Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Investor Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 26-04-2008, 04:57 PM
manCatur manCatur is offline
Active Member

manCatur's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jul 2006
Location: Ulu Kelang<>Lahad Datu
Posts: 1,910
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

thnks for sharing info,aku dah serik dah adoi....
__________________
Jom Melombong Bitcoin!- Anda Buat Anda Dapat
Whatsapp saya 019-813350O | Miner Diiktiraf dalam Blockchain Daily Income Passive Dan Active
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 26-04-2008, 05:00 PM
mj12 mj12 is offline
Legendary Member

mj12's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2008
Posts: 11,823
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Dann View Post
Topik ini kami buka khas untuk memberi AMARAN kepada seluruh ahli & pelawat forum CariGold.com supaya berhati-hati dengan penularan kembali Skim-Skim Cepat Kaya yang bertopengkan "pelaburan". Baru-baru ini kami mendapat maklumat bahawa terdapat satu skim yang mengambil deposit yang bukan dipanggil mencurigakan, bahkan 100% adalah penipuan semata-mata. Skim-skim ini adalah kesinambungan dari program-program cepat kaya yang menular secara besar-besaran khususnya hampir ke seluruh masyarakat pada awal tahun 2007 seperti Swisscash, Danafutures, Fical dan lain-lain.

Skim yang telah kami kesan ini bernama EUVEST, API Mutual & Wallet Money yang mempunyai domain beralamat www.euvest.net, www.apimutual.com & www.Wallet-Money.com adalah 100% buatan penganjur tempatan. Mereka seperti biasa mengutip deposit menggunakan pihak ketiga yang berfungsi sebagai perantaraan di dalam penukaran wang tunai ke sistem 'euro' (biasanya dipanggil 'e-point'). Kami percaya skim ini telah mula menular di dalam masyarakat kita dan baru-baru ini mereka telah mula menjalankan aktiviti mempromosi di dalam internet. Kami yakin penganjur skim ini telah samada mengupah, atau memberi komisen atau menawarkan 'orang tengah' sebagai 'merchant' mereka sebagai salah satu strategi untuk berkomplot di dalam menjalankan promosi. Kami juga percaya banyak lagi skim-skim akan muncul tidak lama lagi.

Walaupun "Term & Conditions", "Disclaimer" & Warnings di dalam forum ini telah menerangkan tentang risiko barkaitan, namun kali ini kami mengambil langkah proaktif memberi amaran secara lebih terbuka kepada anda disebabkan beberapa faktor penting :-

  • Supaya anda tidak tertipu dan terjebak dengan skim-skim ini. Jangan percaya dengan segala kata-kata manis 'orang tengah' yang sibuk membuat promosi. Biasanya 'orang tengah' tidak akan mengaku mereka mempunyai hubungan dengan penganjur.
  • Kebanyakan orang ramai di luar sana masih tidak memahami dan tidak dapat membuat perbandingan, apa itu pelaburan sebenar, apa itu skim piramid. Ini adalah kerana mereka :-
    - tidak tahu apa itu pelaburan sebenar tetapi mempunyai keupayaan untuk terus merujuk ke Bank Negara Malaysia tetapi TIDAK MAHU disebabkan samada semata-mata untuk kepentingan diri sendiri atau telah kabur dengan keuntungan yang bakal diperolehi. Majoriti golongan ini adalah terdiri dari pelajar, orang biasa, kakitangan kerajaan mahupun juga golongan profesional.
    - tidak mempunyai sumber untuk dijadikan rujukan dan kurang berkeupayaan untuk mendapatkan maklumat. Golongan ini biasanya terdiri daripada pakcik, makcik, haji, hajah, dan sebagainya. Pihak penganjur dan orang tengah lebih menumpukan kepada golongan ini kerana mudah dipengaruhi.

  • Kami tidak mahu lagi dicop sebagai laman web haram seperti yang diberitakan oleh pihak yang sepatutnya lebih berpengetahuan, tetapi hanya menggunakan kuasa disebalik kurangnya pengetahuan & kerja. Untuk pengetahuan anda, pada tahun lepas (ketika gelombang skim-skim cepat kaya berleluasa di Malaysia) CariGold forum telah difitnah oleh Pusat Keselamatan Siber Malaysia (MyCERT) sebagai antara laman web yang menawarkan pengambilan deposit haram. Berita ini telah dikeluarkan oleh Utusan Malaysia bertarikh 22 May 2007. URL di bawah sebagai rujukan
    http://www.utusan.com.my/utusan/info...i&pg=dn_03.htm
    Tanpa sebarang siasatan & Due Diligence yang dibuat oleh pihak berkenaan, dengan tidak semena-mena laporan palsu dibuat terhadap kami sedangkan (sebelum negara diwarwarkan dengan skim ini) dari awal kami telah mengambil langkah drastik mengharamkan segala aktiviti pembelian & penjualan e-points seawal bulan March 2007 lagi. Ia telah membawa impak besar dan melumpuhkan terus kepada keseluruhan skim-skim ini samada di internet & alam realiti. Kami juga telah buat analisa sendiri bahawa CariGold telah dijadikan kambing hitam oleh pihak-pihak tertentu supaya dipersalahkan. Golongan yang membuat pengaduan ke pihak berkuasa ini adalah :-
    -Golongan yang tidak tahu membaca atau malas membaca. Golongan ini biasanya hanya tahu mengikuti skim-skim atau apa-apa yang berkaitan dengan 'buat duit' yang telah dibincangkan di dalam forum ini. Walaupun telah banyak amaran dikeluarkan disetiap penjuru forum section, tetapi golongan ini tidak mengendahkan semua ini. Kesannya, apabila skim-skim ini mula bermasalah, mereka terus membuat aduan bahawa laman web ini terlibat sama.
    -Golongan penganjur ,"askar-askar upahan", pihak ketiga (merchant). Sesiapapun tidak akan tahu siapa mereka ini sebenarnya. Merekalah salah satu golongan yang membuat aduan, menyalahkan forum perbincangan semata-mata. Ini adalah kerana mereka marah setelah pihak forum mengharamkan sebarang transaksi jualbeli epoint satu ketika dahulu.

  • Statistik forum ini dan diperkuatkan dengan sumber-sumber sahih mendapati terdapat peningkatan aktiviti penjualan tanah, rumah & perniagaan semenjak September 2007. Analisa tidak rasmi ini dapat menyimpulkan bahawa orang ramai khususnya ORANG MELAYU telah banyak rugi setelah ditipu oleh skim-skim cepat kaya khususnya buatan Malaysia mula aktif pada penghujung tahun 2006.

Kami percaya anda mempunyai lebih maklumat tentang perjalanan skim-skim ini dan mungkin lebih dari apa yang telah kami sampaikan di atas. Oleh itu, anda disarankan supaya terus membuat aduan di :-
  • Suruhanjaya Sekuriti (Tel: 603 6204 8999); atau
  • Bank Negara Malaysia (Tel.: 03-2691 5090 / 2698 4163 / 2691 0824 / 2692 6482 / 2694 2143)

Anda juga dialu-alukan berkongsi maklumat dengan kami di sini tidak kira anda dari pihak mana sekalipun. Sila daftar di sini untuk membuat posting. Keahlian adalah percuma.

Anda juga boleh membuat rujukan di laman web Bank Negara Malaysia berkenaan skim cepat kaya di sini

Kami memohon maaf sekiranya mana-mana perkataan di atas yang boleh menyinggung perasaan sesuatu pihak dan individu.

Harap Maklum.
Thanks bro...
Reply With Quote
  #23  
Old 26-04-2008, 05:01 PM
Dann Dann is offline
Administrator

Dann's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,826
Thanks (Received): 1551
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adar_23 View Post
lagi satu, thread tak leh delete sbb karang user tak tahu yg program tu scam. kira thread tu sbg panduan dan peringatan.
ABSOLUTELY. Itulah tujuan kita. Tapi orang tak berapa faham. Tapi takpe, no prob. Dah clear keretalama? Tak promot kissbizz lagi ke?
Reply With Quote
  #24  
Old 26-04-2008, 05:02 PM
Gila Komik Gila Komik is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Apr 2008
Location: Not So Important
Posts: 24,570
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

spe join mmg ****....
Reply With Quote
  #25  
Old 26-04-2008, 05:02 PM
yuzafi yuzafi is offline
Newbie

yuzafi's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2008
Posts: 19
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Ada balik benda nie...
Reply With Quote
  #26  
Old 26-04-2008, 05:11 PM
keretalama keretalama is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (26)
Join Date: Mar 2006
Location: Kuala Lumpur
Posts: 10,676
Thanks (Received): 32
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by adar_23 View Post
bagus Dann krn amik langkah berjaga2.

lagi satu, thread tak leh delete sbb karang user tak tahu yg program tu scam. kira thread tu sbg panduan dan peringatan.

cuma mungkin dann leh edit 1st post dlm thread tu tulis yg program tu dah scam. bubuh skali tulisan merah sbb kadang2 ada org kita ni malas nak membaca.

edit pun masih ada daya tarikan Bahaya beb. Kesian pak aji2
kat luar tu nanti.
__________________
[CENTER][B][SIZE="5"][COLOR="DarkRed"][URL="http://fxcitizen.com/en/index.php?agent=302919"]DAFTAR AKAUN FXCITIZEN DISINI[/URL][/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER]
[B][SIZE="3"][COLOR="Purple"][CENTER](LR FOR SALE, Trusted ecurrency exchanger since 1999) :D
[COLOR="Purple"][COLOR="DarkOrange"][COLOR="DarkRed"][I]18K LR for sale[/I] - Contact[/COLOR]:[/COLOR][/COLOR] [COLOR="Red"]013-2389133 [COLOR="DarkRed"]YM[/COLOR]: mamat_kaya06[/COLOR][/CENTER][/COLOR][/SIZE][/B][B][SIZE="5"][COLOR="DarkGreen"][CENTER]||| NAK TAHU TEKNIK UTK DPTKAN PROFIT 110% SEKALI TRADE?? YM SAYA |||[/CENTER][/COLOR][/SIZE][/B]
Reply With Quote
  #27  
Old 26-04-2008, 05:13 PM
narutokun narutokun is offline
Active Plus

narutokun's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2006
Location: Ampang
Posts: 3,508
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bak kate nabil..
" Lu Pikir la Sendiri "
Reply With Quote
  #28  
Old 26-04-2008, 05:16 PM
matlan matlan is offline
Super Active

matlan's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2007
Location: Kuantan <> Shah Alam <> Pasir Puteh
Posts: 7,284
Thanks (Received): 166
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

mana ni Gundik Rekaan Tokey EUVEST ni... kata pi Aloq Star... pi putaq kapla org Aloq Star ke..
Reply With Quote
  #29  
Old 26-04-2008, 05:18 PM
DDos DDos is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (17)
Join Date: Nov 2007
Posts: 13,980
Thanks (Received): 300
Likes (Received): 359
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

sape toke "scammer tempatan" tu, inform le kat sini, usha kat web takde pa2 pun

kita pakat2 jentik telinga dia hehehe
Reply With Quote
  #30  
Old 26-04-2008, 05:19 PM
khairilhusni khairilhusni is offline
Legendary Member

khairilhusni's Avatar
 
Trader Rating: (29)
Join Date: Apr 2006
Location: Taiping - Cheras
Posts: 10,841
Thanks (Received): 62
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bagus dah ada warning awal2.
thread tu biaq je berjalan.
mana zaliha bermisai dan berbulu kaki itu?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump