Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 23-01-2009, 11:42 AM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 26,296
Thanks (Received): 520
Likes (Received): 118
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

aduan telah dibuat pada skmm.. korunk tunggu apa lagi jom reramai buat aduan...

ni contoh aduan tok:

Quote:
Banyak website tidak boleh diakses jika menggunakan celcom broadband. Aduan telah dibuat namun tiada tindakan susulan. antara website yang tak boleh diakses bila menggunakan celcom ialah www.ppdjasin.edu.my, www.carigold.com, www.******.com, www.gsc.com.my dan banyak lagi. Perkhidmatan yang lemah dengan talian broadband asyik terputus dan perlahan. Tidak sekali pun pernah mendapat kelajuan 3.6mpbs walaupun membayar pada perkhidmatan tersebut. terlalu banyak celcom membuat keuntungan dengan mengambil wang rakyat tanpa merasa sedikitpun kesian.
kalau tak berjaya jugak pasni ni dah wat report polis pulak....
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 23-01-2009, 11:50 AM
RizMa RizMa is offline
Active Plus

RizMa's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Apr 2007
Location: Utara
Posts: 4,477
Thanks (Received): 113
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

celcom ni mmg teruk
die limitkan access ke web yg terlalu byk bandwith
so, die nyer bandwith xla teruk

aku selalu gak kena.bile terlalu lama access CG, die tetiba xbg masuk CG
pastu noted " cannot access, please contact your provider'

selalu sgt jadi
hal2 penting nk buat keje pun xjadi
bangangggg betul berukband sialcom ni

bek guna Digi walupun EDGE die slow, tp stabil
HSDPA die laju skit dr GPRS celcom . GPRS sialcom lg hampes.xjln langsung kat tempat aku
Reply With Quote
  #23  
Old 23-01-2009, 01:06 PM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,662
Thanks (Received): 1894
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by RizMa View Post
celcom ni mmg teruk
die limitkan access ke web yg terlalu byk bandwith
so, die nyer bandwith xla teruk

aku selalu gak kena.bile terlalu lama access CG, die tetiba xbg masuk CG
pastu noted " cannot access, please contact your provider'

selalu sgt jadi
hal2 penting nk buat keje pun xjadi
bangangggg betul berukband sialcom ni

bek guna Digi walupun EDGE die slow, tp stabil
HSDPA die laju skit dr GPRS celcom . GPRS sialcom lg hampes.xjln langsung kat tempat aku
Harap harap petang nie TT dah edit tajuk ke Aku DAH TERMINATE CELCOM BERUKBENG D98...
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
Reply With Quote
  #24  
Old 23-01-2009, 01:25 PM
fazarudin fazarudin is offline
Legendary Member

fazarudin's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2006
Location: K L A N G
Posts: 10,946
Thanks (Received): 211
Likes (Received): 41
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

alternatif selain celcom berokbandmatyeh nih ?

maxis ok x ?

P1 Wimax ? ada sesape dah pakai ?
Reply With Quote
  #25  
Old 23-01-2009, 02:26 PM
NEMO NEMO is offline
CG Super Hardcore

NEMO's Avatar

 
Trader Rating: (244)
Join Date: Jan 2007
Location: 10-30% bulanan tanpa gagal..berminat?
Posts: 108,928
Thanks (Received): 1026
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

aku pakai broadband digi ok jer sume web..walaupun edge slow compare 3g
Reply With Quote
  #26  
Old 23-01-2009, 02:38 PM
elan elan is offline
Active Plus

elan's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Apr 2007
Location: Bulan
Posts: 4,796
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku masih guna celcom BB ni walaupun memang tak puas hati pasal tak boleh masuk carigold... tapi aku rasa aku tak de pilihan... sebabnya aku ni selalu keluar, so untuk P1 memang tak boleh guna sebab P1 wimax cuma utk lembah klang... aku ni serata neegri pergi... pilihan cuma tinggal celcom BB, digi, edge dan maxis BB. kalau aku balik kampung sarawak pula, cuma celcom je yang boleh guna, maxis dan digi dua2 out....

p/s: kalau ada pilihan lain dah lama aku terminate celcom ni....
Reply With Quote
  #27  
Old 23-01-2009, 02:42 PM
fms fms is online now
Legendary Member

fms's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2007
Posts: 18,932
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 87
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by bangzaf View Post
DG guna EDGE je kan?
sbb tu slow..
3G kata bulan ni tapi xde pon berita..
__________________
Ejen Broadband Dicari - http://zipansion.com/1yxWX
Pelbagai Jenama Kenderaan Untuk Dijual - http://zipansion.com/1yxdP
Kad Sim Valid 365 Hari Setiap Topup - http://zipansion.com/1yxhT
Reply With Quote
  #28  
Old 23-01-2009, 02:45 PM
AlchemisT AlchemisT is offline
Permanently Banned -
Newbie hacker password stealer

 
Trader Rating: (21)
Join Date: Feb 2008
Location: Johor
Posts: 11,722
Thanks (Received): 332
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku pun nk tutup celbom berukbnd ni..tunggu sbln kalu ok ker lg..klu tk ok babaii
Reply With Quote
  #29  
Old 23-01-2009, 02:45 PM
fms fms is online now
Legendary Member

fms's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2007
Posts: 18,932
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 87
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by NEMO View Post
aku pakai broadband digi ok jer sume web..walaupun edge slow compare 3g
itu laa..
baik korang guna Digi je..
liputan terluas utk broadband berbanding ngan Celcom dan Maxis..
__________________
Ejen Broadband Dicari - http://zipansion.com/1yxWX
Pelbagai Jenama Kenderaan Untuk Dijual - http://zipansion.com/1yxdP
Kad Sim Valid 365 Hari Setiap Topup - http://zipansion.com/1yxhT
Reply With Quote
  #30  
Old 23-01-2009, 02:58 PM
RizMa RizMa is offline
Active Plus

RizMa's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Apr 2007
Location: Utara
Posts: 4,477
Thanks (Received): 113
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

jom beralih ke digi plak
patutla geng caa yaa alif nun kat tempat aku semua pakai DG walupun celcom power
depa kata utk kepuasan depa gak
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
celcom broadband suck, celcom internet problem, celcom problem

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump