Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Investor Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 30-09-2017, 10:01 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,837
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 274
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Supreme View Post
Masing2 ade pilihan.. cuma kena bijak amik peluang.. bila kite sebut investment..kwn lg suka fast investment..x brp suka longterm kecuali hartanah.. kalau beli emas 3thn lepas smpai skg.. mmg xnaik pun.. xtau bile nk naik..
yang kwn konsider sebagai long term investment kwn satu je dari dulu --> duit syiling..
kwn simpan dalam tabung,,dulu time sesak gaji tak cukup makan memang tiap2 bulan kwn pegi tukar kat kedai runcit..sekarang ok la,makin bertambah sampai tak muat tabung (tabung kecik )

gold vs crypto ni kwn nak jadikan sebagai simpanan serius..serius tapi boleh dicairkan ketika emergency..sebagai insurans diri sendiri dan keluarga..kwn setakat ni tak terkesan dengan iklan2 insurans/takaful lagipun kampeni dah bayarkan insurans untuk kwn, untuk family pun cover duit klinik..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 30-09-2017, 10:04 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,837
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 274
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Supreme View Post
Utk situasi skg ni..crypto mmg pilihan..kwn 100g emas skg ni..beli 3thn lepas..xnaik lagi..modal kwn dlm Rm15k je utk crypto..mining masih baru, xchange dari tahun 2016..stakat ni dah dpt nk dekat Rm37k lebih..dlm masa 1thn.. kalau utk so called long term..kwn akn beli tanah.. bkn x yakin dgn emas.. cuma situasi skg ni nk beli emas mmg payah sbb target kwn beli emas bkn nk simpan 10thn atau 20thn..

P/s : kwn reveal amount tu utk kite sama2 buat rujukan.. dan lillahi taala..amount tu bkn buat2..mmg itu yg kwn dpt.. Alhamdulillah..
Alhamdulillah..terbaik bro..sungguh menginspirasi kan
ada member bagi cadangan simpan juga coin2 selain btc,macam ether,ltc,farad dan lain2...mungkin bro ada maklumat tambahan yang boleh dikongsikan?
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #23  
Old 30-09-2017, 10:06 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,837
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 274
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pijoe View Post
kalau lah market crash atau deep depression atau fiat money dah hancur lebur... pada apa kita bergantung? crypto dan gold??
satu lagi..orang bercakap pasal situasi ni tapi emas tak simpan sendiri,dan ada juga beli guna cara epp (installment)
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #24  
Old 30-09-2017, 10:20 AM
DDos DDos is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (17)
Join Date: Nov 2007
Posts: 13,971
Thanks (Received): 300
Likes (Received): 352
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

epp pun tetap ada risiko, beli simpan sendiri rasa lebih yakin.

walaupun org kata crypto ni 'bebas' pengaruh dan anasir 'luar' tapi aku masih was2 dari segi logarithm dan cara penghasilan nya.nak x nak kita kena percaya bahawa semua ini di cipta berdasarkan logarithm ,
jadi mesti ada high risk utk ia collapse nanti. benda non-physical ni agak susah nak kekal lama.

utk short term mungkin boleh layan, tapi long term mmg aku kurang yakin


Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
satu lagi..orang bercakap pasal situasi ni tapi emas tak simpan sendiri,dan ada juga beli guna cara epp (installment)
Reply With Quote
  #25  
Old 30-09-2017, 10:26 AM
kiddd2 kiddd2 is offline
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 18,661
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1699
Active Level
My Mood:
Default

aku invest cryto..

beli n trade sikit2..

modal rm7k sebelum bulan 6..

skang profit rm4k..

xdepo lagi, aku budget hujung tahun depan baru nak harvest..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #26  
Old 30-09-2017, 10:26 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,837
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 274
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by DDos View Post
epp pun tetap ada risiko, beli simpan sendiri rasa lebih yakin.

walaupun org kata crypto ni 'bebas' pengaruh dan anasir 'luar' tapi aku masih was2 dari segi logarithm dan cara penghasilan nya.nak x nak kita kena percaya bahawa semua ini di cipta berdasarkan logarithm ,
jadi mesti ada high risk utk ia collapse nanti. benda non-physical ni agak susah nak kekal lama.

utk short term mungkin boleh layan, tapi long term mmg aku kurang yakin
ok dalam fikiran aku sekarang aku rasa better beli emas 1g sebulan,,ada duit lebih baru aku beli coins,,long term or short term yang penting senang dicairkan menjadi fiat untuk kegunaan ketika emergency..gold ada demand sejak dari zaman purbakala,,coins?mungkin ada risk untuk dimanipulate,,memang ada risk disitu..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #27  
Old 30-09-2017, 10:27 AM
kiddd2 kiddd2 is offline
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 18,661
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1699
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by DDos View Post
epp pun tetap ada risiko, beli simpan sendiri rasa lebih yakin.

walaupun org kata crypto ni 'bebas' pengaruh dan anasir 'luar' tapi aku masih was2 dari segi logarithm dan cara penghasilan nya.nak x nak kita kena percaya bahawa semua ini di cipta berdasarkan logarithm ,
jadi mesti ada high risk utk ia collapse nanti. benda non-physical ni agak susah nak kekal lama.

utk short term mungkin boleh layan, tapi long term mmg aku kurang yakin
betul tu, crpto terlalu violotile, kena ikut news selalu..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #28  
Old 30-09-2017, 10:28 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,837
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 274
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
aku invest cryto..

beli n trade sikit2..

modal rm7k sebelum bulan 6..

skang profit rm4k..

xdepo lagi, aku budget hujung tahun depan baru nak harvest..
sebagai noob aku tak faham apa yang ko cakap ni
ko cakap pasal btc atau beberapa jenis coin yang ko simpan?

cane nak trade crypto?(totally noob,,aku tau forex je)
xdepo lagi?depo untuk apa pulak?
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #29  
Old 30-09-2017, 10:32 AM
kiddd2 kiddd2 is offline
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 18,661
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1699
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
sebagai noob aku tak faham apa yang ko cakap ni
ko cakap pasal btc atau beberapa jenis coin yang ko simpan?

cane nak trade crypto?(totally noob,,aku tau forex je)
xdepo lagi?depo untuk apa pulak?
yup..

bukan btc je bos..

simpan pelbagai coin..

aku ada btc, eth, xrp, ltc, bch, neo n iot..

semua coin ni ada potensi berlainan..

yang penting, studi n ikut news..

salah, bukan depo, withdraw..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #30  
Old 30-09-2017, 10:34 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,837
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 274
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
yup..

bukan btc je bos..

simpan pelbagai coin..

aku ada btc, eth, xrp, ltc, bch, neo n iot..

semua coin ni ada potensi berlainan..

yang penting, studi n ikut news..
ades..nak kena study yang malas tu...
kalau follow je bole tak?
mana tau ada sifu kat fb yang boleh aku follow..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump