Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #31  
Old 12-07-2018, 05:31 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,861
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 277
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

bukan melayu singapore je kekok cakap melayu, cina singapore pun kekok cakap cina..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #32  
Old 12-07-2018, 06:00 PM
juhan juhan is offline
Active Plus

juhan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Posts: 2,985
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 124
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
bukan melayu singapore je kekok cakap melayu, cina singapore pun kekok cakap cina..
Aku setuju yg ni. Cina muda ramai yg x tau ckp cina. Adat cina pun x tau. Cina malaysia yg jd pr kat sana yg citer kat aku. Student cina malaysia belajar kat sana pun ckp benda yg sama.
Reply With Quote
  #33  
Old 12-07-2018, 06:25 PM
3gunHell 3gunHell is offline
Active Plus

3gunHell's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,524
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

rasa sedih plak tengok video ni,
macam dorang da hilang jati diri melayu.
__________________
sedangkan lidah lagi tergigit dengan gigi. apatah lagi dalam perhubungan.
Reply With Quote
  #34  
Old 12-07-2018, 06:31 PM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 6,407
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1177
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Kbyne View Post
Diorng nampak sama dgn kita,tapi sebenarnya mentaliti,budaya,lifestyle dgn berapa lagi ciri identiti dah tak sama dah...

Kita tak boleh pulak nak tarik diorang sebab diorang ada ulamak sendiri,fahaman sendiri,negara sendiri...


sbb apa? sbb kita gagal dalam berdakwah untuk kasi depa faham cara PEMIKIRAN kita...so, kita gagal....itu mesti kita kena akui...dan muhasabah diri..
__________________
"Segala apa di bumi ini, Allah punya, jadi tak perlu kita kedekut dan tamak"
"Nak cari kerja, mesti kerja yang ada life" ~~=> "pale lutut dia, mana ada kerja yg ada LIFE skarang, semua kerja mcm robot skrg, so cari la kerja yang kamu minat! itu yg penting"
Reply With Quote
  #35  
Old 12-07-2018, 06:51 PM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 43,454
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1088
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Moga Melayu di Malaysia menyanjungi bahasa melayu di Malaysia
__________________


PERCUMA RAHSIA Kenikmatan SEKS SUAMI ISTERI
di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #36  
Old 12-07-2018, 07:15 PM
agigas agigas is offline
Active Member

agigas's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,709
Thanks (Received): 58
Likes (Received): 131
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Apakah itu KEMAJUAN?
Reply With Quote
  #37  
Old 12-07-2018, 08:08 PM
ooz ooz is offline
Active Member

ooz's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Posts: 2,265
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 135
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by juhan View Post
Aku setuju yg ni. Cina muda ramai yg x tau ckp cina. Adat cina pun x tau. Cina malaysia yg jd pr kat sana yg citer kat aku. Student cina malaysia belajar kat sana pun ckp benda yg sama.
betui tu... tu pelik ada makhluk asyik tuduh singapork tu ni mencinakan tu ni.. walhal, jatidiri cina depa pun dah terhakis, indian lagi lah...

pandangan den, depa nak menyatukan rakyat dalam satu bahasa, english.. boleh jadi sebab tu depa tak berapa ngam dengan perangai china sana..

generasi lama singapore oke lagi, bole adapt,
generasi moden, hmmmmm adab dah tak ada, sama macam kat mana2 bandaraya la kot..kat kl pun lebih kurang...

(masa dok few months kat area changi, jiran sebelah cina, sanggup beli kuali peralatan baru, sebab nak masak halal/bagi selesa untuk kita, macam family da sapai le ni)

jiran belakang malay, pedas dah boleh terima, ni nak ajar makan durian..
Reply With Quote
  #38  
Old 12-07-2018, 08:12 PM
DreamCatcher DreamCatcher is offline
CG Top Poster Club

DreamCatcher's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jan 2008
Location: portalkini.com
Posts: 22,634
Thanks (Received): 408
Likes (Received): 301
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

byk je pelakon singapore mai sini ckp malay
__________________

JUAL FANPAGE UMPAN PATIN. MINAT PM ME
Reply With Quote
  #39  
Old 13-07-2018, 03:26 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,861
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 277
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by juhan View Post
Aku setuju yg ni. Cina muda ramai yg x tau ckp cina. Adat cina pun x tau. Cina malaysia yg jd pr kat sana yg citer kat aku. Student cina malaysia belajar kat sana pun ckp benda yg sama.
macam elizabeth tan cina takleh cakap cina..melayu english fasih..
kawan aku cina, tau cakap ja..baca dah takbleh
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #40  
Old 13-07-2018, 03:30 PM
azrulazman azrulazman is offline
CG Top Poster Club

azrulazman's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2010
Location: puncak gunung kinabalu
Posts: 30,101
Thanks (Received): 111
Likes (Received): 21
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
macam elizabeth tan cina takleh cakap cina..melayu english fasih..
kawan aku cina, tau cakap ja..baca dah takbleh
sama gak kawan aku. pandai cakap je.
__________________
siggy utk disewa
siggy utk disewa
azrulazman.com
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump