All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Portal > News

Old 05-08-2008, 12:08 AM  
32149
speciosa speciosa is offline
Active Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Langkawi
Posts: 684
Default Rumah Cantik Kos Murah Jerman Teknologi

Rumah masa hadapan. Cantik dan menjimatkan kos. Kini di Malaysia. Tengok untuk percaya contoh rumahdlm dan luar negara.













































kepada yg berminat untuk mengetahui tentang harga dan maklumat lanjut download file di bawah ini

 


Extras
New Article
New Reply

General Stuffs & Products
« Previous | Next »
You Rated this Thread:

Old 05-08-2008, 11:57 PM
speciosa speciosa is offline
Active Member
Quote:
Originally Posted by tudung34 View Post
soklan saya xnak jawab keh??
bagus soalan tuh.

sori lambat sikit line slow. sebenarnya bata ni dibuat mnegikut acuan. mcm set lego. jadi semasa pemasangan bata ini perlu dimasukkan ke dlm lubang yg telh dibuat. sekiranya tidak rapat bata ini tidak masuk dgn tepat. jadi air tidak dapt menyerap. tambahan pula semasa bata dipasang sedikit simen akan dimasukkan ke dlm lubang untuk seal bata ni antara satu sama lain.

saya akan upload contoh proses pemasangan bata ni yg sedang dibina di kelantan.
Edit
Old 06-08-2008, 12:04 AM
speciosa speciosa is offline
Active Member
GOLDEN INTERLOCKING BRICK
KT0244141-A
Lot 426, Kg. Dendang, Ketereh 16450 Kota Bharu Kelantan
hp: 0129616217,0199766365 Tel:097475499
abi_amjad@yahoo.com

Imran b Ismail
Edit
Old 06-08-2008, 12:19 AM
speciosa speciosa is offline
Active Member
malam dah lewat. saya beransur dl. esok keja. saya akan upload gmbr pemasangan bata di kelantan sok. line tak berapa cantik mlm ni.

kalau sapa2 nk buat rumah tu elok la masukkan bata ni dlm perkiraan. selain cantik dan moden tentulah kita akan rasa puas dan gembira bila penat balik keja tengok rumah cantik kemas dan elegen. dah la bini lawa rumah lawa keta lawa. tentu hati pun senang.

sebarang persoalan yg tak terjawab akan saya jawab. esok owner syarikat en imran akan join forum ni sendiri. hari ni tak sempat kerana agak sibuk.

selamat mlm. askum
Edit
Old 06-08-2008, 12:20 AM
ruhssly ruhssly is offline
Active Member
Quote:
Originally Posted by tudung34 View Post
ooooo.. kalo kat kelate kan slalu banjir... kire xperla gak gne batu nih ek??
Aa..aa.. lbh krg gitulah maksudnya..
Edit
Old 06-08-2008, 12:32 AM
ruhssly ruhssly is offline
Active Member
Quote:
Originally Posted by speciosa View Post
malam dah lewat. saya beransur dl. esok keja. saya akan upload gmbr pemasangan bata di kelantan sok. line tak berapa cantik mlm ni.

kalau sapa2 nk buat rumah tu elok la masukkan bata ni dlm perkiraan. selain cantik dan moden tentulah kita akan rasa puas dan gembira bila penat balik keja tengok rumah cantik kemas dan elegen. dah la bini lawa rumah lawa keta lawa. tentu hati pun senang.

sebarang persoalan yg tak terjawab akan saya jawab. esok owner syarikat en imran akan join forum ni sendiri. hari ni tak sempat kerana agak sibuk.

selamat mlm. askum
Tuan tanah dah nak landing.. xpelah kawe sewa jap tanah dia ni.. Wassalam bro...
Edit
Old 06-08-2008, 09:41 PM
anoone anoone is online now
Legendary Member
Quote:
Originally Posted by speciosa View Post
buat masa sekarang tiada perbandingan di atas kertas secara terperinci. namun mereka yg telah mengguna bata ini mengakui ianya lebih berkauliti dan jimat. sebagai contoh tembok rumah dapat dikurangkan sehingga RM10k berbanding bata biasa.

cth pengiraan akan disediakan oleh owner sedikit masa lagi.
tq atas jawapan anda..saya akan tunggu kiraan kasar atas kertas nanti....
Edit
Old 06-08-2008, 11:08 PM
speciosa speciosa is offline
Active Member
askum

ini adalah contoh gambar pembinaan rumah 2 tingkat di kelantan sekarang ini.

GOLDEN INTERLOCKING BRICK
KT0244141-A
Lot 426, Kg. Dendang, Ketereh 16450 Kota Bharu Kelantan
hp: 0129616217,0199766365 Tel:097475499
abi_amjad@yahoo.com

Imran b Ismail







































Edit
Old 06-08-2008, 11:23 PM
hexagold hexagold is offline
Newbies
Hui lawanya, apa yang membezakannya. Rekaan atau batunya.Apa yang membuatkannya murah?
Edit
Old 06-08-2008, 11:50 PM
speciosa speciosa is offline
Active Member
Quote:
Originally Posted by hexagold View Post
Hui lawanya, apa yang membezakannya. Rekaan atau batunya.Apa yang membuatkannya murah?
yg membezakannya ialah bata interlockingnya. binaan rumah menggunakan bata ini adalah seperti binaan set logo pada asasnya. saudara boleh tengok bentuk bata pada page sebelum ni.

yg membuatkannya murah ialah kerana kita dapat menjimatkan simen untuk proses plaster dan upah. seperti yg kita tahu bata biasa perlu diikat antara satu sama lain dgn simen dan diplaster untuk mneyapu cat. tetapi bata interlocking ini kita tak perlu melalui proses tadi. untuk mendapatkan warna yg berbeza kita boleh menyapu bata ini menggunakan syelek (lihat gcontoh ambar bahagian dalam rumah)

GOLDEN INTERLOCKING BRICK
KT0244141-A
Lot 426, Kg. Dendang, Ketereh 16450 Kota Bharu Kelantan
hp: 0129616217,0199766365 Tel:097475499
abi_amjad@yahoo.com

Imran b Ismail
Edit
Old 12-11-2008, 10:24 AM
adib.na adib.na is offline
Newbies
kerja-kerja pendawaian mcmana, boleh tanam kabel dalam dinding tak?
Edit

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

CG Portal > News
All times are GMT +8. The time now is 08:00 PM.


Copyright 2005 - 2012, CariGold Dot Com. All Rights Reserved.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE