Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, riadah, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,383
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,109
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,266
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 13-07-2013, 07:06 PM
adoila adoila is offline
Active Member

adoila's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Posts: 2,207
Poster Rank: #1797
Thanked 42 Times
Active Level
Default Pengalaman skybox vs openbox: adakah akan berkekalan?

Salam guys and gals,

kontrak saya ngan assteruk akan abis bulan ni, so tgh mengorak langkah utk memotong assteruk dan amik openbox/skybox...so nak mintak tolong kengkawan komen bab ni:

1. ada yang kata gambar openbox lagi lawa, ada yang kata gambar skybox lagi lawa, ikut pengalaman, mana lawa?

2. channel HD memang langsung takleh tengok ke? cthnya 575 history, kalau kita bukak tu, langsung takda apa-apa ke?

3. cline ni sebenarnya card sharing kan? apa jadik kalau kena block card server tu?

4. soalan cepumas...adakah akan berkekalan atau dalam setahun kita kena amik balik assteruk sebab openbox/skybox dah jadi perhiasan?


tq pada yang menjawab masalah dunia pada saya ni ya...
__________________
':::Candlestick is the language to survive in the world of trading:::'
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 13-07-2013, 07:11 PM
fotosintesis fotosintesis is offline
Active Member

fotosintesis's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,463
Poster Rank: #1605
Thanked 18 Times
Active Level
My Mood:
Default

Selagi bley guna hang guna ja bro. Xpyh le byk tanya.. semua soalan hag tu semua dah di bincangkan.. cube cari yerk...
__________________
ini adalah cetakan berkomputer, tiada tandatangan diperlukan
Reply With Quote
  #3  
Old 13-07-2013, 07:12 PM
BOCEH BOCEH is offline
CG Top Poster Club

BOCEH's Avatar
 
Trader Rating: (38)
Join Date: May 2009
Location: whatsaap : 014 253 6885
Posts: 25,502
Poster Rank: #52
Thanked 11 Times
Active Level
Default

aku dah masuk setahun setengah guna box2 ni
yg baru aku guna i-box 5
janji ada gambaq ja... terbaikk
Reply With Quote
  #4  
Old 13-07-2013, 07:13 PM
danx danx is offline
Super Active Member

danx's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,874
Poster Rank: #757
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adoila View Post
Salam guys and gals,

kontrak saya ngan assteruk akan abis bulan ni, so tgh mengorak langkah utk memotong assteruk dan amik openbox/skybox...so nak mintak tolong kengkawan komen bab ni:

1. ada yang kata gambar openbox lagi lawa, ada yang kata gambar skybox lagi lawa, ikut pengalaman, mana lawa?

2. channel HD memang langsung takleh tengok ke? cthnya 575 history, kalau kita bukak tu, langsung takda apa-apa ke?

3. cline ni sebenarnya card sharing kan? apa jadik kalau kena block card server tu?

4. soalan cepumas...adakah akan berkekalan atau dalam setahun kita kena amik balik assteruk sebab openbox/skybox dah jadi perhiasan?


tq pada yang menjawab masalah dunia pada saya ni ya...
semua tengah mengadap kuali kat dapur tuan..
xsempat nak update kuali langit
malam skit adalah yg jawab ni..
akupon nk tau gak ni..
selamat berbuka tt
Reply With Quote
  #5  
Old 13-07-2013, 07:16 PM
amadeo amadeo is offline
Active Member

amadeo's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 661
Poster Rank: #4810
Thanked 13 Times
Active Level
Default

soalan2 sensitip nih.. apa2 hal pun parking doluuu
__________________
.:: Rlz tH k 1994-2014 ::.
Reply With Quote
  #6  
Old 13-07-2013, 08:04 PM
nonoo1 nonoo1 is online now
Super Active Member

nonoo1's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,581
Poster Rank: #1062
Thanked 28 Times
Active Level
Default

aku pun ade firasat ingin tahu ni.. parking dulu tunggu masta jawap
Reply With Quote
  #7  
Old 13-07-2013, 08:06 PM
orange_1412 orange_1412 is offline
Active Member

orange_1412's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2013
Posts: 596
Poster Rank: #5153
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

nk taw jgk
Reply With Quote
  #8  
Old 13-07-2013, 08:08 PM
messimose messimose is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2013
Posts: 1,108
Poster Rank: #3271
Thanked 0 Times
Active Level
Default

pakai dulu sebelum astrokk block..
Reply With Quote
  #9  
Old 13-07-2013, 08:10 PM
khg khg is offline
Active Member

khg's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,526
Poster Rank: #2499
Thanked 9 Times
Active Level
Default

hang jenih penggemar tegar xstrok ? yg suka ngadap tv, tgk movie and very particular pasal quality gambar, etc... jgn amik cgaris. sbb yg jenis ni, walau mcmana pun gerenti dari seller, masalah spt scrambler, HD x dapat elak....akan berlaku, etc.. mesti berlaku...

tapi kalau jenih x kesah.... dan x nak menyumbang pada kekayaan asteroook..... cgarislah jawapannya...
Reply With Quote
  #10  
Old 13-07-2013, 08:20 PM
MaelLambung MaelLambung is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,192
Poster Rank: #3080
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adoila View Post
Salam guys and gals,

kontrak saya ngan assteruk akan abis bulan ni, so tgh mengorak langkah utk memotong assteruk dan amik openbox/skybox...so nak mintak tolong kengkawan komen bab ni:

1. ada yang kata gambar openbox lagi lawa, ada yang kata gambar skybox lagi lawa, ikut pengalaman, mana lawa?

Aku seller.. Openbox lg lawa

2. channel HD memang langsung takleh tengok ke? cthnya 575 history, kalau kita bukak tu, langsung takda apa-apa ke?

Ya.. X bleh tgk langsung..

3. cline ni sebenarnya card sharing kan? apa jadik kalau kena block card server tu?

Kalo kena block maka siaran pun boleh sangkut la kawan..

4. soalan cepumas...adakah akan berkekalan atau dalam setahun kita kena amik balik assteruk sebab openbox/skybox dah jadi perhiasan?

Astro upgrade servis atau amik tindakan, maka servis semua kotak ni akan melingkup..


tq pada yang menjawab masalah dunia pada saya ni ya...
Maaf la aku malas nak edit quote hang ni.. Aku jawab dalam petak quote.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:48 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE