Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Religious Talk

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,262
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 55,994
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,156
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-06-2013, 01:11 AM
jade83 jade83 is offline
Active Member

jade83's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,440
Poster Rank: #2628
Thanked 144 Times
Active Level
Lightbulb Kenapa Wanita Dan Lelaki Perlu Cukur Bulu Kemaluan?



Diriwayatkan oleh Anas bin Malik r.a bahawa:
“Rasulullah SAW menjadualkan bagi kami paling lama empat puloh hari, supaya tidak lupa mengunting kumis, memotong kuku, mencabut bulu ketiak dan mencukur bulu-bulu ari”. (HR Muslim, Ibnu Majjah,Ahmad,Tirmidzi,Nasai dan Abu Daud).

Bermaknanya paling lama 40 hari kenalah kita servis bahagian-bahagan tersebut. Adakah kita berbuat demikian wahai pembaca?. Jangan kata orang yang tak tahu memang tak buat, Yang dah tahu pun tak buat. Ada yang tak pernah bercukur sampai bertahun-tahun lamanya. Tebal macam hutan belantara. Selepas ni belilah pisau cukur dan mulalah cukur hutan belantara ini.

Dan dialog Rasulullah SAW dengan Iblis,
Pertanyaan Nabi:

“Siapakah orang yang paling engkau lebih sukai?”

Jawab Iblis:
“Lelaki dan perempuan yang tidak mencukur atau mencabut bulu ketiak atau bulu ari-ari (bulu kemaluan) selama 40 hari. Di situlah aku mengecilkan diri, bersarang, bergantung, berbuai seperti pijat pada bulu itu.”

Didalam hadith sahih yang diriwayatkan oleh Jabir larangan mendatangi isteri tengah malam sebelum bersisir lebih dahulu dan mencukur bulu ari-ari bagi orang yang baru pulang dari perjalanan jauh. Kerana itu tidak diragukan lagi, mencukur bulu ari-ari dan membersihkannya termasuk perbuatan mustahabbah (Disunatkan) untuk mencegah kutu (kupan) dan bau yang tidak enak.

SUMBER

Last edited by jade83; 10-06-2013 at 01:20 AM..
Reply With Quote
The Following 28 Users Say Thank You to jade83 For This Useful Post:
adisman (10-06-2013), baba umar (10-06-2013), babyblacky (10-06-2013), bangsi (10-06-2013), botak76 (10-06-2013), brozul (10-06-2013), dapatduit (10-06-2013), david.cronenberg (10-06-2013), Dzoolhelmi™ (10-06-2013), GhostTrader (10-06-2013), habibyana (10-06-2013), hj_maikel (10-06-2013), kedaibiasa (10-06-2013), lenz_ry (10-06-2013), MeGusta562 (10-06-2013), mhar_2086 (10-06-2013), myrul369 (10-06-2013), namasaya (10-06-2013), nham (10-06-2013), Norazwan (10-06-2013), norizm72 (10-06-2013), pakmantelo_007 (10-06-2013), peija06 (10-06-2013), Sang Kelembai (10-06-2013), skYnEt-gEnIUs (10-06-2013), tebbaloi (10-06-2013), xydee6527 (10-06-2013), Yul-Minho (10-06-2013)
Paid Advertisement
  #2  
Old 10-06-2013, 01:20 AM
dloanman dloanman is online now
Super Active Member

dloanman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 4,154
Poster Rank: #920
Blog Entries: 1
Thanked 19 Times
Active Level
My Mood:
Default

cukur bulu menambahkan kemontelan & kegebuan & meningkatkan tahap kegeraman hingga ke plenet zargus
Reply With Quote
  #3  
Old 10-06-2013, 01:21 AM
alisya alisya is offline
Active Member

alisya's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Dec 2008
Location: Dalam bilik kebal EU/GU
Posts: 2,028
Poster Rank: #1952
Blog Entries: 2
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

heh heh ...mmg pun
Reply With Quote
  #4  
Old 10-06-2013, 01:24 AM
Dewa19Kangen Dewa19Kangen is online now
Well-Known
Member

Dewa19Kangen's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Location: 1 masa nti mukin d sumatra barat indonesia
Posts: 6,855
Poster Rank: #505
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

ini bagus,bersih,dan menarik serta kemas,ati tenang selalu..
__________________
i don't pay attention to the ones who never cared.. find your own direction cause there's sweetness in the air.. u will be the world to me and i will always be.. dwelling in this happiness, your gift of purity..
Reply With Quote
  #5  
Old 10-06-2013, 01:25 AM
Poziabb Poziabb is offline
Super Active Member

Poziabb's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2009
Location: __________
Posts: 3,490
Poster Rank: #1092
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jade83 View Post

Diriwayatkan oleh Anas bin Malik r.a bahawa:
“Rasulullah SAW menjadualkan bagi kami paling lama empat puloh hari, supaya tidak lupa mengunting kumis, memotong kuku, mencabut bulu ketiak dan mencukur bulu-bulu ari”. (HR Muslim, Ibnu Majjah,Ahmad,Tirmidzi,Nasai dan Abu Daud).

Bermaknanya paling lama 40 hari kenalah kita servis bahagian-bahagan tersebut. Adakah kita berbuat demikian wahai pembaca?. Jangan kata orang yang tak tahu memang tak buat, Yang dah tahu pun tak buat. Ada yang tak pernah bercukur sampai bertahun-tahun lamanya. Tebal macam hutan belantara. Selepas ni belilah pisau cukur dan mulalah cukur hutan belantara ini.

Dan dialog Rasulullah SAW dengan Iblis,
Pertanyaan Nabi:

“Siapakah orang yang paling engkau lebih sukai?”

Jawab Iblis:
“Lelaki dan perempuan yang tidak mencukur atau mencabut bulu ketiak atau bulu ari-ari (bulu kemaluan) selama 40 hari. Di situlah aku mengecilkan diri, bersarang, bergantung, berbuai seperti pijat pada bulu itu.”

Didalam hadith sahih yang diriwayatkan oleh Jabir larangan mendatangi isteri tengah malam sebelum bersisir lebih dahulu dan mencukur bulu ari-ari bagi orang yang baru pulang dari perjalanan jauh. Kerana itu tidak diragukan lagi, mencukur bulu ari-ari dan membersihkannya termasuk perbuatan mustahabbah (Disunatkan) untuk mencegah kutu (kupan) dan bau yang tidak enak.

SUMBER
ustaz sy kata wajib

krn kebersihan sebahagian drpd jman
Reply With Quote
  #6  
Old 10-06-2013, 01:26 AM
jade83 jade83 is offline
Active Member

jade83's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,440
Poster Rank: #2628
Thanked 144 Times
Active Level
Default

hehe.. kena ceq diri sendiri dulu cmne
Reply With Quote
  #7  
Old 10-06-2013, 07:28 AM
skYnEt-gEnIUs skYnEt-gEnIUs is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (32)
Join Date: Aug 2010
Location: aBcdEfgH!jkLmNOpQr$tUvWxyZ 123456789101001000
Posts: 23,730
Poster Rank: #60
Thanked 505 Times
Active Level
My Mood:
Default

nice share tt...
__________________
[CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER][CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="DarkOrchid"]ladyelena_11[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][URL="http://goo.gl/HbZZQ"][COLOR="Purple"]Servis Pemasangan Paip Meter SYABAS[/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"][B]stop ganggu suami org,insaf2 la buat perangai jijik tu,hodoh wajah sehodoh keji hati kau wahai sihodoh[/B][/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
Reply With Quote
  #8  
Old 10-06-2013, 07:37 AM
GASTER123 GASTER123 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (59)
Join Date: May 2008
Posts: 15,803
Poster Rank: #126
Thanked 447 Times
Active Level
Default

kasi licin abis..xde la semak..
Reply With Quote
  #9  
Old 10-06-2013, 07:40 AM
Ibnoe~> Ibnoe~> is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 1
Poster Rank: #79497
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Kne cukur sampai bersih licin ke...??
Reply With Quote
  #10  
Old 10-06-2013, 10:25 AM
the_one the_one is offline
Super Active Member

the_one's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2009
Posts: 2,816
Poster Rank: #1385
Thanked 145 Times
Active Level
Default

alamak, saya suka yabg berbulu, sexy
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:54 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE