Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #451  
Old 16-05-2019, 09:22 PM
BenVentures BenVentures is offline
Super Active

BenVentures's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 8,712
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 537
Active Level
Default

Reply With Quote
Paid Advertisement
  #452  
Old 16-05-2019, 09:22 PM
BenVentures BenVentures is offline
Super Active

BenVentures's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 8,712
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 537
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kombeng7 View Post
Entah bila nak pulih ni
Not gonna recover until 2020
Reply With Quote
  #453  
Old 16-05-2019, 10:12 PM
BenVentures BenVentures is offline
Super Active

BenVentures's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 8,712
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 537
Active Level
Default

Reply With Quote
  #454  
Old 16-05-2019, 10:21 PM
BenVentures BenVentures is offline
Super Active

BenVentures's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 8,712
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 537
Active Level
Default

After Eid Mubarak will go down to 1550
Reply With Quote
  #455  
Old 16-05-2019, 10:36 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 148,671
Active Level
My Mood:
Default

Bursa Malaysia kembali jatuh bawah 1,600 mata

KUALA LUMPUR: Bursa Malaysia ditutup rendah di bawah paras sokongan utama 1,600 mata dalam keadaan aktiviti pengambilan untung selepas meningkat semalam dan kewujudan semula kebimbangan mengenai perang perdagangan.


Petunjuk pasaran FTSE Bursa Malaysia KLCI (FBM KLCI) susut 12.24 mata mengakhiri sama seperti ditutup pada Selasa pada 1,599.19, terendah sejak September 2015, dengan kebanyakan saham komponen indeks rendah.

Indeks dibuka rendah 2.21 mata kepada 1,609.22 pagi ini daripada 1,611.43 pada Rabu dan bergerak antara paras terendah 1,599.19 dan paras tertinggi 1,610.78.

Kaunter rugi mengatasi kaunter untung sebanyak 520 berbanding 259 dengan 348 kaunter tidak berubah, 784 tidak diniagakan dan 23 yang lain digantung.

Jumlah dagangan merosot kepada 2.03 bilion saham bernilai RM1.71 bilion daripada 2.55 bilion saham bernilai RM2.12 bilion semalam.

Ketua Penyelidikan Inter-Pacific Securities Sdn Bhd, Pong Teng Siew, berkata pelabur terutama mereka dalam sektor runcit, dalam ‘mood’ pengambilan untung dan enggan mengambil langkah untuk membeli.

“Kebanyakannya memilih untuk menjual dan pengambilan untung selepas meningkat pada dua hari lalu,” katanya.

Beliau berkata, data pertumbuhan ekonomi terkini Malaysia yang dikeluarkan oleh Bank Negara Malaysia (BNM) hari ini memberi impak yang minimum kepada pasaran ekuiti walaupun pertumbuhan sebanyak 4.5 peratus dicatatkan pada suku pertama 2019.

“Sektor yang memberi sumbangan terbaik kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) ialah pertanian dan kebanyakan yang lain mencatatkan pertumbuhan yang perlahan.

“Kita tahu segmen minyak sawit lemah, dan dari segi KDNK nominal, sumbangan pengeluaran pertanian mungkin tidak begitu baik. Itu sebabnya pasaran kurang menggalakkan,” katanya kepada Bernama.

Selain itu, kebimbangan mengenai ketegangan perdagangan antara Amerika Syarikat (AS) dan China terus mempengaruhi sentimen pelabur selepas Presiden AS Donald Trump mengisytiharkan darurat berhubung ancaman terhadap teknologi AS.

Dalam kalangan saham wajaran tinggi, Maybank merosot lima sen kepada RM8.96, Public Bank susut 22 sen kepada RM22.26 dan Petronas Chemicals turun satu sen kepada RM8.8, manakala Petronas Dagangan meningkat 12 sen kepada RM24.52.

Daripada saham yang diniagakan secara aktif, newly-listed Leong Hup International yang baru disenaraikan ditutup tidak berubah pada harga tawaran sebanyak RM1.10 dengan 215.4 juta saham bertukar tangan.

Vortex naik satu sen kepada 28.5 sen dan Lambo susut satu sen kepada 6.5 sen.

Indeks FBM Emas merosot 89.79 mata kepada 11,263.38, FBMT 100 susut 89.77 mata kepada 11,097.12 dan FBM 70 jatuh 131.44 mata kepada 13,818.70.

Indeks FBM Emas Syariah berkurangan 93.54 mata kepada 11,432.18 dan Indeks FBM Ace turun 22.11 mata kepada 4,426.38.

Mengikut sektor, Indeks Perkhidmatan Kewangan susut 82.07 mata kepada 16,496.72, Indeks Perladangan merosot 59.93 mata kepada 6,872.66 serta Indeks Produk Perindustrian dan Perkhidmatan berkurangan 0.44 mata kepada 164.07.

Jumlah dagangan Pasaran Utama susut kepada 1.16 bilion saham bernilai RM1.54 bilion daripada 1.35 bilion saham bernilai RM1.94 bilion semalam.

Jumlah dagangan waran berkurangan kepada 345.23 juta unit bernilai RM99.75 juta daripada 371.31 juta unit bernilai RM94.57 juta.

Jumlah dagangan di Pasaran ACE susut kepada 521.16 juta saham bernilai RM73.67 juta daripada 829.93 juta saham bernilai RM85.58 juta.

Barangan pengguna dan perkhidmatan menyumbang 398.43 juta saham diniagakan di Pasaran Utama, produk perindustrian dan perkhidmatan (127.97 juta), pembinaan (161.43 juta), teknologi (44.70 juta), SPAC (sifar), perkhidmatan kewangan (34.47 juta), hartanah (73.72 juta), perladangan (18.80 juta), REIT (4.17 juta), dana tertutup (7,300), tenaga (171.13 juta), penjagaan kesihatan (49.30 juta), telekomunikasi dan media (25.21 juta), pengangkutan dan logistik (33.27 juta) dan utiliti (22.08 juta).


https://www.bharian.com.my/bisnes/pa...awah-1600-mata
Reply With Quote
  #456  
Old 17-05-2019, 08:12 AM
stonecold88 stonecold88 is offline
Active Plus

stonecold88's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 3,558
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 631
Active Level
My Mood:
Default

"ARE YOU AN *****?"

Seorang lelaki Singapura pelik melihat rakyat Malaysia tumbangkan Najib ...

Orang Malaysia sering menghina negaranya sendiri dan suka membandingkan negaranya dengan Singapura.

Saya mahu bertanya ... "Are you an *****?"

Singapore bukanlah a 'welfare state' !!
Sedangkan di zaman Najib dengan GST collection, sampai ke Nelayan dapat bantuan.
Mungkin kalian akan mengatakan, itu salah mereka kerana mereka malas.

"Are you an *****?"

Semua negara yang mengamalkan demokrasi pasti ada rakyat yang akan ketinggalan.
Tahukah anda bahawa di Singapura juga kami mempunyai warga tua yang berumur 70-80 tahun yang masih bekerja mengumpul 'cardboard', 'canned drinks', 'old newspaper' hanya untuk menyara hidup mereka?

Malay, chinese or indian and eurasian, ada di kalangan mereka juga tidak mempunyai rumah.
Tahukah anda bahawa kami juga banyak kali ditipu oleh kerajaan kami sendiri?

Kami dijanjikan yang kami akan mendapat wang simpanan CPF (seperti EPF/KWSP) apabila kami berusia 55 tahun. Tetapai mereka ubah undang-undang dan menetapkan umur 63 tahun baru dapat wang kami semula. Yang terkini had umur ditukar lagi, naik kepada umur 65 tahun.

"Kenapa mereka naikkan had umur?"

Kerana kerajaan Singapura mengguna wang CPF kami untuk melabur, dijaga oleh Temasek Holding (seperti Khazanah Holdings jika di Malaysia) mereka kerugian hampir mencecah SGD$ 55 billion pada waktu itu.

Kenapa rugi? Kerana di zaman Najib ketika ekonomi Malaysia meningkat, ekonomi Singapura pula menurun. Ramai pelabur memilih Malaysia berbanding Singapura.

Tahukah anda, ketika di zaman Najib, faedah EPF kalian adalah 8% dan selepas itu sedikit menurun ke 5% (kalau tak silap saya, betulkan jika salah) setiap tahun?
Kami di Singapura, kadar faedah CPF setiap tahun hanya 2.4%. Kadar faedah ini sudah 20 tahun tidak pernah berubah.

"Banyak bukan?"

Jika anda menggunakan wang CPF anda sendiri untuk membiayai kos membeli rumah, anda akan dicaj dengan kadar faedah tertentu hanya kerana menggunakan wang anda sendiri. "Masuk akal tak?"

"Are you an *****?"

Singapore kaya dan moden. Ya mungkin itu betul. Rakyatnya membangunkan Singapura tetapi siapa yang kaya sekarang?
"Kerajaan atau rakyatnya?"

Sedangkan di Malaysia, kalian ada pelbagai polisi untuk membantu rakyat untuk terus maju.

"Are you an *****?"

"Najib tidak bagus?" ... Aku tidak pernah nampak kerajaan Singapura bersikap rendah diri dengan kerajaan Malaysia sehinggalah tiba waktu pentadbiran Najib.

Najib sangat bijak membuat rundingan usahasama dengan Singapura. Sedangkan yang lain datang ke sini sering diberi perjanjian yang tidak menguntungkan Malaysia atau tidak berpihak kepada Malaysia.

Mungkin tidak pandai membuat rundingan contohnya seperti Perjanjian Air Malaysia-Singapura.

"Are you an *****?"

Kami mempunyai 300,000 rakyat Malaysia yang bekerja di sini. Mengapa kurang daripada 0.5% sahaja yang mahu tinggal di sini dan menjadi rakyat Singapura?

Kalau Singapura itu betul-betul bagus, mengapa mereka tidak mahu menukar kerakyatan?

"Are you an *****?"

Tahukah anda, ramai orang Singapura mengumpul duit untuk berpindah keluar negara?

Berpindah ke US, Canada, Australia, New Zealand, Malaysia, Fiji dan lain-lain. Jika Singapura begitu bagus, kenapa kami mahu keluar?

The truth is, Singapore is a bubble and the government will ensure the bubble wont burst.

For any really bad news about Singapore, kalian tidak akan mendengarnya. Apa yang akan keluar tentang political activist seperti saya adalah character assasination.

Tahukah anda juga, kerajaan Singapura harus mengambil 200,000 rakyat baru dari China dan India untuk cover the lost of People due to migration setiap tahun?

Yes. Ramai dah tinggalkan Singapura.

"Are you an *****?"

Sebenarnya, apa motif kalian menghina negara kalian sendiri? Adakah mahu dilihat lebih cerdik dari bangsa asing atau dari rakyat Malaysia yang lain?

Tidak, kami hanya melihat kalian dan merasa, wow !!

"Pengkhianat kepada negara, when you insult your own country, no matter you Malay, Chinese or Indian."

Do you think we think that you are smarter or different from the rest? No !! We look at you and think da f**k? What a traitor !!

Do you still want to be an *****?

ITS YOUR CHOICE !!
#PemantauMalaysiaBaru
#MelayuBangkit

C&P
Reply With Quote
  #457  
Old 17-05-2019, 08:26 AM
BenVentures BenVentures is offline
Super Active

BenVentures's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 8,712
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 537
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post
Bursa Malaysia kembali jatuh bawah 1,600 mata

KUALA LUMPUR: Bursa Malaysia ditutup rendah di bawah paras sokongan utama 1,600 mata dalam keadaan aktiviti pengambilan untung selepas meningkat semalam dan kewujudan semula kebimbangan mengenai perang perdagangan.


Petunjuk pasaran FTSE Bursa Malaysia KLCI (FBM KLCI) susut 12.24 mata mengakhiri sama seperti ditutup pada Selasa pada 1,599.19, terendah sejak September 2015, dengan kebanyakan saham komponen indeks rendah.

Indeks dibuka rendah 2.21 mata kepada 1,609.22 pagi ini daripada 1,611.43 pada Rabu dan bergerak antara paras terendah 1,599.19 dan paras tertinggi 1,610.78.

Kaunter rugi mengatasi kaunter untung sebanyak 520 berbanding 259 dengan 348 kaunter tidak berubah, 784 tidak diniagakan dan 23 yang lain digantung.

Jumlah dagangan merosot kepada 2.03 bilion saham bernilai RM1.71 bilion daripada 2.55 bilion saham bernilai RM2.12 bilion semalam.

Ketua Penyelidikan Inter-Pacific Securities Sdn Bhd, Pong Teng Siew, berkata pelabur terutama mereka dalam sektor runcit, dalam ‘mood’ pengambilan untung dan enggan mengambil langkah untuk membeli.

“Kebanyakannya memilih untuk menjual dan pengambilan untung selepas meningkat pada dua hari lalu,” katanya.

Beliau berkata, data pertumbuhan ekonomi terkini Malaysia yang dikeluarkan oleh Bank Negara Malaysia (BNM) hari ini memberi impak yang minimum kepada pasaran ekuiti walaupun pertumbuhan sebanyak 4.5 peratus dicatatkan pada suku pertama 2019.

“Sektor yang memberi sumbangan terbaik kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) ialah pertanian dan kebanyakan yang lain mencatatkan pertumbuhan yang perlahan.

“Kita tahu segmen minyak sawit lemah, dan dari segi KDNK nominal, sumbangan pengeluaran pertanian mungkin tidak begitu baik. Itu sebabnya pasaran kurang menggalakkan,” katanya kepada Bernama.

Selain itu, kebimbangan mengenai ketegangan perdagangan antara Amerika Syarikat (AS) dan China terus mempengaruhi sentimen pelabur selepas Presiden AS Donald Trump mengisytiharkan darurat berhubung ancaman terhadap teknologi AS.

Dalam kalangan saham wajaran tinggi, Maybank merosot lima sen kepada RM8.96, Public Bank susut 22 sen kepada RM22.26 dan Petronas Chemicals turun satu sen kepada RM8.8, manakala Petronas Dagangan meningkat 12 sen kepada RM24.52.

Daripada saham yang diniagakan secara aktif, newly-listed Leong Hup International yang baru disenaraikan ditutup tidak berubah pada harga tawaran sebanyak RM1.10 dengan 215.4 juta saham bertukar tangan.

Vortex naik satu sen kepada 28.5 sen dan Lambo susut satu sen kepada 6.5 sen.

Indeks FBM Emas merosot 89.79 mata kepada 11,263.38, FBMT 100 susut 89.77 mata kepada 11,097.12 dan FBM 70 jatuh 131.44 mata kepada 13,818.70.

Indeks FBM Emas Syariah berkurangan 93.54 mata kepada 11,432.18 dan Indeks FBM Ace turun 22.11 mata kepada 4,426.38.

Mengikut sektor, Indeks Perkhidmatan Kewangan susut 82.07 mata kepada 16,496.72, Indeks Perladangan merosot 59.93 mata kepada 6,872.66 serta Indeks Produk Perindustrian dan Perkhidmatan berkurangan 0.44 mata kepada 164.07.

Jumlah dagangan Pasaran Utama susut kepada 1.16 bilion saham bernilai RM1.54 bilion daripada 1.35 bilion saham bernilai RM1.94 bilion semalam.

Jumlah dagangan waran berkurangan kepada 345.23 juta unit bernilai RM99.75 juta daripada 371.31 juta unit bernilai RM94.57 juta.

Jumlah dagangan di Pasaran ACE susut kepada 521.16 juta saham bernilai RM73.67 juta daripada 829.93 juta saham bernilai RM85.58 juta.

Barangan pengguna dan perkhidmatan menyumbang 398.43 juta saham diniagakan di Pasaran Utama, produk perindustrian dan perkhidmatan (127.97 juta), pembinaan (161.43 juta), teknologi (44.70 juta), SPAC (sifar), perkhidmatan kewangan (34.47 juta), hartanah (73.72 juta), perladangan (18.80 juta), REIT (4.17 juta), dana tertutup (7,300), tenaga (171.13 juta), penjagaan kesihatan (49.30 juta), telekomunikasi dan media (25.21 juta), pengangkutan dan logistik (33.27 juta) dan utiliti (22.08 juta).


https://www.bharian.com.my/bisnes/pa...awah-1600-mata
The last time klci under 1600 was 2010
Reply With Quote
  #458  
Old 17-05-2019, 08:29 AM
BenVentures BenVentures is offline
Super Active

BenVentures's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 8,712
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 537
Active Level
Default

Reply With Quote
  #459  
Old 17-05-2019, 08:34 AM
BenVentures BenVentures is offline
Super Active

BenVentures's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 8,712
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 537
Active Level
Default

Palpitation waiting for my counter to revover
Reply With Quote
  #460  
Old 17-05-2019, 10:06 AM
jaws_am jaws_am is offline
Super Active

jaws_am's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: wherever you are
Posts: 9,890
Thanks (Received): 46
Likes (Received): 1369
Active Level
Default



tgk graf xde la teruk sangat..
hari tuh najib stimulate bnyk sangat..

so skrng jatuh sbb kerajaan PH x follow..
__________________
So long, and thanks for all the fish
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump