Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Investor Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 29-09-2017, 04:19 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,848
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 276
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by samad View Post
200 sebulan beli lah emas bro. kalau betul nak main btc, cari fund besar sikit, tunggu news mcm masa fork, beli dan letgo dalam timeframe less 12 months. jgn main lama-lama.
kalau modal kecik beli btc sikit2 tak sesuai ke bro?
mungkin bulan ni aku beli harga lain,bulan depan lagi mahal..tapi aku fikir long term value dia mungkin berlipat kali ganda berbanding aku beli emas...
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 29-09-2017, 04:20 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,848
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 276
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by DDos View Post
bagi aku pun masih kurang yakin 100% crypto ni akan kekal lama, x nampak fizikal, tapi real gold kita nampak fizikal, benda dah ada janji dan sejak zaman azali manusia lagi emas ni, takkan lapuk punya, still ada harga walaupun kekadang naik turun tu tetap ada
ini yang buat aku berbelah bagi dan lebih prefer emas sekarang..tapi tengok graf btc..boleh tahan oo..atau mungkin ada crypto lain yang ada potensi..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #13  
Old 29-09-2017, 05:15 PM
KojiGawa KojiGawa is offline
Regular

KojiGawa's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2013
Posts: 630
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
Salam,,

saya bercadang untuk membuat saving dalam rm200 sebulan, simpan dalam bank ofkos beliau akan statik dan ada kemungkinan untuk berkurang..

jadi apakah cara yang terbaik untuk saving tersebut beranak pinak?
goldbar dah ada macam2 cara saving sekarang, saya masih kurang ilmu tentang itu,adakah lebih baik saya membeli 1gram setiap bulan atau ada cara yang lebih bagus?
crypto coins pula ada beribu spesis, yang mana paling berpotensi untuk digandakan nilai?

mohon cadangan tuan/puan,
terima kasey
saya prefer gold dari btc. beli 1 gram sebulan dah cukup. kalau next month turun boleh beli lebih sikit.
Quote:
Originally Posted by Supreme View Post
Kalau tuan rasa mcm tu..ok..masing2 ada cara masing2..dulu masa pelaburan emas tgh kecoh2.. sy beli emas tahun 2013..harga pasaran Rm175/g.. harga emas skg Rm174/g.. dah 5 tahun.. mcm mane tu? simpan sendiri bole la tahan skit sbb x basi..yg pajak xtau la mcm mane diaorg pening kepala..sbb mmg ada panduan utk invest dlm emas..arrahnu..mcm2 lg.. akhirnya rugi kt upah simpan je..

Sy bkn penyimpan tegar crypto..cuma trend skg ni ade prediction 5thn akn dtg ape akn jd pada crypto.. bank negara pun tgh siapkn garis panduan utk jadikn crypto ni sbg matawang yg boleh disahlaku kn dlm negara.. xkn short term tu.. jd bijak la menyimpan..
boleh tahu tuan refer dkt mana harga tu?

Quote:
Originally Posted by DDos View Post
bagi aku pun masih kurang yakin 100% crypto ni akan kekal lama, x nampak fizikal, tapi real gold kita nampak fizikal, benda dah ada janji dan sejak zaman azali manusia lagi emas ni, takkan lapuk punya, still ada harga walaupun kekadang naik turun tu tetap ada
setuju bang. tersangat tak yakin dgn crypto coin ni sbb bukan fizikal lagipun still tak faham concept faktor pengerakan kenaikan harga dia.adakah sebab spekulasi atau faktor2 lain.

pasal emas, fizikal dah berzaman2 still exist. mmg harga akan ada turun naik. tapi setiap kenaikan n penurunan harga ni kita bole take advantage.
Reply With Quote
Likes m0mo~ liked this post
  #14  
Old 29-09-2017, 06:44 PM
pijoe pijoe is offline
Legendary Member

pijoe's Avatar

 
Trader Rating: (19)
Join Date: Jun 2008
Location: Office IKOFXM
Posts: 12,587
Thanks (Received): 667
Likes (Received): 194
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
kawan setuju dengan pendapat dibawah, sebab BTC ni walaupun secara umumnya adalah currency tapi dia punya value dah macam emas..high demand..
In the face of a declining stock market, which is better for one’s portfolio: Bitcoin or gold? Gold is still a winner though that could change soon. Gold is always a smart addition to any portfolio due to its historical reliability and real value, but Bitcoin is starting to become a worthwhile option. Modern investors would be smart to keep a small amount of both in their account, but should also be wary of over-investing in a currency with an opaque future. If Bitcoin can prove its value, however, gold may have a real competitor for the safe-haven asset of choice.
__________________
REGISTER AKAUN DI SINI & DAPATKAN 70% @ 0.7 PIPS REBET MINGGUAN
http://www.carigold.com/portal/forums/image.php?type=sigpic&userid=30130&dateline=126015  5484
REBET IKOFX DIBERI SEJAK 2010

(YM: alexender_pijoe) (SKYPE: pijoe.ikofx) (Phone & WhatsAPP: +60176567531)
Reply With Quote
Likes m0mo~ liked this post
  #15  
Old 29-09-2017, 06:56 PM
pijoe pijoe is offline
Legendary Member

pijoe's Avatar

 
Trader Rating: (19)
Join Date: Jun 2008
Location: Office IKOFXM
Posts: 12,587
Thanks (Received): 667
Likes (Received): 194
Active Level
My Mood:
Default

kalau lah market crash atau deep depression atau fiat money dah hancur lebur... pada apa kita bergantung? crypto dan gold??
__________________
REGISTER AKAUN DI SINI & DAPATKAN 70% @ 0.7 PIPS REBET MINGGUAN
http://www.carigold.com/portal/forums/image.php?type=sigpic&userid=30130&dateline=126015  5484
REBET IKOFX DIBERI SEJAK 2010

(YM: alexender_pijoe) (SKYPE: pijoe.ikofx) (Phone & WhatsAPP: +60176567531)
Reply With Quote
  #16  
Old 29-09-2017, 07:05 PM
Supreme Supreme is offline
Super Active

Supreme's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: May 2012
Posts: 5,636
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 139
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
ini yang buat aku berbelah bagi dan lebih prefer emas sekarang..tapi tengok graf btc..boleh tahan oo..atau mungkin ada crypto lain yang ada potensi..
Masing2 ade pilihan.. cuma kena bijak amik peluang.. bila kite sebut investment..kwn lg suka fast investment..x brp suka longterm kecuali hartanah.. kalau beli emas 3thn lepas smpai skg.. mmg xnaik pun.. xtau bile nk naik..
Reply With Quote
  #17  
Old 29-09-2017, 07:12 PM
Supreme Supreme is offline
Super Active

Supreme's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: May 2012
Posts: 5,636
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 139
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by pijoe View Post
In the face of a declining stock market, which is better for one’s portfolio: Bitcoin or gold? Gold is still a winner though that could change soon. Gold is always a smart addition to any portfolio due to its historical reliability and real value, but Bitcoin is starting to become a worthwhile option. Modern investors would be smart to keep a small amount of both in their account, but should also be wary of over-investing in a currency with an opaque future. If Bitcoin can prove its value, however, gold may have a real competitor for the safe-haven asset of choice.
Utk situasi skg ni..crypto mmg pilihan..kwn 100g emas skg ni..beli 3thn lepas..xnaik lagi..modal kwn dlm Rm15k je utk crypto..mining masih baru, xchange dari tahun 2016..stakat ni dah dpt nk dekat Rm37k lebih..dlm masa 1thn.. kalau utk so called long term..kwn akn beli tanah.. bkn x yakin dgn emas.. cuma situasi skg ni nk beli emas mmg payah sbb target kwn beli emas bkn nk simpan 10thn atau 20thn..

P/s : kwn reveal amount tu utk kite sama2 buat rujukan.. dan lillahi taala..amount tu bkn buat2..mmg itu yg kwn dpt.. Alhamdulillah..
Reply With Quote
Likes m0mo~ liked this post
  #18  
Old 29-09-2017, 07:19 PM
Supreme Supreme is offline
Super Active

Supreme's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: May 2012
Posts: 5,636
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 139
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by KojiGawa View Post
saya prefer gold dari btc. beli 1 gram sebulan dah cukup. kalau next month turun boleh beli lebih sikit.


boleh tahu tuan refer dkt mana harga tu?



setuju bang. tersangat tak yakin dgn crypto coin ni sbb bukan fizikal lagipun still tak faham concept faktor pengerakan kenaikan harga dia.adakah sebab spekulasi atau faktor2 lain.

pasal emas, fizikal dah berzaman2 still exist. mmg harga akan ada turun naik. tapi setiap kenaikan n penurunan harga ni kita bole take advantage.
Harga beli tu kwn refer dgn masa kwn beli dulu.. harga skg kwn refer kt ssini.. www.hargaemas.com.my/

masih x untung.. dah 3thn.. setiap org fikir investment cara berbeza..ape target kite? nak short term? bg kwn short term tu 3-5thn.. so far dah 3thn pegang emas ni x untung lg.. kalau nk simpan 10thn? dah kire long term..baik beli tanah.. jd terpulang masing2..

Lg 1 tuan x yakin sbb awk kurang pengetahuan psal crypto mcm tuan mention kt ats tu.. kalau tuan tau..mgkin pandangan tuan akn berubah..
Reply With Quote
Likes nudz20 liked this post
  #19  
Old 30-09-2017, 12:13 AM
ramos ramos is offline
Super Active

ramos's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 6,384
Thanks (Received): 144
Likes (Received): 31
Active Level
My Mood:
Default

bagus thread nih..
Reply With Quote
  #20  
Old 30-09-2017, 09:57 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,848
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 276
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pijoe View Post
kalau lah market crash atau deep depression atau fiat money dah hancur lebur... pada apa kita bergantung? crypto dan gold??
kalau situasi ni ofkos gold lagi reliable..saya tidak mengambil kira situasi ini,saya cuma menggandaikan things are going normal for next ten years.
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump