Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #31  
Old 15-05-2019, 10:41 PM
elenaa elenaa is offline
Regular

elenaa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Posts: 274
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aminsg View Post
Boleh beli je bahan decorative yg murah secara online asalkan anda kreatif dlm bidang ini boleh buat homestay jenis bertema mcm Hello Kitty atau Rillakuma dgn membeli sticker mrk kat online, tentu dpt menarik hati org utk datang.
saya ada beli banyak stiker untuk decorate bilik, harganya murah drpd yg jual kat shopping mall
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #32  
Old 15-05-2019, 10:52 PM
Mata_Pena Mata_Pena is offline
Active Plus

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,248
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 730
Active Level
Default

Cer google 3-4 kali benda berkaitan..

Nanti tiba2 kuar banyak iklan kat fb.

Salunya mcm tu
__________________
berforum menyampaikan ilmu, dakta dan dakwah lebih bermanfaat dari membawang saje utk memuaskan hawa nafsu ego amarah syaitan
Reply With Quote
  #33  
Old 16-05-2019, 10:41 PM
lplp68 lplp68 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Posts: 16
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by esther_chan90 View Post
Shopping mall tu biasanya harga x berbaloi kalau beli dlm kuantiti yg byk kerana mrk x beri diskaun walaupun beli secara borong, baik cari secara online org yg jual benda borong tu.
depends nak beli apa jugak la. yg pemborong online biasa harga lagi rendah ke berbanding yg pemborong biasa?
Reply With Quote
  #34  
Old 16-05-2019, 10:43 PM
eeebing2234 eeebing2234 is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2014
Posts: 51
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by aminsg View Post
Boleh beli je bahan decorative yg murah secara online asalkan anda kreatif dlm bidang ini boleh buat homestay jenis bertema mcm Hello Kitty atau Rillakuma dgn membeli sticker mrk kat online, tentu dpt menarik hati org utk datang.
betul betul. masa saya pergi langkawi jugak ada banyak theme yg berbeza, budak-budak sangat suka decoration cartoon
Reply With Quote
  #35  
Old 16-05-2019, 11:21 PM
wantrader82 wantrader82 is offline
Active Plus

wantrader82's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,878
Thanks (Received): 93
Likes (Received): 17
Active Level
Default

Bgus ni thread ni...homestay saya pun ontheway...insyaAllah...
Reply With Quote
  #36  
Old 17-05-2019, 12:46 PM
money1come money1come is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Posts: 35
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Satu lagi cadangan, nak tukar interior homestay, korang boleh try jual balik barang kat carousell.. duit tu boleh re invest balik ke homestay dan beli barang yang upgrade sikit. Baru orang puas hati dan datang balik ke homestay kita
Reply With Quote
  #37  
Old 17-05-2019, 12:58 PM
money1come money1come is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Posts: 35
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by samy View Post
tapi beli kat online harga lagi rendah ke? bukan ke perlu bayar shipping jugak? kalau beli kat kedai takyah nak bayar duit yg extra
ikut jugak... shipping pon biasanya ikut harga courier, ada yang berbaloi dari beli kat kedai.. Tak pon, boleh try pick up barang kalau yang ada kat area yang sama
Reply With Quote
  #38  
Old 17-05-2019, 01:02 PM
epozer epozer is offline
Legendary Member

epozer's Avatar
 
Trader Rating: (33)
Join Date: Aug 2010
Posts: 14,258
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 332
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Mata_Pena View Post
Cer google 3-4 kali benda berkaitan..

Nanti tiba2 kuar banyak iklan kat fb.

Salunya mcm tu
benar sebenar2 nya...nanti bsepah...bulih pilih mana satu yg suka
Reply With Quote
  #39  
Old 17-05-2019, 02:08 PM
carriefire carriefire is offline
Newbie

carriefire's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 30
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by samy View Post
tapi beli kat online harga lagi rendah ke? bukan ke perlu bayar shipping jugak? kalau beli kat kedai takyah nak bayar duit yg extra
Kalau online boleh juga atur utk COD kalau anda dan penjual tinggal kat kawasan yg berdekatan, shipping xlah mahal sgt, org yg jual kat kedai tu mrk juga perlu bayar shipping masa ambil stok, tambah pula masih ada sewa kedai lagi.
Reply With Quote
  #40  
Old 17-05-2019, 02:14 PM
carriefire carriefire is offline
Newbie

carriefire's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 30
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by eeebing2234 View Post
betul betul. masa saya pergi langkawi jugak ada banyak theme yg berbeza, budak-budak sangat suka decoration cartoon
Decoration utk homestay sebenarnya boleh guna barang2 hiasan yg sudah dipakai juga, kita boleh buat pengubahsuaian sendiri utk kelihatan lebih cantik, x semestinya semua barang perlu guna yg baru punya.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump