Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stock Counters

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 23-07-2011, 04:49 PM
merzmerzmerz merzmerzmerz is offline
Regular

merzmerzmerz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 506
Thanks (Received): 119
Likes (Received): 1
Active Level
Default Pemburu Saham

Time2 KLCI tengah nak turun ni, saya punya strategi tak boleh gantung kepada TA semata2. Kena tambat dgn FA dalam membuat pilihan. Yg diburu Week 30 (25-29 JULY) 2011, semua matched my buying signal, akan pilih salah satu dari yg berikut, dari yg most favourable :-

1. ZHULIAN
2. STAR
3. PADINI
4. MISC
5. APOLLO

Masa belian saya, Rabu ke Jumaat. Hari Isnin & Selasa untuk confirmkan TA, itupun kalau menepati uptrending.

Last edited by merzmerzmerz; 23-07-2011 at 05:23 PM..
Reply With Quote
Thanks ckmuin86, symori, Don Malaya thanked for this post
Likes bard liked this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 24-07-2011, 01:13 AM
kusha kusha is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 95
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

bro, ada supporting news/report to support this choice bro?
Reply With Quote
  #3  
Old 24-07-2011, 06:59 PM
merzmerzmerz merzmerzmerz is offline
Regular

merzmerzmerz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 506
Thanks (Received): 119
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kusha View Post
bro, ada supporting news/report to support this choice bro?
Tak ada news sebenarnya. Saya tak bergantung kepada news atau CBRS report, Edge Stock to Watch dan yg sewaktu dengannya. Kalau ada pun selalunya kebetulan, ataupun selepas jual atau beli.

Kriteria saya:-
1. Strong financial - good track record - anything above 5.5* star rating from the latest Dynaquest - stock performance guide.
2. Get Buy/Sell signal from Rahul Mohindar Oscillator (RMO)- confirm 3 signals a. above zero RMO value b. blue bar c.swing trend buy signal - saya guna MetaStock software & Reuters EOD data.
3. Harga dalam trend yg menaik.
4. Bukan dalam harga tertinggi dalam jangka masa setahun.

Yg lain bertawakkal & berdoa sajalah. Kalau tak untung atau jangkaan meleset, stop loss 10% atau jual sebaik saja sell signal keluar, ikut yg mana datang dulu. Kalau dah untung, ada satu lagi kriteria call "Exit Signal", kalau keluar jual.

Itu saja, yg lain berserah kepada Allah.
Reply With Quote
Thanks onepu3 thanked for this post
  #4  
Old 24-07-2011, 09:42 PM
[V]endetta [V]endetta is offline
Legendary Member

[V]endetta's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Oct 2010
Posts: 11,893
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by merzmerzmerz View Post
Time2 KLCI tengah nak turun ni, saya punya strategi tak boleh gantung kepada TA semata2. Kena tambat dgn FA dalam membuat pilihan. Yg diburu Week 30 (25-29 JULY) 2011, semua matched my buying signal, akan pilih salah satu dari yg berikut, dari yg most favourable :-

1. ZHULIAN
2. STAR
3. PADINI
4. MISC
5. APOLLO

Masa belian saya, Rabu ke Jumaat. Hari Isnin & Selasa untuk confirmkan TA, itupun kalau menepati uptrending.
ZHULIAN? emas zhulian ke?
Reply With Quote
  #5  
Old 25-07-2011, 11:01 PM
merzmerzmerz merzmerzmerz is offline
Regular

merzmerzmerz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 506
Thanks (Received): 119
Likes (Received): 1
Active Level
Default

KLSE CI turun 5 mata lebih hari ni. Belum lagi masuk RMO bearish zone, bullish semenjak 11/05. 2 dari 4 signal kurang baik setakat ini sudah keluar. Red Sell Signal keluar pada 13/07 + Red bars dari 19/07 berterusan ke hari ni. 2 lagi signal yg masih baik, RMO masih +ve dan exit swing signal untuk org main 'short' sudah cecah. STI FTSE masih ditahap healthy di keempat-empat signals.

1. ZHULIAN - harga tidak berubah & semua 3 buying signals masih valid.
2. STAR - harga turun 2 sen & semua 3 buying signals masih valid.
3. PADINI - harga tidak berubah tapi malangnya RMO masuk negative. Terkeluar dari pilihan.
4. MISC - harga tidak berubah & semua 3 buying signals masih valid.
5. APOLLO - harga tidak berubah & semua 3 buying signals masih valid.
Reply With Quote
  #6  
Old 25-07-2011, 11:04 PM
merzmerzmerz merzmerzmerz is offline
Regular

merzmerzmerz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 506
Thanks (Received): 119
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by [V]endetta View Post
ZHULIAN? emas zhulian ke?
dari segi logik, sejak emas dah mahal, orang dah tak mampu nak beli emas, jadi orang beli Zhulian. Sebab tu kot.
Reply With Quote
Thanks N/A thanked for this post
  #7  
Old 26-07-2011, 11:43 PM
merzmerzmerz merzmerzmerz is offline
Regular

merzmerzmerz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 506
Thanks (Received): 119
Likes (Received): 1
Active Level
Default

KLCI & STI masih sihat.

1. ZHULIAN - harga masih tidak berubah & semua 3 buying signals masih valid. tunggu lagi.
2. STAR - harga naik 1 sen & semua 3 buying signals masih valid. tunggu lagi esok.
3. MISC - harga tidak berubah & semua 3 buying signals masih valid. tunggu lagi.
4. APOLLO - harga turun 7 sen & satu selling signal keluar, tinggal 2 buying signals yg masih valid. kira terkeluar dari pilihan.

Tinggal Zhulian, MISC & STAR yg tak kemana-mana. Kalau price & RMO tak ada uptrending, bukan masa utk beli lagi.

Ada yg baru sebagai pengganti buruan:-

1. BOXPAK - tunggu RMO positive, sikit lagi.
2. DAIBOCI - all buying signal + strong volume today.
Reply With Quote
  #8  
Old 27-07-2011, 12:07 AM
[email protected] b@ie is offline
Regular

b@ie's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2011
Posts: 281
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by merzmerzmerz View Post
KLCI & STI masih sihat.

1. ZHULIAN - harga masih tidak berubah & semua 3 buying signals masih valid. tunggu lagi.
2. STAR - harga naik 1 sen & semua 3 buying signals masih valid. tunggu lagi esok.
3. MISC - harga tidak berubah & semua 3 buying signals masih valid. tunggu lagi.
4. APOLLO - harga turun 7 sen & satu selling signal keluar, tinggal 2 buying signals yg masih valid. kira terkeluar dari pilihan.

Tinggal Zhulian, MISC & STAR yg tak kemana-mana. Kalau price & RMO tak ada uptrending, bukan masa utk beli lagi.

Ada yg baru sebagai pengganti buruan:-

1. BOXPAK - tunggu RMO positive, sikit lagi.
2. DAIBOCI - all buying signal + strong volume today.

thnx for info...bro nie remisier ker....?
Reply With Quote
  #9  
Old 28-07-2011, 01:07 AM
merzmerzmerz merzmerzmerz is offline
Regular

merzmerzmerz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 506
Thanks (Received): 119
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
thnx for info...bro nie remisier ker....?
bukan remisier, alhamdulillah kerjaya saya sebagai seorang engineer

KLCI turun 3.6 mata RMO bearish/selling signal sudah 2 dari 3 keluar tapi STI semakin sihat.

1. ZHULIAN - harga masih tidak berubah & semua 3 buying signals masih valid. nampak trend menurun. lain kali sajalah. terkeluar.
2. STAR - harga tidak berubah & semua 3 buying signals masih valid. trend nampak turun tapi kemudian naik. volume besar hari ni. masih ada harapan. tunggu lagi.
3. MISC - harga turun 7 sen & semua 3 buying signals masih valid. nampak mendatar. macam tak ada harapan nak naik. tak apa, tunggu lagi.
4. BOXPAK - harga tidak berubah. RMO masih -ve, bila +ve baru boleh dikira qualify dalam list ni sebenarnya.
5. DAIBOCI - naik 2 sen + all buying signal + trending menaik + strong volume juga hari ni. InsyaAllah beli pada $2.89 esok.
Reply With Quote
  #10  
Old 28-07-2011, 06:42 AM
merzmerzmerz merzmerzmerz is offline
Regular

merzmerzmerz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 506
Thanks (Received): 119
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Tak jadi beli DAIBOCI. Shares buy back terlampau dan lama giller.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump