Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Historical, Myth, Legend

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 26,830
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 57,438
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 44,430
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-04-2013, 03:53 PM
wanchaidek wanchaidek is offline
Super Active Member

wanchaidek's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 2,688
Poster Rank: #1473
Thanked 113 Times
Active Level
My Mood:
Default "Area 51" Lokasi Sulit Projek Haram Tentera ????

salam kepada sume cgrians
1st aku nk mintak maaf kat MOD klu aku salah section sbb aku rasa bnda yg aku nk cerita ni dh mcm mitos je. Dan tujuan aku bukak thread ni xlain dan xbukan sbb nk cgrians memberi pendapat pasal bnda ni

ketika bosan2 td, aku terjumpa satu kisah best yang cuba dirungkai oleh pihak History Channel. Tajuk dia berkaitan Rahsia Area 51 di amerika syarikat.



free image hosting

Dikatakan Area 51 ni merupakan pengkalan tentera udara yg terdapat banyak jet. Dan banyak kali kapal makhluk asing yang dikenali sbgi UFO kerap kelihatan

Bukan tu je, Amerika Syarikat juga sekarang ni disyaki sedang membangunkan senjata biologi menggunakan teknologi seperti makhluk asing, selain tu, dyeorg juga sekarang dikesan sedang membina sebuah mesin teleport untuk mengangkut atau menghantar tentera mereka dan mesin masa depan yang bertujuan digunakan untuk menghantar askar mereka untuk mengubah masa depan.


Hasil carian di pakcik google aku berjaya jumpa bnda2 mcm ni yang sama dikeluarkan mcm kat HISTORY CHANNEL tu.

korg sume dikurniakan akal untuk berfikir dan nilai la sendiri untuk percaya atau tak, jgn korg ckp aku ni sebat bnda2 khurafat plak



__________________
~Seorang Newbies Yang Masih Menuntut Untuk Mendalami Ilmu Fx~
~Go To Hell Pangako Sayo, Sabah Is Malaysia~

Quote:
Originally Posted by wandidi View Post
melayu jgn digugat...melayu itu lemah lembut tp jgn dicabar..agama,bangsa,tanahair jgn di kacau..sejarah tlh membuktikannye

Last edited by wanchaidek; 05-04-2013 at 05:29 PM..
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to wanchaidek For This Useful Post:
d_conan (04-04-2013), habibyana (04-04-2013), tokok_tambah (04-04-2013)
Paid Advertisement
  #2  
Old 04-04-2013, 03:53 PM
wanchaidek wanchaidek is offline
Super Active Member

wanchaidek's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 2,688
Poster Rank: #1473
Thanked 113 Times
Active Level
My Mood:
Default

Melalui perisian GoogleEarth™, Pengkalan Tentera Udara Amerika Syarikat di lokasi yang dikenali Area 51 telah berjaya dirakamkan. Namun, apa yang mengejutkan adalah pengkalan tersebut langsung tidak menunjukkan sebuah pengkalan tentera udara Amerika Syarikat. Tiada langsung kelibat kapal terbang, jet pejuang mahupun helikopter. Cuma yang dapat dilihat adalah tiga buah binaan yang mempunyai binaan yang pelik; sebuah piramid dan dua buah bangunan yang janggal.!

Area 51 sememangnya bereputasi sebagai sebuah tempat yang misteri. Orang perseorangan yang tiada pas tentera tidak dibenarkan masuk. Ia adalah lokasi yang cukup rahsia. Ramai mempercayai kerajaan Amerika Syarikat membina pelbagai alatan ketenteraan canggih terutama membabitkan tentera udara di Area 51.

Ini dapat dibuktikan apabila ramai saksi kerapkali melihat jet pejuang Stealth Bomber lama sebelum Stealth Bomber diperkenalkan secara rasmi semasa Perang di Afghanistan. Itu belum lagi cerita-cerita mengenai kemunculan piring terbang (UFO) yang terlampau kerap di Area 51. Ini menguatkan teori bahawa Area 51 sememangnya lokasi bagi pembuatan alatan canggih ketenteraan Amerika Syarikat.

Desas-desus menyatakan kerajaan Amerika Syarikat telah membina tapak pembinaan di bawah tanah yang cukup canggih dan berteknologi tinggi. Ia diperkuatkan dengan lokasi Area 51 dilihat daripada udara langsung tidak menunjukkan sebuah pengkalan tentera udara Amerika Syarikat. Dengan kata lain, ia langsung tidak menunjukkan sebuah pengkalan yang sering diwar-warkan sebagai antara sebuah pengkalan tentera udara yang canggih. Sekarang, pembaca boleh lihat sendiri gambar yang dirakam menggunakan GoogleEarth™ di Area 51. Apakah benar mereka membina rangkaian pangkalan bawah tanah yang serba canggih dan moden?


image sharing
Sebuah bangunan berbentuk piramid.


free picture hosting
Adakah bangunan ini pintu masuk ke binaan bawah tanah yang jauh lebih besar?




Dari sekian banyak pusat penelitian yang terkenal di dunia , adalah Area 51, merupakan fasiliti pengembangan dan pengujian militer yang sangat rahsia (top secret), yang dioperasikan oleh angkatan Udara Amerika Serikat. Area 51 berlokasi di dalam daerah pelatihan dan pengujian Nevada . Lokasi Area 51 berada di Lincoln Country berjarak 115,5 km sebelah utara Las Vegas dengan luas dianggarkan 103 kilometer persegi.Area 51 didirikan pada tahun 1955 yang pada awalnya diperuntukkan melakukan pengujian pengembangan pesawat mata-mata Amerika Syarikat Siri U-2 yang baru diciptakan. Pesawat U-2 dapat terbang sampai ketinggian 70.000 kaki. Selama operasinya U-2 telah secara bebas terbang di atas wilayah Uni Sovyet sampai akhirnya satu pesawat U-2 tertembak jatuh pada tahun 1960. Akhirnya U-2 dicat berwarna hitam pada tahun 1960-an. Ia untuk menampakkan seolah-olah adanya penampakan benda angkasa yang tak dikenal biasa disebut UFO (Unditified Flying Object), beberapa U-2 dicat dengan warna silver mengkilat. Sejak itu Area 51 terus berkembang dan digunakan untuk berbagai pengembangan suatu projek yang disebut sebagai Projek Hitam (Black Project) yang terdiri dari pesawat siri Blackbird, siri Stealth Fighter dan siri Stealth Boomber. Siri Blackbird merupakan kelanjutan dari seri U-2 yang dimulai tahun 1962 dengan rancangan type A-12 dan SR-71. Sebagai contoh, type SR-71 memiliki kecepatan jelajah mencapai 3500 km/jam dengan ketinggian efektif jelajah 4830 km.Sejalan dengan penelitian pesawat tempur yang canggih, diperoleh pula data-data tentang adanya kehadiran mahluk angkasa yang menuju Bumi, yang lebih dikenal dengan nama Alien. Akhirnya sampailah kita pada suatu pertanyaan seberapa besar kemungkinan keberadaan Alien di alam semesta ini. Untuk hal itu, Area 51 telah terlibat dalam penyelidikan teknologi Alien. Berdasarkan isu yang sahih dan dipercaya oleh banyak pakar, bahawa team Area 51 telah menemui dan menyelidiki secara rahsia runtuhan UFO yang ditemukan di daerah Roswell, negara bahagian New Mexico, Amerika Serikat, tahun 1947. Walau pun belum terdapat bukti yang jelas, beberapa pakar luar telah menduga bahawa ilmuwan Area 51 memiliki dan merawat satu mahluk Alien di suatu tempat yang sangat rahsia. Ia diperkuat lagi dengan pengakuan Bob Lazar seorang fisikawan, pada tahun 1989 bahawa dia telah bekerja disalah satu tempat penelitian yang berada pada daerah selatan Area 51 dan bahawa Area 51 telah melakukan pengujian pesawat terbang yang luar biasa canggihnya dan juga telah melakukan komunikasi dengan Alien.Keberadaan Alien di Area 51 ini menimbulkan satu teori konspirasi yang merupakan hasil pengumpulan data dari runtuhan pesawat Alien yang jatuh di Roswell dan pengakuan Bob Lazar pernah terlibat pada kegiatan tersebut, seperti pertemuan dengan keadaan di angkasa dengan menggunakan peralatan secukupnya, pengembangan senjata canggih sangat tinggi dan kegiatan-kegiatan yang secara luas di seluruh dunia. Berdasarkan isu yang beredar kegiatan teori konspirasi ini dilakukan di Danau Groom yang berada di sekitar lokasi Area 51. Namun sampai sejauh ini belum ada suatu penjelasan ilmiah yang dapat menjelaskan keberadaan Alien yang sesungguhnya. Usaha yang dilakukan adalah mengumpulkan data berupa laporan dan foto UFO dari internet.
__________________
~Seorang Newbies Yang Masih Menuntut Untuk Mendalami Ilmu Fx~
~Go To Hell Pangako Sayo, Sabah Is Malaysia~

Quote:
Originally Posted by wandidi View Post
melayu jgn digugat...melayu itu lemah lembut tp jgn dicabar..agama,bangsa,tanahair jgn di kacau..sejarah tlh membuktikannye

Last edited by wanchaidek; 04-04-2013 at 04:02 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 04-04-2013, 03:54 PM
wanchaidek wanchaidek is offline
Super Active Member

wanchaidek's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 2,688
Poster Rank: #1473
Thanked 113 Times
Active Level
My Mood:
Default


upload foto

Area 51 merupakan fasiliti pengembangan dan pengujian militer yang sangat rahsia (top secret), yang dioperasikan oleh angkatan Udara Amerika Serikat.
Lokasi Area 51 ialah di dalam daerah pelatihan dan pengujian Nevada. Lokasi Area 51 berada di Lincoln Country berjarak 115,5 km sebelah utara Las Vegas dengan luas 103 kilometer persegi.

Area 51 didirikan pada tahun 1955 yang pada awalnya diperuntukkan melakukan pengujian pengembangan pesawat pengitip Amerika Syarikat Seri U-2 yang baru diciptakan.
Pesawat U-2 dapat terbang sehingga ketinggian 70.000 kaki. Selama beroperasinya U-2, ia telah secara bebas terbang diatas wilayah Uni Soviet sehingga akhirnya satu pesawat U-2 ditembak jatuh pada tahun 1960.

Akhirnya U-2 dicat berwarna hitam pada tahun 1960-an. Pihak mereka melakukannya untuk mengaburi seolah-olah adanya penampakkan benda
angkasa yang tidak dikenali, sering disebut UFO (Unditified Flying Object), beberapa U-2 dicat dengan warna silver mengilat.

Sejak itu Area 51 terus berkembang dan digunakan untuk pelbagai eksprimen. Suatu projek yang disebut sebagai Projek Hitam (Black Project) yang
terdiri dari pesawat siri Blackbird, siri Stealth Fighter dan siri Stealth Boomber.



free photo hosting
BLACK BIRD JET


photo hosting sites
STEALTH FIGHTER


free photo upload
STEALTH BOMBER JET

Siri Blackbird merupakan sambungan daripada siri U-2 yang dilancarkan pada tahun 1962 dengan rancangan type A-12 dan SR-71. Sebagai contoh, type SR-71 memiliki kecepatan jelajah mencapai 3500 km/jam dengan ketinggian efektif jelajah 4830 km.

Siri Stealth Fighter merupakan pesawat tempur ghaib pertama yang dirancang pada akhir tahun 1970-an. Pesawat ini sangat digerunu apabila beroperasi di malam hari. Type yang sangat dikenal adalah F-117 Nighthawk. Siri Stealth atau siluman merupakan suatu idea agar pesawat "ghaib" dari pantauan radar. Kecepatan jelajah pesawat ini dianggarkan 1040 km/jam dengan ketinggian yang baik sejauh 2110 km. Prestasi operasinya telah diperlihatkan pada perang teluk dan masih ditugaskan untuk melaksanakan target-target yang telah ditetapkan.

Siri Stealth Boomber merupakan kesinambungan pesawat ghaib dari Seri Stealth Fighter yang telah dikembangkan secara meluas. Siri pesawat ghaib yang terkenal ini adalah type Black Manta dan B2. Daya jelajah lebih cepat dan lebih sukar dikesan radar daripada seri Stealth Fighter. Walau pun demikian, strategi penyerangannya masih bergantung pada formasi dari target.

Saat ini projek masa depannya ditunjukkan untuk mengembangkan teknologi anti radar (Stealth Technology), pesawat pengintai tak berawak (UAVs or unmanned aerial vehicles) dan pesawat tempur (UCAVs, unmanned combat aerial vehicles), memungkinkan dapat menjelajah dengan kelajuan tinggi pada daerah jelajah yang sangat luas yang dikenal sebagai "AURORA". Oleh sebab pesawat-pesawat ini tak berawak, maka pesawat ini dipercaya dapat digerakkan dengan kelajuan yang sangat dahsyat. Dengan erti kata yang lain,
manusialah yang benar-benar dapat membuat jet pejuang yang tak dikenali itu.

Bersamaan dengan itu muncul lagi idea pengembangan pesawat angkasa X-33 yang secara teknologi belum dilakukan pengujian. Akan tetapi pesawat angkasa X-33 telah diyakini akan menjadi versi Aurora yang bersifat PUTIH (untuk kepentingan kedamaian). Seiring dengan penelitian pesawat tempur yang canggih, diperoleh pula data-data tentang adanya kehadiran mahluk angkasa yang menuju Bumi, yang lebih dikenali dengan nama Alien. Akhirnya benda ini akan menjadi pertanyaan dan bualan orang ramai tentang kemungkinan adannya Alien di alam semesta ini.


Untuk hal itu, Area 51 telah terlibat dalam penyelidikan teknologi Alien.
Berdasarkan maklumat yang telah diperoleh dan dipercayai oleh banyak pakar, Team Area 51 telah menemui dan menyelidik secara rahsia kejatuhan UFO yang ditemui di daerah Roswell, negara bahagian New Mexico, Amerika Syarikat, tahun 1947.



free picture hosting
UFO SPACE SHIP

Walau pun belum terdapat bukti yang cukup jelas, beberapa pakar luar telah menduga bahawa ilmuwan Area 51 diminta untuk memiliki dan merawat satu mahluk Alien di suatu tempat yang sangat rahsia.


upload


image hosting
__________________
~Seorang Newbies Yang Masih Menuntut Untuk Mendalami Ilmu Fx~
~Go To Hell Pangako Sayo, Sabah Is Malaysia~

Quote:
Originally Posted by wandidi View Post
melayu jgn digugat...melayu itu lemah lembut tp jgn dicabar..agama,bangsa,tanahair jgn di kacau..sejarah tlh membuktikannye

Last edited by wanchaidek; 04-04-2013 at 04:16 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 04-04-2013, 03:55 PM
dhiaperfumes dhiaperfumes is offline
CG Top Poster Club

dhiaperfumes's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Posts: 34,805
Poster Rank: #29
Thanked 54 Times
Active Level
Default

wow.. mcm cerita pelik jer...
Reply With Quote
  #5  
Old 04-04-2013, 03:57 PM
jamtulenmurah jamtulenmurah is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (94)
Join Date: Mar 2009
Location: But here I stand lost and all alone
Posts: 25,421
Poster Rank: #53
Blog Entries: 6
Thanked 3,255 Times
Active Level
My Mood:
Default

Bace je ni dah menjawap persoalan.

Tak wujud ufo dan tech ufo semua tu.

Semua tech nazi yg us curik dan test aje.......


UFO Haunebu Hasilan Ciptaan NAZI German! UFO itu Buatan Manusia
__________________
[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=372882"][SIZE="3"][B][COLOR="BLUE"][CENTER]ΩΩΩ <GEMPAR> MADU HERBA PENAWAR Batuk Kahak, Asma, Kesihatan Dalaman! Testi Page 1!!!Meh sini Beli MADU HERBA HIMALAYA Kualiti TINGGI!!! ΩΩΩ[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=369990"][COLOR="Red"]JAM TULEN HARGA MURAH!!![/COLOR][/URL][/CENTER][/COLOR][/B][/SIZE][/URL]
Reply With Quote
  #6  
Old 04-04-2013, 04:09 PM
ed_zero ed_zero is offline
Super Active Member

ed_zero's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Sep 2009
Posts: 4,470
Poster Rank: #852
Thanked 83 Times
Active Level
My Mood:
Default

dah tau lama UFO ni US punya pesawat..
__________________
ILMU YANG SAYA ADA INI IBARAT SETITIK AIR SEBESAR LAUTAN
Reply With Quote
  #7  
Old 04-04-2013, 04:21 PM
wanchaidek wanchaidek is offline
Super Active Member

wanchaidek's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 2,688
Poster Rank: #1473
Thanked 113 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dhiaperfumes View Post
wow.. mcm cerita pelik jer...
saya pon pelik gak
__________________
~Seorang Newbies Yang Masih Menuntut Untuk Mendalami Ilmu Fx~
~Go To Hell Pangako Sayo, Sabah Is Malaysia~

Quote:
Originally Posted by wandidi View Post
melayu jgn digugat...melayu itu lemah lembut tp jgn dicabar..agama,bangsa,tanahair jgn di kacau..sejarah tlh membuktikannye
Reply With Quote
  #8  
Old 04-04-2013, 04:23 PM
wanchaidek wanchaidek is offline
Super Active Member

wanchaidek's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 2,688
Poster Rank: #1473
Thanked 113 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jamtulenmurah View Post
Bace je ni dah menjawap persoalan.

Tak wujud ufo dan tech ufo semua tu.

Semua tech nazi yg us curik dan test aje.......


UFO Haunebu Hasilan Ciptaan NAZI German! UFO itu Buatan Manusia
ye dan dikatakan makhluk2 asing sume tu sebernanya mangsa eksperimen oleh saintis nazi dan russia yang dh ubah kanak2 smpi jadi pelik mcm ni
__________________
~Seorang Newbies Yang Masih Menuntut Untuk Mendalami Ilmu Fx~
~Go To Hell Pangako Sayo, Sabah Is Malaysia~

Quote:
Originally Posted by wandidi View Post
melayu jgn digugat...melayu itu lemah lembut tp jgn dicabar..agama,bangsa,tanahair jgn di kacau..sejarah tlh membuktikannye
Reply With Quote
  #9  
Old 04-04-2013, 04:30 PM
1jalan 1jalan is offline
Active Member

1jalan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2012
Posts: 543
Poster Rank: #5502
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

hahahaha aku rasa macam cerita stargate ke apa tah yang bersiri tu... hahaha
__________________
silent
Reply With Quote
  #10  
Old 04-04-2013, 04:33 PM
Dreamboxjb Dreamboxjb is online now
Legendary Member

Dreamboxjb's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Apr 2011
Location: whatsApp:+60107933221
Posts: 10,016
Poster Rank: #289
Blog Entries: 1
Thanked 7 Times
Active Level
Default

usa curi nazi kalo xsilap... ada satu movie di tv
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:04 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE