Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 03-03-2019, 11:07 AM
dloanman dloanman is offline
Legendary Member

dloanman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 13,656
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 691
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Lebih 20,000 unit Rumah Selangorku bakal siap menjelang 2025



SELANGOR March 2, 2019 6:53 pm

OLEH SHEEDA FATHIL

CYBERJAYA, 2 MAC: Sebanyak 24,869 unit Rumah SelangorKu bakal siap sepenuhnya menjelang 2025, kata Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari.

Beliau berkata, Kerajaan Negeri komited dalam memastikan kemaslahatan dan kedudukan sosioekonomi rakyat Selangor terjamin sekali gus mampu memiliki kediaman sendiri.

Katanya, pemantauan berkala sering dibuat bagi memastikan pemaju mematuhi dan mendahului pembinaan Rumah SelangorKu itu terlaksana.

“Seperti yang sering saya tekankan sebelum ini, Kerajaan Negeri tidak teragak-agak untuk membatalkan kelulusan diberi sekiranya pemaju tidak memberikan kerjasama walaupun rundingan sudah dibuat selama 18 bulan selepas kelulusan diberi.

“Malah, Kerajaan Negeri percaya bahawa permasalahan rumah mampu milik dapat diatasi dengan lebih banyak pembinaan Rumah SelangorKu,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap menyempurnakan Majlis Pelancaran Pangsapuri SelangorKu Idaman Residensi, Seksyen 6, Selangor Cyber Valley, di sini, hari ini.

Sementara itu, katanya, dengan sokongan erat daripada Kerajaan Persekutuan, beliau yakin hasrat pelaksanaan Dasar Perumahan Negara 2.0 dan Dasar Perumahan Mampu Milik dapat direalisasi.

“Dasar yang digubalkan ini akan menyelesaikan banyak permasalahan perumahan antaranya memudahkan proses kelulusan pinjaman selain menyeimbangkan komposisi nisbah rumah mampu milik dan harga bebas yang jauh berbeza ketika ini.

“Selain itu, saya amat berterima kasih kepada Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) kerana menyahut saranan Kerajaan Negeri dalam menyediakan perumahan mampu milik khusus kepada rakyat Selangor,” katanya.

Berdasarkan rekod, pembinaan Rumah SelangorKu sudah melepasi sasaran awal sebanyak 15,000 unit seperti ditetapkan menjelang 2018, manakala sehingga 31 Ogos tahun lalu, 28,639 unit sudah dibina dan 3,770 unit telah diserah kunci.

sumber - https://selangorkini.my/2019/03/lebi...enjelang-2025/
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 10-03-2019, 07:50 PM
redcloud redcloud is offline
Active Member

redcloud's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,183
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 99
Active Level
My Mood:
Default

lama kalau kawasan yang diminta kawasan hot..
kalau mintak belah hulu mcm hulu selangor, kuala selangor, tak lama.

kalau rajin usha pemaju terus sbb ada yang loan tak lepas dan selalunya unitnya terhad
__________________
Tanahairku Malaysia
Reply With Quote
Likes syamsoulcc liked this post
  #13  
Old 10-03-2019, 09:40 PM
kiddd2 kiddd2 is online now
CG Top Poster Club

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 20,776
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 2113
Active Level
My Mood:
Default

Tt pon dah anti dengan rumah ppr..

harap rumah flat yang dibeli xde perangai cam pprt laa..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
Likes syamsoulcc liked this post
  #14  
Old 12-03-2019, 10:09 AM
AMHFZ AMHFZ is offline
Active Plus

AMHFZ's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2012
Location: Madrid, Espana
Posts: 4,894
Thanks (Received): 123
Likes (Received): 58
Active Level
My Mood:
Default

Alhamdulillah rezeki den dpt rumah selangorku 100k type B.

setahun gk apply type A. then tukar type B, terus dpt.

tips, kena tahu mukim yg kita apply tu ada tk projek2 baru. + kalau ada, tnya developer type apa. so apply mukim & type tersebut.

semoga berjaya.
__________________
PEMBEKAL BUTANG BAJU MELAYU
KERIS, WAU BULAN & DLL
Harga: 1box (5pcs)= RM10
FREE DELIVERY DIKAWASAN KAJANG/BANGI/PUTRAJAYA (Call/Whatsapp: 0123746117/0146600016
!! ->> KLIK DISINI UNTUK MEMBUAT TEMPAHAN <<- !!
Reply With Quote
Likes syamsoulcc, dloanman, GamezStar liked this post
  #15  
Old 15-03-2019, 11:04 AM
gheezz gheezz is offline
Regular

gheezz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2010
Posts: 713
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by syamsoulcc View Post
dah contact pemaju, dia cakap datang office, dan sediakan RM3000 utk ballot unit...

minta maaf aku ni tak pernah beli rumah seblum ni dan aku tak pernah PAKAI CREDIT CARD sebelum ni... nak tanya, RM3000 tu kalau pakai CREDIT CARD, boleh ke??
Hi Bro,

Ni projek kat mane? Developer sape?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump