Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 03-11-2009, 05:38 PM
acan acan is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (20)
Join Date: May 2009
Location: i'm here ~ -_-"
Posts: 19,661
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 0
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by roBUST View Post
ni jepp ker
eh, mne knal ni..
__________________
sedang ketiduran..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 03-11-2009, 05:42 PM
roBUST roBUST is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2008
Location: WORKING CLASS MAN
Posts: 12,406
Thanks (Received): 139
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by acan View Post
eh, mne knal ni..
slalu tgk muke wak dlm t..tetibe rase nk kenal
__________________
[B][SIZE="2"][COLOR="Red"]sedang konfius..berapa org PM malaysia sebenarnya[/COLOR][/SIZE][/B]
Reply With Quote
  #23  
Old 03-11-2009, 05:56 PM
mrfs1978 mrfs1978 is offline
Super Active

mrfs1978's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2006
Posts: 5,827
Thanks (Received): 103
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fadlie View Post
kalau tak silap ada kes gini berlaku kat Malaysia..
Kat hangar TUDM, masa maintenance, tech staff tu tertekan suis tu.. Dia melantun ke bumbung dan mati..
kes nie jadi kat TUDM Butterworth.....masa tu technician TUDM tgh buat maintenance dalam pesawat Hawk sambil latih pegawai rendah baru masuk TUDM.........mamat nie tertarik ejection seat system terus terbang mamat tu sekali ngan kerusi tu.....sangkut kat atas bumbung hangar.....muka mamat tu hancur sampai paras dada......mungkin safety pin pada ejection seat tak dipasang masa tu.....sbb selalunya lepas pilot guna kapal terbang ada ejection seat nie first sekali technician yg bertugas akan lock semua safety pin termasuk ejection seat system.....
Reply With Quote
  #24  
Old 03-11-2009, 07:49 PM
nwar nwar is offline
Active Member

nwar's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2009
Location: kt bontot.....
Posts: 1,505
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bahaya..kena sentiasa ingat tue...klu keje camni..
Reply With Quote
  #25  
Old 03-11-2009, 08:08 PM
otaida00taj otaida00taj is offline
Legendary Member

otaida00taj's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2007
Location: Lạng Sơn, Thanh Hóa, Vietnam
Posts: 10,388
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 39
Active Level
My Mood:
Default

kadang² benda keselamatan yang disediakan boleh membahayakan...
__________________
Ask Prof. O.T™
GreenBlack® Corporation

Kota Bharu - Balik Pulau - Skudai - Nilai
"Hidup ini mesti enjoy kerana hari tua anda akan menjelang"
Bina dan tingkatkan penjenamaan anda di mata dunia
Reply With Quote
  #26  
Old 03-11-2009, 08:17 PM
kOmAnDeR kOmAnDeR is offline
Active Plus

kOmAnDeR's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2007
Location: KT
Posts: 2,658
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by eboss View Post

SEORANG juruterbang melantun selepas kerusi anjalnya diaktifkan. - Gambar hiasan

CAPE TOWN - Seorang juruterbang amatur nyaris maut setelah dia melantun 100 meter ke udara akibat tersilap menarik picu kecemasan pada kerusi juruterbang pesawat yang dipandunya, lapor sebuah akhbar semalam.

Beberapa pakar penerbangan memberitahu, lelaki tersebut yang dirahsiakan identitinya bernasib baik kerana tidak cedera dalam satu insiden pada Rabu lepas di Afrika Selatan.

Nahas berlaku apabila juruterbang itu tersilap menghidupkan fungsi kecemasan kerusi juruterbang ketika melakukan satu aksi aerobatik di sini sekali gus menyebabkan cermin kokpit tercabut dan dia dihumban ke udara.

Pesawat yang dikendalikannya, Pilatus PC-7 Mk II dilengkapi kerusi jet bagi membolehkan juruterbang dan penumpang dihumban keluar sekiranya berlaku kecemasan.

Lelaki itu kemudian selamat mendarat di lapangan terbang kecil Langebaanweg, 128 kilometer ke utara Cape Town setelah payung terjun yang dipakainya terbuka secara automatik. - Agensi
Rasa aku saja jer dia nk buat suprise kt kwan dia tuh...huhuhu
Reply With Quote
  #27  
Old 03-11-2009, 09:03 PM
GrandTurismo GrandTurismo is offline
Active Member

GrandTurismo's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 1,597
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

tah apa yg diorg bergaduh tu yg tertekan picu keselamatan, bising taknak..get out trus
Reply With Quote
  #28  
Old 03-11-2009, 09:18 PM
bazsh bazsh is offline
Super Active

 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2008
Location: New Castle
Posts: 7,021
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Bawak virtual flight jer la
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump