Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 04-12-2016
Replies: 0
Views: 690
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,850
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,084
More...
Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 05-03-2013, 04:04 PM
xalimx xalimx is offline
Super Active

xalimx's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,922
Poster Rank: #574
Active Level
My Mood:
Default

simpan dalam akaun bank gaji, untuk kecemasan...
untuk saving mmg dah deduct awal2 dari gaji, so

gaji - saving - expenses = baki , if baki tu ada dlm 500, biarkan je dlm bank gaji, bile dah lebih dari yg sepatutnya, contoh 2k, lebihan tu transfer ke tabung haji etc...
__________________
You have reached your 24 hour download limit. Upgrade to PLUS! Membership!
ok baiklah
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 05-03-2013, 04:05 PM
dragger dragger is offline
Super Active

dragger's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 8,408
Poster Rank: #433
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by syarif View Post
Muahhaaha..xbleh blah..

TT, kalo aku, aku masukkan dalam ASB RM500 tiap2 bulan..
Xnak buat loan..in case terdesak nk guna duit, ambk dlm asb.
pendapat masing2.
yup. time gaji mmg aku selalu deposit 500 kt ASB. tp bila tgh bulan or tgh sosak, aku withdraw 300
Reply With Quote
  #13  
Old 05-03-2013, 04:07 PM
PainKiller PainKiller is offline
Super Active

PainKiller's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2008
Location: Dok tenet dlm lokap 404
Posts: 7,912
Poster Rank: #477
Active Level
My Mood:
Default

kalu aku ada RM500 memang best....hmm x yah cakap la
Reply With Quote
  #14  
Old 05-03-2013, 04:08 PM
syarif syarif is offline
Active Member

syarif's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,988
Poster Rank: #2181
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dragger View Post
yup. time gaji mmg aku selalu deposit 500 kt ASB. tp bila tgh bulan or tgh sosak, aku withdraw 300
Hak3..
Aku skrg ni ngah cuba maintain byaran tuk ASB RM300 jer.
Campur ngn teknik kad kredit sket.
So gaji aku x gerak tapi still saving ada.huhu
Reply With Quote
  #15  
Old 05-03-2013, 04:27 PM
copy left copy left is offline
CG Top Poster Club

copy left's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Location: PERANG BESAR,
Posts: 24,410
Poster Rank: #77
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hani85 View Post
salam. kalau setiap bulan korang ada RM500 setelah ditolak itu ini, apakah yang korang akan buat dengan duit lebihan tersebut. apakah bentuk simpanan/ pelaburan yang paling menguntungkan untuk long term. thanks in advance.
byk benda boleh buat,
simpan,bayar ansuran keta baru,enjoy dengan scandal,beli enset,dan mcm2 lagi leh buat.

kalo aku simpan jerk lah 500 tu bukan byk pun.
__________________
Kalau nak tora2 jangan kat sini.
“Mengapa mereka tidak mahu GST? Kerana akhirnya harga barang akan turun.”
Reply With Quote
  #16  
Old 05-03-2013, 04:29 PM
Niyang Niyang is online now
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 32,505
Poster Rank: #42
Active Level
My Mood:
Default

ASB n Tabung Haji.... tp UAI pernah bg tau.. pelaburan terbaik dgn bersedekah... meh sedekah kt saye... ngeh3
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
Reply With Quote
  #17  
Old 05-03-2013, 04:30 PM
tomie tomie is online now
CG Hardcore

tomie's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Dec 2006
Location: Sedaka, Yan
Posts: 69,091
Poster Rank: #10
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hani85 View Post
salam. kalau setiap bulan korang ada RM500 setelah ditolak itu ini, apakah yang korang akan buat dengan duit lebihan tersebut. apakah bentuk simpanan/ pelaburan yang paling menguntungkan untuk long term. thanks in advance.
simpan wat gi haji
Reply With Quote
  #18  
Old 05-03-2013, 04:32 PM
poknik poknik is offline
Legendary Member

poknik's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2007
Posts: 13,842
Poster Rank: #196
Active Level
Default

sedekah kat tabung masjid.. long term investment terbaik
Reply With Quote
  #19  
Old 05-03-2013, 04:34 PM
mr.dede mr.dede is offline
Legendary Member

mr.dede's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 10,698
Poster Rank: #314
Active Level
My Mood:
Default

jgn bg ada lebih la hani..skang klu lebih pening pale nak pk kna buat ape duit tu
Reply With Quote
  #20  
Old 05-03-2013, 04:35 PM
chrome76 chrome76 is offline
Active Plus

chrome76's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Posts: 3,749
Poster Rank: #1146
Active Level
My Mood:
Default

kalau duit tu mmg lebihan.. meh buat monthly saving letak dlm Unit trust tiap2 bulan ngan aku.. kalau sesak nk kuarkan boleh kuarkan.. kalau biarkan simpan tetap sampai pencen boleh dpt return yg lebih byk...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:59 PM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you