Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Religious Talk

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 09-12-2016
Replies: 1
Views: 1,003
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 25,104
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,315
More...
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-06-2013, 01:11 AM
jade83 jade83 is offline
Active Member

jade83's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,676
Poster Rank: #2532
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Lightbulb Kenapa Wanita Dan Lelaki Perlu Cukur Bulu Kemaluan?



Diriwayatkan oleh Anas bin Malik r.a bahawa:
“Rasulullah SAW menjadualkan bagi kami paling lama empat puloh hari, supaya tidak lupa mengunting kumis, memotong kuku, mencabut bulu ketiak dan mencukur bulu-bulu ari”. (HR Muslim, Ibnu Majjah,Ahmad,Tirmidzi,Nasai dan Abu Daud).

Bermaknanya paling lama 40 hari kenalah kita servis bahagian-bahagan tersebut. Adakah kita berbuat demikian wahai pembaca?. Jangan kata orang yang tak tahu memang tak buat, Yang dah tahu pun tak buat. Ada yang tak pernah bercukur sampai bertahun-tahun lamanya. Tebal macam hutan belantara. Selepas ni belilah pisau cukur dan mulalah cukur hutan belantara ini.

Dan dialog Rasulullah SAW dengan Iblis,
Pertanyaan Nabi:

“Siapakah orang yang paling engkau lebih sukai?”

Jawab Iblis:
“Lelaki dan perempuan yang tidak mencukur atau mencabut bulu ketiak atau bulu ari-ari (bulu kemaluan) selama 40 hari. Di situlah aku mengecilkan diri, bersarang, bergantung, berbuai seperti pijat pada bulu itu.”

Didalam hadith sahih yang diriwayatkan oleh Jabir larangan mendatangi isteri tengah malam sebelum bersisir lebih dahulu dan mencukur bulu ari-ari bagi orang yang baru pulang dari perjalanan jauh. Kerana itu tidak diragukan lagi, mencukur bulu ari-ari dan membersihkannya termasuk perbuatan mustahabbah (Disunatkan) untuk mencegah kutu (kupan) dan bau yang tidak enak.

SUMBER

Last edited by jade83; 10-06-2013 at 01:20 AM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 10-06-2013, 01:20 AM
dloanman dloanman is online now
Super Active

dloanman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 9,027
Poster Rank: #400
Post Thanks / Like
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

cukur bulu menambahkan kemontelan & kegebuan & meningkatkan tahap kegeraman hingga ke plenet zargus
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 10-06-2013, 01:21 AM
alisya alisya is offline
Active Member

alisya's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Dec 2008
Location: Dalam bilik kebal EU/GU
Posts: 2,072
Poster Rank: #2104
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

heh heh ...mmg pun
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 10-06-2013, 01:24 AM
Dewa19Kangen Dewa19Kangen is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2010
Location: 1 masa nti mukin d sumatra barat indonesia
Posts: 8,903
Poster Rank: #403
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ini bagus,bersih,dan menarik serta kemas,ati tenang selalu..
__________________
[CENTER][COLOR="Blue"][URL="http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=517113"]kisah pompuan celaka tarak guna punya[/URL]

[URL="http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=622524"]kisah pompuan celaka tarak guna punya II[/URL][/COLOR][/CENTER]
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 10-06-2013, 01:25 AM
Poziabb Poziabb is offline
Active Plus

Poziabb's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2009
Location: __________
Posts: 4,322
Poster Rank: #979
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jade83 View Post

Diriwayatkan oleh Anas bin Malik r.a bahawa:
“Rasulullah SAW menjadualkan bagi kami paling lama empat puloh hari, supaya tidak lupa mengunting kumis, memotong kuku, mencabut bulu ketiak dan mencukur bulu-bulu ari”. (HR Muslim, Ibnu Majjah,Ahmad,Tirmidzi,Nasai dan Abu Daud).

Bermaknanya paling lama 40 hari kenalah kita servis bahagian-bahagan tersebut. Adakah kita berbuat demikian wahai pembaca?. Jangan kata orang yang tak tahu memang tak buat, Yang dah tahu pun tak buat. Ada yang tak pernah bercukur sampai bertahun-tahun lamanya. Tebal macam hutan belantara. Selepas ni belilah pisau cukur dan mulalah cukur hutan belantara ini.

Dan dialog Rasulullah SAW dengan Iblis,
Pertanyaan Nabi:

“Siapakah orang yang paling engkau lebih sukai?”

Jawab Iblis:
“Lelaki dan perempuan yang tidak mencukur atau mencabut bulu ketiak atau bulu ari-ari (bulu kemaluan) selama 40 hari. Di situlah aku mengecilkan diri, bersarang, bergantung, berbuai seperti pijat pada bulu itu.”

Didalam hadith sahih yang diriwayatkan oleh Jabir larangan mendatangi isteri tengah malam sebelum bersisir lebih dahulu dan mencukur bulu ari-ari bagi orang yang baru pulang dari perjalanan jauh. Kerana itu tidak diragukan lagi, mencukur bulu ari-ari dan membersihkannya termasuk perbuatan mustahabbah (Disunatkan) untuk mencegah kutu (kupan) dan bau yang tidak enak.

SUMBER
ustaz sy kata wajib

krn kebersihan sebahagian drpd jman
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 10-06-2013, 01:26 AM
jade83 jade83 is offline
Active Member

jade83's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,676
Poster Rank: #2532
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

hehe.. kena ceq diri sendiri dulu cmne
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 10-06-2013, 07:28 AM
skYnEt-gEnIUs skYnEt-gEnIUs is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (32)
Join Date: Aug 2010
Location: aBcdEfgH!jkLmNOpQr$tUvWxyZ 123456789101001000
Posts: 23,984
Poster Rank: #79
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

nice share tt...
__________________
[CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER][CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="DarkOrchid"]ladyelena_11[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][URL="http://goo.gl/HbZZQ"][COLOR="Purple"]Servis Pemasangan Paip Meter SYABAS[/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"][B]stop ganggu suami org,insaf2 la buat perangai jijik tu,hodoh wajah sehodoh keji hati kau wahai sihodoh[/B][/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 10-06-2013, 07:37 AM
GASTER123 GASTER123 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (59)
Join Date: May 2008
Posts: 15,828
Poster Rank: #151
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

kasi licin abis..xde la semak..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 10-06-2013, 07:40 AM
Ibnoe~> Ibnoe~> is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 1
Poster Rank: #83816
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Kne cukur sampai bersih licin ke...??
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #10  
Old 10-06-2013, 10:25 AM
the_one the_one is offline
Active Plus

the_one's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2009
Posts: 3,661
Poster Rank: #1175
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

alamak, saya suka yabg berbulu, sexy
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 12:34 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you