All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Portal > News

Old 02-05-2017, 09:36 AM  
CariGold CariGold is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 134
Default CariGold new theme version - and more features are coming!

Dear forum users

We are proudly present you a new forum theme which will bring more fresh browsing and something more clean and better than 10 years old of previous theme.

You're invited to bring some comment here regarding the new theme and all of forum features and functionalities. Any suggestions would be great.

While the new theme launched, there will still be some bugs and flaws we didn't noticed. So if you found anything, let us know here, we'll try to fix it soonest possible.

Several things you should be noticed before lodge any reports within this thread :-
  • Mobile style is on its way in few more days from now.
  • Latest Posts page work as a portal has discountined , alternatively you could use New Post function on the navigation bar above for similar functionality.
  • Youtube video as one of member feature not showing - will be fixed soon.
  • Thread Title is postbit looks untidy from mobile view - to be fixed.
  • All blog pages hasn't ready yet for new theme - to be fixed.
  • Old theme can still be access in the bottom of page as "CG Old Style". No technical support given for this theme anymore.

We will introduce more features in coming months!

Thank you for your continuous support!

* Please be advised to clear your browser cache for full browsing experience without errors.

------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------ -----------------------------------------------


Salam sejahtera untuk semua ahli dan pelawat forum ini.

Kami di CG pada hari ini telah melancarkan tema baru forum dan lebih segar dan kemas setelah hampir 10 tahun menggunakan tema yang terdahulu.

Anda dijemput untuk memberi sebarang bentuk komen dan saranan berkaitan dengan tema dan segala jenis fungsi forum di thread ini. Kami akan cuba menjawab segala pertanyaan dan usul yang anda cuba utarakan di sini.

Sila maklum mungkin terdapat 'bug' yang perlu diperbaiki dan fungsi-fungsi asal forum yang 'tertinggal' untuk diadaptasikan ke dalam tema baru ini, oleh itu kami amat memerlukan bantuan anda untuk sama-sama mengesan kelemahan yang anda supaya kami dapat membaikinya secepat mungkin.

Sila ambil maklum perkara-perkara berikut sebelum anda menghantar sebarang komen dan usul :-
  • Laman 'mobile' untuk pengguna smartphone akan dilancarkan sedikit hari lagi.
  • Laman asal portal yang memaparkan 'Latest Post' tidak lagi digunakan. Namun pengguna masih boleh mengikuti 'Latest Post' untuk semua subforum di butang 'New Post' di bahagian 'header' CG.
  • Youtube video milik ahli masih belum dipaparkan di bahagian profile masing-masing. Akan diselesaikan dalam sedikit masa lagi.
  • Paparan tajuk thread di dalam forum agak kurang kelihatan jika diakses melalui smartphone.
  • Kesemua laman blog masih belum dimasukkan tema baru.
  • Tema lama masih boleh diakses melalui pilihan di bahagian bawah laman ini sebagai "CG Old Style". Tiada lagi bantuan/support teknikal untuk tema ini. Untuk menetapkan setting tema lama dengan lebih mudah sila rujuk link ini >> http://www.carigold.com/portal/forum...4#post23842604


PERHATIAN : HANYA POST BERKAITAN DENGAN PERKARA TEKNIKAL DAN CADANGAN BERKAITAN DENGAN FUNGSI FORUM SAHAJA. Dan kami menghargai semua sokongan anda yang positif di dalam topik ini. Jika anda berniat untuk menghantar komen yang berbentuk sindiran negatif dan menghasut, dengan matlamat untuk menimbulkan kebencian di dalam komuniti besar ini, sila hentikan kerana anda tidak dialu-alukan di thread ini mahupun di CG sekalipun.


Dengan pelancaran tema ini kami di CG akan terus berusaha untuk menambahbaik segala fungsi yang anda selaras dengan perkembangan trend terkini di Asia Tenggara, khususnya di Malaysia, Indonesia dan Singapura.

Kami amat menghargai segala sokongan anda selama lebih 11 tahun komuniti ini hadir dengan pelbagai jenis peluang perbincangan 'money making' dan networking yang amat bermanfaat untuk sebahagian besar ahli dan pelawat forum ini. Diharap sokongan anda terhadap komuniti ini sentiasa berterusan di saat kejayaan berada di atas landasan anda ketika ini.

Terima kasih.

 


Extras
New Article
Article Closed

Announcement
« Previous | Next »
You Rated this Thread:

Old 02-05-2017, 09:38 AM
matty matty is offline
Regular
wow lawa!
terkejut dennn igatkan silap rumah td hihih
Edit
Old 02-05-2017, 09:39 AM
rustam rustam is offline
Legendary Member
Terima kasih tuan. Moga penambahbaikan ini memberi manfaat pada semua forumer.
Edit
Old 02-05-2017, 09:39 AM
tomie tomie is offline
CG Hardcore
wow...cun...font pun cun baq hang....
warna theme yg lembut
Edit
Old 02-05-2017, 09:40 AM
lwashere lwashere is offline
Active Member
menarik!!! skrg tunggu masa abang keluarkan APK untuk CG plak hehehe... mudah nak bercg plak nti
Edit
Old 02-05-2017, 09:41 AM
tomie tomie is offline
CG Hardcore
Quote:
Originally Posted by matty View Post
wow lawa!
terkejut dennn igatkan silap rumah td hihih
minggu2 lepas ada gak perasan....design sat berubah...sat tukaq balik..
mcm tak jadi kot...

tapi ceq rasa..hat ni betoi2 official punya design kali ni...thorbaik....kipidap!
Edit
Old 02-05-2017, 09:41 AM
cek mek molek cek mek molek is offline
Legendary Member
mmg lain dari lain
Edit
Old 02-05-2017, 09:41 AM
DDos DDos is offline
Legendary Member
alhamdulillah...
sudah lama menanti
mmg cun dan simple...
ringan dan smooth...
Edit
Old 02-05-2017, 09:42 AM
DDos DDos is offline
Legendary Member
Quote:
Originally Posted by tomie View Post
minggu2 lepas ada gak perasan....design sat berubah...sat tukaq balik..
mcm tak jadi kot...

tapi ceq rasa..hat ni betoi2 official punya design kali ni...thorbaik....kipidap!
tu dorang test, tgk kelancaran takut2 ada bugs
Edit
Old 02-05-2017, 09:43 AM
123456 123456 is offline
Active Plus
igt sesat forum lain td.. tekan 2 3 kali... ok ni btol2 tukar
Edit

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

CG Portal > News
All times are GMT +8. The time now is 10:01 PM.


Copyright 2005 - 2016, CariGold Dot Com. All Rights Reserved.
Disclaimer : All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you.