Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, riadah, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,022
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 57,642
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 44,602
More...
Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 05-03-2013, 04:04 PM
xalimx xalimx is offline
Well-Known
Member

xalimx's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,983
Poster Rank: #493
Thanked 61 Times
Active Level
My Mood:
Default

simpan dalam akaun bank gaji, untuk kecemasan...
untuk saving mmg dah deduct awal2 dari gaji, so

gaji - saving - expenses = baki , if baki tu ada dlm 500, biarkan je dlm bank gaji, bile dah lebih dari yg sepatutnya, contoh 2k, lebihan tu transfer ke tabung haji etc...
__________________
You have reached your 24 hour download limit. Upgrade to PLUS! Membership!
ok baiklah
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 05-03-2013, 04:05 PM
dragger dragger is offline
Well-Known
Member

dragger's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 7,979
Poster Rank: #402
Thanked 30 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by syarif View Post
Muahhaaha..xbleh blah..

TT, kalo aku, aku masukkan dalam ASB RM500 tiap2 bulan..
Xnak buat loan..in case terdesak nk guna duit, ambk dlm asb.
pendapat masing2.
yup. time gaji mmg aku selalu deposit 500 kt ASB. tp bila tgh bulan or tgh sosak, aku withdraw 300
Reply With Quote
  #13  
Old 05-03-2013, 04:07 PM
PainKiller PainKiller is offline
Well-Known
Member

PainKiller's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2008
Location: Dok tenet dlm lokap 404
Posts: 7,901
Poster Rank: #407
Thanked 41 Times
Active Level
My Mood:
Default

kalu aku ada RM500 memang best....hmm x yah cakap la
Reply With Quote
  #14  
Old 05-03-2013, 04:08 PM
syarif syarif is offline
Active Member

syarif's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,932
Poster Rank: #2060
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dragger View Post
yup. time gaji mmg aku selalu deposit 500 kt ASB. tp bila tgh bulan or tgh sosak, aku withdraw 300
Hak3..
Aku skrg ni ngah cuba maintain byaran tuk ASB RM300 jer.
Campur ngn teknik kad kredit sket.
So gaji aku x gerak tapi still saving ada.huhu
Reply With Quote
  #15  
Old 05-03-2013, 04:27 PM
copy left copy left is offline
Legendary Member

copy left's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Location: Wp->PJ->KL->SILAGOR->Malaya-->Malaysia
Posts: 19,035
Poster Rank: #97
Thanked 65 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hani85 View Post
salam. kalau setiap bulan korang ada RM500 setelah ditolak itu ini, apakah yang korang akan buat dengan duit lebihan tersebut. apakah bentuk simpanan/ pelaburan yang paling menguntungkan untuk long term. thanks in advance.
byk benda boleh buat,
simpan,bayar ansuran keta baru,enjoy dengan scandal,beli enset,dan mcm2 lagi leh buat.

kalo aku simpan jerk lah 500 tu bukan byk pun.
__________________
Kalau nak tora2 jangan kat sini
Reply With Quote
  #16  
Old 05-03-2013, 04:29 PM
Niyang Niyang is offline
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 25,344
Poster Rank: #54
Thanked 71 Times
Active Level
My Mood:
Default

ASB n Tabung Haji.... tp UAI pernah bg tau.. pelaburan terbaik dgn bersedekah... meh sedekah kt saye... ngeh3
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
Reply With Quote
  #17  
Old 05-03-2013, 04:30 PM
tomie tomie is offline
CG Hardcore

tomie's Avatar
 
Trader Rating: (29)
Join Date: Dec 2006
Location: Sedaka, Yan
Posts: 62,734
Poster Rank: #7
Blog Entries: 1
Thanked 7,792 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hani85 View Post
salam. kalau setiap bulan korang ada RM500 setelah ditolak itu ini, apakah yang korang akan buat dengan duit lebihan tersebut. apakah bentuk simpanan/ pelaburan yang paling menguntungkan untuk long term. thanks in advance.
simpan wat gi haji
Reply With Quote
  #18  
Old 05-03-2013, 04:32 PM
poknik poknik is offline
Legendary Member

poknik's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2007
Posts: 13,618
Poster Rank: #171
Thanked 268 Times
Active Level
Default

sedekah kat tabung masjid.. long term investment terbaik
Reply With Quote
  #19  
Old 05-03-2013, 04:34 PM
mr.dede mr.dede is offline
Well-Known
Member

mr.dede's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 9,688
Poster Rank: #298
Thanked 119 Times
Active Level
My Mood:
Default

jgn bg ada lebih la hani..skang klu lebih pening pale nak pk kna buat ape duit tu
Reply With Quote
  #20  
Old 05-03-2013, 04:35 PM
chrome76 chrome76 is offline
Super Active Member

chrome76's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Posts: 3,374
Poster Rank: #1148
Thanked 23 Times
Active Level
My Mood:
Default

kalau duit tu mmg lebihan.. meh buat monthly saving letak dlm Unit trust tiap2 bulan ngan aku.. kalau sesak nk kuarkan boleh kuarkan.. kalau biarkan simpan tetap sampai pencen boleh dpt return yg lebih byk...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:10 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE