Macam mana nak upload gambar masuk thread

19-10-2016 11:49 AM aljummaah#1
Assalamualaykum pembukaaan cerita.. seriously macam mana nak upload gambar masuk dlm thread? Selalu guna imagur. La ni picture suma corrupt ada suggestion.. Sgt xmemerlukan bantuan.. stress..:((:((

If click on attachment dia jadi thumbnail..

Hope Sgt dpt beri tunjuk ajar ~X(~X(~X(
Paid Advertisement
19-10-2016 12:01 PM myroadtax.com#2
Tak tahu kenapa tetapi mod sekat imgur.

TT boleh cuba guna https://postimg.org
19-10-2016 12:06 PM tuanhokage#3
Quote:
Originally Posted by aljummaah View Post
Assalamualaykum pembukaaan cerita.. seriously macam mana nak upload gambar masuk dlm thread? Selalu guna imagur. La ni picture suma corrupt ada suggestion.. Sgt xmemerlukan bantuan.. stress..:((:((

If click on attachment dia jadi thumbnail..

Hope Sgt dpt beri tunjuk ajar ~X(~X(~X(
pakai photobucket senang,upload gambar lpas tu copy link gambank tu kt dlm cg thread,try preview,sgt mudah :D:D:D
19-10-2016 12:11 PM aljummaah#4
Quote:
Originally Posted by myroadtax.com View Post
Tak tahu kenapa tetapi mod sekat imgur.

TT boleh cuba guna https://postimg.org
Tq bos.. Sedang mencuba.. prefer yg mana? Thumbnail for forum atau hotlink for forum?
19-10-2016 12:13 PM aljummaah#5
Quote:
Originally Posted by tuanhokage View Post
pakai photobucket senang,upload gambar lpas tu copy link gambank tu kt dlm cg thread,try preview,sgt mudah :D:D:D
Tq bos.. tgh try satu persatu.. :)cgrock
19-10-2016 12:17 PM Tornado#6
Cara lain, buka akaun pada blogger.com... upload gambar pada blogger.com dan link image ke sini.
19-10-2016 12:19 PM manok#7
Quote:
Originally Posted by myroadtax.com View Post
Tak tahu kenapa tetapi mod sekat imgur.

TT boleh cuba guna https://postimg.org
boleh jer ni :-?

#edit.. boleh beberapa minit jer.. lepas refresh sekali lagi terus jd thumbnail :o

test imgur
19-10-2016 12:23 PM tomie#8
Quote:
Originally Posted by aljummaah View Post
Tq bos.. tgh try satu persatu.. :)cgrock
masta klik jer kat gunung (ikon kuning) tuu... :D
paste kan link yg ada dot.jpg ...atau dot.png kat akhir link

insyaAllah..mujarab :D

19-10-2016 12:24 PM anuarkarim#9
Aku penah jgk try post gambaq tp x jadi..
terus maleh..
19-10-2016 12:29 PM Jedi#10
Biasa guna ni jer:

http://www.imagebam.com
Sponsored Links