang sedang mengintai pemain bagi melihat anggaran harga pasaran pemain yang dicari.

Dia yang sudah lebih 15 tahun terbabit sebagai ejen pemain berkata, nilai yang diletakkan ke atas seseorang pemain berdasarkan beberapa faktor utama.

"Antara faktor utama penilaian termasuk latar belakang pemain, tempoh kontrak, usia, pengalaman (bersama kelab dan negara), tahap liga dan kelab yang disertai, prestasi serta pencapaian yang diraih termasuk di peringkat kelab dan negara," katanya kepada BH Sukan.

Selain itu, dua pemain tengah berpengalaman, Safiq Rahim dan Baddrol Bakhtiar mengungguli dua kelompok teratas pemain tempatan apabila masing-masing dinilai pada harga 360,000 (RM1.9 juta) dan 315,000 (RM1.6 juta).

Bagi pemain muda tempatan bawah 22 (B-22) tahun pula, Syahmi Safari diletakkan sebagai paling mahal dengan nilai 90,000 (RM485,000), walaupun sebelum ini Persatuan Bolasepak Selangor (FAS) dilaporkan meletakkan klausa pelepasan berjumlah RM6 juta dalam kontrak tonggak pertahanan itu.

Pemenang Anugerah Pemain Paling Bernilai Liga Malaysia musim lalu, Safawi Rasid pula berada di kedudukan kedua dengan nilai 68,000 (RM366,000).

Sementara itu, Akhyar Rashid yang sebelum ini diletakkan klausa pelepasan mencecah RM12 juta oleh JDT hanya dinilai pada harga 45,000 (RM242,000) oleh www.transfermarkt.co.uk.

Mengulas lanjut, Effendi berkata, walaupun laman web berkenaan meletakkan nilai tertentu ke atas seseorang pemain, namun kuasa meletakkan nilai sebenar tetap berada di tangan kelab mereka.

"Contohnya nilai Diogo yang hampir RM5 juta, tapi tak mustahil nilai itu boleh jadi lebih lagi atau kurang daripada jumlah yang diletakkan dalam laman web itu.

"Jadi, nilai sebenar pemain adalah berdasarkan keputusan akhir rundingan yang dibuat sebelum perpindahan seseorang pemain dimuktamadkan," katanya.

INFO

Pemain Import

1- Diogo Luis Santo (JDT) - 900,000 (RM4.8 juta)

2 - Leandro Velazquez (JDT) - 720,000 (RM3.8 juta)

3 - Sanjar Shaakhmedov (Terengganu) - 720,000 (RM3.8 juta)

4 - Mauricio Nascimento (JDT) - 675,000 (RM3.6 juta)

5 - Gonzalo Cabrera (JDT) - 675,000 (RM3.6 juta)

6 - Ze Love (Pahang) - 630,000 (RM3.4 juta)

7 - Wander Luiz (Perak) - 495,000 (RM2.6 juta)

8 - Liridon Krasniqi (Melaka United)- 450,000 (RM2.4 juta)

9 - Dickson Nwakaeme (Pahang)- 450,000 (RM2.4 juta)

10 - Giancarlo Rodrigues (PKNP) - 405,000 (RM2.1 juta)

Naturalisasi / Berdarah Campuran

1 - Natxo Insa - 720,000 (RM3.8 juta)

2 - La'Vere Corbin-Ong - 248,000 (RM1.3 juta)

3 - Mohamadou Sumareh - 225,000 (RM1.2 juta)

Pemain Tempatan

1- Safiq Rahim - 360,000 (RM1.9 juta)

2 - Baddrol Bakhtiar - 315,000 (RM1.6 juta)

3 - Hadin Azman - 180,000 (RM970,000)

4 - Syafiq Ahmad - 158,000 (RM851,000)

5 - Hazwan Bakri - 158,000 (RM851,000)

Pemain Tempatan B-22

1 - Syahmi Safari - 90,000 (RM485,000)

2 - Safawi Rasid - 68,000 (RM366,000)

3 - Akhyar Rashid - 45,000 (RM242,000)

Reply With Quote
  #18218  
Old 16-04-2019, 03:31 PM
janggut_X janggut_X is offline
CG Hardcore

janggut_X's Avatar
 
Trader Rating: (50)
Join Date: Oct 2008
Location: http://suara-janggut.blogspot.com
Posts: 57,802
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 40
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post
Pemain JDT paling mahal di Malaysia

KUALA LUMPUR: Penyerang import Johor Darul Ta'zim (JDT), Diogo Luis Santo mendapat status sebagai pemain termahal dalam Liga Super dengan nilai pasarannya dianggarkan mencecah 900,000 (RM4.8 juta).

Nilai pemain Brazil itu diambil berdasarkan harga pasaran yang dibuat di laman web www.transfermarkt.co.uk.

Seorang lagi pemain JDT, Leandro Velazquez dan pemain Terengganu, Sanjar Shaakhmedov pula berada di kedudukan kedua selepas Diogo dengan kedua-duanya dinilai pada harga 720,000 (RM3.8 juta).

Mauricio Nascimento dan Gonzalo Cabrera melengkapkan penguasaan kelompok tiga teratas pemain import paling mahal Liga Super milik JDT selepas menduduki tempat ketiga dengan masing-masing diberikan tanda harga 675,000 (RM3.6 juta).

JDT turut memiliki pemain berdarah campuran paling mahal dengan Natxo Insa bernilai 720,000 (RM3.8 juta), manakala La'Vere Corbin-Ong pula 248,000 (RM1.3 juta).

Nilai itu mengatasi harga pasaran yang diberikan kepada pemain naturalisasi pertama negara yang juga tonggak utama Pahang, Mohamadou Sumareh yang bernilai 225,000 (RM1.2 juta).

Pengarah Urusan Action Football Asia (M) Sdn Bhd, Effendi Jagan Abdullah mengakui laman web berkenaan turut menjadi rujukan kepada ejen pemain atau pasukan yang sedang mengintai pemain bagi melihat anggaran harga pasaran pemain yang dicari.

Dia yang sudah lebih 15 tahun terbabit sebagai ejen pemain berkata, nilai yang diletakkan ke atas seseorang pemain berdasarkan beberapa faktor utama.

"Antara faktor utama penilaian termasuk latar belakang pemain, tempoh kontrak, usia, pengalaman (bersama kelab dan negara), tahap liga dan kelab yang disertai, prestasi serta pencapaian yang diraih termasuk di peringkat kelab dan negara," katanya kepada BH Sukan.

Selain itu, dua pemain tengah berpengalaman, Safiq Rahim dan Baddrol Bakhtiar mengungguli dua kelompok teratas pemain tempatan apabila masing-masing dinilai pada harga 360,000 (RM1.9 juta) dan 315,000 (RM1.6 juta).

Bagi pemain muda tempatan bawah 22 (B-22) tahun pula, Syahmi Safari diletakkan sebagai paling mahal dengan nilai 90,000 (RM485,000), walaupun sebelum ini Persatuan Bolasepak Selangor (FAS) dilaporkan meletakkan klausa pelepasan berjumlah RM6 juta dalam kontrak tonggak pertahanan itu.

Pemenang Anugerah Pemain Paling Bernilai Liga Malaysia musim lalu, Safawi Rasid pula berada di kedudukan kedua dengan nilai 68,000 (RM366,000).

Sementara itu, Akhyar Rashid yang sebelum ini diletakkan klausa pelepasan mencecah RM12 juta oleh JDT hanya dinilai pada harga 45,000 (RM242,000) oleh www.transfermarkt.co.uk.

Mengulas lanjut, Effendi berkata, walaupun laman web berkenaan meletakkan nilai tertentu ke atas seseorang pemain, namun kuasa meletakkan nilai sebenar tetap berada di tangan kelab mereka.

"Contohnya nilai Diogo yang hampir RM5 juta, tapi tak mustahil nilai itu boleh jadi lebih lagi atau kurang daripada jumlah yang diletakkan dalam laman web itu.

"Jadi, nilai sebenar pemain adalah berdasarkan keputusan akhir rundingan yang dibuat sebelum perpindahan seseorang pemain dimuktamadkan," katanya.

INFO

Pemain Import

1- Diogo Luis Santo (JDT) - 900,000 (RM4.8 juta)

2 - Leandro Velazquez (JDT) - 720,000 (RM3.8 juta)

3 - Sanjar Shaakhmedov (Terengganu) - 720,000 (RM3.8 juta)

4 - Mauricio Nascimento (JDT) - 675,000 (RM3.6 juta)

5 - Gonzalo Cabrera (JDT) - 675,000 (RM3.6 juta)

6 - Ze Love (Pahang) - 630,000 (RM3.4 juta)

7 - Wander Luiz (Perak) - 495,000 (RM2.6 juta)

8 - Liridon Krasniqi (Melaka United)- 450,000 (RM2.4 juta)

9 - Dickson Nwakaeme (Pahang)- 450,000 (RM2.4 juta)

10 - Giancarlo Rodrigues (PKNP) - 405,000 (RM2.1 juta)

Naturalisasi / Berdarah Campuran

1 - Natxo Insa - 720,000 (RM3.8 juta)

2 - La'Vere Corbin-Ong - 248,000 (RM1.3 juta)

3 - Mohamadou Sumareh - 225,000 (RM1.2 juta)

Pemain Tempatan

1- Safiq Rahim - 360,000 (RM1.9 juta)

2 - Baddrol Bakhtiar - 315,000 (RM1.6 juta)

3 - Hadin Azman - 180,000 (RM970,000)

4 - Syafiq Ahmad - 158,000 (RM851,000)

5 - Hazwan Bakri - 158,000 (RM851,000)

Pemain Tempatan B-22

1 - Syahmi Safari - 90,000 (RM485,000)

2 - Safawi Rasid - 68,000 (RM366,000)

3 - Akhyar Rashid - 45,000 (RM242,000)

dogo lum nampak impak sebagai paling mahal lagi ni
__________________
KURUS DLM 15 HARI CUBA KALAU TAK PERCAYA
7DAY7D | PHEROLINS | GARCINIA PLUS

SMS/WHATSAPP :0162036757
Reply With Quote
  #18219  
Old 16-04-2019, 03:47 PM
QIPIDELANA QIPIDELANA is online now
Super Active

QIPIDELANA's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2012
Location: JOHOR BAHRU ..KEY ELL
Posts: 7,010
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 82
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Dogo paling mahal tapi cara main xnampak cam mahal n berbaloi.
__________________
LUASKAN KUASAMU
Reply With Quote
  #18220  
Old 16-04-2019, 03:54 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 147,448
Active Level
My Mood:
Default

SENARAI PENJARING GOL KELAB BOLASEPAK JOHOR DARUL TA'ZIM

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump