Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Nama sesuai untuk diberikan kepada "troll" dalam Bahasa Melayu ialah
Puaka 31 33.33%
Perosak 17 18.28%
Penjahat 5 5.38%
Penunggu 5 5.38%
Langau 48 51.61%
Sampah 17 18.28%
Multiple Choice Poll. Voters: 93. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 27-04-2010, 08:40 AM
zolympus zolympus is offline
Elite Member

zolympus's Avatar


 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2005
Location: Tampere, FI
Posts: 3,418
Thanks (Received): 235
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default JANGAN jadi LANGAU forum

Apa Itu Langau?

Langau ialah individu yang suka mengapi-apikan thread mahupun mereka bercakap di luar dari tajuk (off-topic) yang mana mereka ini sama ada memprovokasi thread tersebut dan/atau mengganggu perjalanan diskusi yang sedang berlangsung. Pendek kata, langau ialah pengganggu perjalanan sesebuah thread forum.

Bagamana Istilah Langau Didapati?

Berdasarkan istilah "troll" dalam kamus English/Internet - ahli Carigold memilih dalam proses undian melibatkan istilah-istilah seperti puaka, perosak, penjahat, penunggu, sampah dan langau sendiri yang mana istilah langau dipilih berdasarkan sifat dan ciri-ciri langau tersebut yang bersifat busuk dan membawa kebusukan.

Contoh Langau
Quote:
Originally Posted by lutttfi View Post
zoly~
x tdo ag ker?
=)
Quote:
Originally Posted by lutttfi View Post
lahai~
kene lak~
kite tegor pon kene~
Apa Itu "Troll?"

Menurut Wikipedia

Quote:
In Internet slang, a troll is someone who posts inflammatory, extraneous, or off-topic messages in an online community, such as an online discussion forum, chat room or blog, with the primary intent of provoking other users into a desired emotional response[1] or of otherwise disrupting normal on-topic discussion.[2]

In addition to the offending poster, the noun “troll” can also refer to the provocative message itself, as in that was an excellent troll you posted. While the term troll and its associated action, trolling, are primarily associated with Internet discourse, media attention in recent years has made such labels highly subjective, with trolling being used to describe many intentionally provocative actions outside of an online context.
__________________
|| Berminat untuk memasang CCTV di premis kediaman atau perniagaan anda? Sila PM untuk keterangan lanjut !
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 27-04-2010, 08:53 AM
kucingpemalu kucingpemalu is offline
Regular

kucingpemalu's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 218
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

'troll' sama la dengan si sengal.

Reply With Quote
  #3  
Old 27-04-2010, 12:15 PM
Fx_L Fx_L is offline
Super Active

Fx_L's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Jul 2008
Posts: 8,145
Thanks (Received): 139
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

main dota..ada char troll ni,,same je upo nyo..bawa kpak,,hhaha
Reply With Quote
  #4  
Old 27-04-2010, 12:19 PM
zerotech zerotech is offline
Super Active

zerotech's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2009
Location: ....BeLuM Tau LaGGii....
Posts: 9,284
Thanks (Received): 106
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

baru minggu lepas tengok ceriter merlin pasal troll nih
__________________
XM.COM
BROKER TERBAIK TANPA REQOUTE DAN REJECTION

Reply With Quote
  #5  
Old 27-04-2010, 12:28 PM
tomie tomie is offline
CG Hardcore

tomie's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Dec 2006
Location: Sedaka, Yan
Posts: 72,604
Thanks (Received): 7806
Likes (Received): 285
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

macam jinlapar jer ni
Reply With Quote
  #6  
Old 27-04-2010, 12:31 PM
aliQue aliQue is offline
Super Active

aliQue's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2006
Location: Somewhere
Posts: 5,138
Thanks (Received): 21
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

Troll Warlord memang power.
__________________
FF30 DEVGNR/KPF/APPRL
JIWA TEGUH BERPADU KITA RUMPUN MELAYU

SOLAT ANDA KOSONG? LALAI?
Reply With Quote
  #7  
Old 27-04-2010, 12:34 PM
zolympus zolympus is offline
Elite Member

zolympus's Avatar


 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2005
Location: Tampere, FI
Posts: 3,418
Thanks (Received): 235
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Hantu barangkali tidak tepat. Puaka? Jembalang? Jenglot?

Kita harus ada nama yang sesuai dalam bahasa Melayu untuk mendefinisikan mereka yang suka mengapi-apikan thread mahupun mereka bercakap di luar dari tajuk (off-topic) yang mana mereka ini sama ada memprovokasi thread tersebut dan/atau mengganggu perjalanan diskusi yang sedang berlangsung. Pendek kata, "troll" ialah "pengganggu" perjalanan sesebuah thread forum. Atau harus kita panggil "penunggu"? Penunggu ni memang kerjanya mengacau orang saja.

Kalau dalam forum bahasa Inggeris, pesanan yang selalu diberi kepada pengguna untuk mengabaikan "troll" ini ialah seperti "ignore that troll." Kalau kita nak terjemah dalam bahasa Melayu, harus jadi bagaimana pula terjemahannya. "Abaikan penunggu tu." OK tak?

__________________
|| Berminat untuk memasang CCTV di premis kediaman atau perniagaan anda? Sila PM untuk keterangan lanjut !
Reply With Quote
  #8  
Old 27-04-2010, 12:38 PM
BlackPepper BlackPepper is offline
Active Plus

BlackPepper's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2009
Location: someWHERE?????
Posts: 4,907
Thanks (Received): 50
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zolympus View Post
Hantu barangkali tidak tepat. Puaka? Jembalang? Jenglot?

Kita harus ada nama yang sesuai dalam bahasa Melayu untuk mendefinisikan mereka yang suka mengapi-apikan thread mahupun mereka bercakap di luar dari tajuk (off-topic) yang mana mereka ini sama ada memprovokasi thread tersebut dan/atau mengganggu perjalanan diskusi yang sedang berlangsung. Pendek kata, "troll" ialah "pengganggu" perjalanan sesebuah thread forum. Atau harus kita panggil "penunggu"? Penunggu ni memang kerjanya mengacau orang saja.

Kalau dalam forum bahasa Inggeris, pesanan yang selalu diberi kepada pengguna untuk mengabaikan "troll" ini ialah seperti "ignore that troll." Kalau kita nak terjemah dalam bahasa Melayu, harus jadi bagaimana pula terjemahannya. "Abaikan penunggu tu." OK tak?

ok2..
Reply With Quote
  #9  
Old 27-04-2010, 12:40 PM
MrKacanG MrKacanG is offline
Super Active

MrKacanG's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2008
Location: traning bersama Aaron Ramsey
Posts: 5,064
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

sapa troll kat cg nih
__________________
aik x mau....x mau
Reply With Quote
  #10  
Old 27-04-2010, 12:41 PM
taufic taufic is offline
Legendary Member

taufic's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Feb 2008
Posts: 14,676
Thanks (Received): 690
Likes (Received): 4
Active Level
Default

puaka sedap sket..
kadang2 orang tanya buat apa tue?
im trolling around = tengah berpuaka sana sini hehe

sounds gud
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump