Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #51  
Old 17-04-2019, 05:45 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 145,147
Active Level
My Mood:
Default

Najib Razak
5 mins

Selain merosotkan ekonomi kita serta banyak menjual aset negara, pencapaian terbesar kerajaan PH selepas PRU14 adalah menjenamakan semula pelbagai projek dan pencapaian BN seperti:

Permata = Genius
Klinik 1Malaysia = Klinik Komuniti
RTC = Pusat Komuniti Desa
KPDNKK = KPDNHEP
AES = AWAS
SPAD = APAD
MVV = MVV 2.0
JKKK = MKKK
Caj Tol = Caj Kesesakan
KADS1M = BPPT
Amanah Saham 1Malaysia = Amanah Saham Malaysia 3
KR1M = HopeMart
PM ke-4 = PM ke-7
BR1M = BaSaH
Kasut putih = Kasut Hitam

Ada lagi?
Reply With Quote
Likes wataktau liked this post
Paid Advertisement
  #52  
Old 17-04-2019, 05:47 PM
BenVentures BenVentures is offline
Super Active

BenVentures's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 6,989
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 491
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Penbiru View Post
tgk siapa dapat tender tukar sigboard...tag nama...tag baju...dan mcm mcm lah.. 9x7...7x8
Maszlee the spineless fag
Reply With Quote
  #53  
Old 17-04-2019, 05:47 PM
kiddd2 kiddd2 is online now
CG Top Poster Club

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 20,932
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 2133
Active Level
My Mood:
Default

PM ke 4 tukar jadi pm ke 7 tu mmg lawak..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
Likes TT liked this post
  #54  
Old 19-04-2019, 12:10 AM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 145,147
Active Level
My Mood:
Default

Najib Razak
1 hr

Siapa yang dulu undi dia weyyh.

Jangan tak mengaku.

Siapa suka dia sangat tolonglah ambil dia balik simpan baik-baik.



Syed Hamdan
Kalau nak bezakan kerajaan dahulu dan sekarang, buatlah benda yg baru. Bukan ambil orang punya dan mengaku milik awak. Itu sifat penyamun. Ni baru penyamun sebenar. Bila otak bengap tak tahu apa benda baru yg patut dibuat, baik samun saja kan? Kalau boleh samun kenapa perlu buat....?
Reply With Quote
  #55  
Old 19-04-2019, 12:16 AM
kiddd2 kiddd2 is online now
CG Top Poster Club

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 20,932
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 2133
Active Level
My Mood:
Default

penjenamaan pm ke4 jadi pm ke7..

ini mmg lawak..

__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #56  
Old 19-04-2019, 04:22 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 145,147
Active Level
My Mood:
Default

Terbaru. IM4U ditukar nama Impact

Reply With Quote
  #57  
Old 19-04-2019, 11:46 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 145,147
Active Level
My Mood:
Default

Najib Razak
45 mins

Macam pernah tengok logo Impact tu.

Saya tahu saya selalu cakap kat PH, copy paste saja apa BN buat dulu.

Tapi tak lah sampai tahap ini.

Bro, Harimau Asia kot.

Reply With Quote
  #58  
Old 19-04-2019, 11:54 PM
apoeki apoeki is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 4,312
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 94
Active Level
Default

Logo pn ciplak..adoii aii
__________________
YA ALLAH, TUTUPLAH AIB KU & AMANKANLAH KETAKUTAN KU
Reply With Quote
  #59  
Old 20-04-2019, 03:30 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 145,147
Active Level
My Mood:
Default

Tukarlah, kami tetap ingat BR1M, Klinik 1Malaysia


KLINIK 1Malaysia ditukar nama sebagai Klinik Komuniti antara idea kerajaan dahulu yang dijenamakan semula oleh kerajaan Pakatan Harapan. - UTUSAN ONLINE

ARAU 20 April - Selepas hampir setahun memerintah, antara ‘pencapaian’ terbaik Pakatan Harapan (PH) yang selalu menjadi sindiran dan bualan orang ramai di media-media sosial adalah gemar menjenamakan semula idea-idea atau projek kerajaan Barisan Nasional (BN) dahulu.

Antara idea-idea kerajaan BN yang disifatkan memberi manfaat kepada rakyat yang ditukar nama ialah seperti Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) kepada Bantuan Sara Hidup (BSH); Klinik 1Malaysia kepada Klinik Komuniti; Permata Negara (Permata) kepada Genius dan Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC) kepada Pusat Komuniti Desa (PKD).

Dan terbaharu, 1Malaysia 4 Youth (iM4U) yang dikendalikan kerajaan BN dahulu dijenamakan semula kepada Impact Malaysia yang dilancarkan oleh Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman semalam.

Bagi rakyat yang telah memberi kepercayaan dan mandat kepada PH dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14), mereka pastinya berharap agar kerajaan dapat mengenengahkan idea-idea baharu yang lebih segar untuk manfaat rakyat, bukannya sekadar menukar nama semata-mata.

Soal pemandu, Jazaly Amry Jaafar, 33, mengapa perlu ditukar perkara baik hasil idea kerajaan terdahulu seperti Klinik 1Malaysia dan RTC, sedangkan sepatutnya ia diteruskan selain ditambah baik.

Katanya, mengambil langkah menukar nama, bukan memberi apa-apa kesan sebaliknya hanya mengundang pembaziran sahaja.

"Kalau tukar nama sekali pun, orang tetap akan ingat nama asal. Contoh Klinik 1Malaysia, orang tetap sebut Klinik 1Malaysia, jarang dengar orang sebut Klinik Komuniti..BR1M (BSH) sehingga hari ini, orang masih sebut dan ingat BR1M.

"Perkara yang baik ini orang tetap akan kenang meskipun namanya ditukar atau dimansuhkan. Kerajaan PH patut cari idea baharu yang memberi manfaat kepada rakyat," luahnya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Seorang juruteknik, Fadzlul Hadi Ishak, 30, berkata, tindakan PH menjenamakan semula produk kerajaan terdahulu dilihat sebagai usaha atau langkah untuk mengalih perhatian rakyat melupakan jasa serta sumbangan kerajaan BN selama ini.

"Apa yang pasti rakyat tidak akan lupa jasa kerajaan dahulu, banyak manfaat yang telah kami nikmati. Selain itu, sepanjang hampir setahun ini, saya tidak nampak lagi perkara -perkara baharu yang dicetuskan oleh kerajaan PH untuk kebaikan rakyat melainkan banyak 'memotong' bantuan sedia ada," katanya.

Noorsham Kamis, 34, pula berharap agar PH membuat sesuatu yang boleh meyakinkan rakyat dan bukannya asyik menyalahkan kerajaan dahulu bagi menutup setiap kegagalan mereka, sehingga akhirnya membuatkan rakyat muak.

"Asyik salahkan kerajaan lama, tetapi akhirnya ambil juga idea dan produk mereka (BN) dengan hanya menukar nama. Walaupun tukar nama, rakyat akan ingat jasa kerajaan dahulu yang memperkenalkan RTC, BR1M dan Klinik 1Malaysia. Malah kerinduan terhadap kerajaan lama semakin menebal selepas melihat apa yang berlaku sekarang ini," katanya.


http://www.utusan.com.my/berita/wila...-8217-1.885701
Reply With Quote
  #60  
Old 20-04-2019, 04:05 PM
shah_ae shah_ae is online now
Legendary Member

shah_ae's Avatar
 
Trader Rating: (102)
Join Date: Oct 2008
Location: K.L dan kwsn yg sewaktu dgnnye
Posts: 13,692
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 201
Active Level
My Mood:
Default

sakit hati bosskur...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump