Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CRIMES, SCAMS, CONSUMERS, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 26,825
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 57,426
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 44,422
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 22-09-2012, 03:43 AM
alpacint alpacint is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 723
Poster Rank: #4525
Thanked 32 Times
Active Level
My Mood:
Default Dr Haji Riduan Projek NENA kembali lagi dengan projek penipuan terbaru!!!!!

Paling baru dan terhangat di pasaran, ada sorang Dr.. namanya dr. riduan org negeri sembilan, mungkin ada yang kenal kat sini, datang kuantan aritu promot ajak aku join program baru dia, program tu namanya PROGRAM PENGURUSAN LIABILITI (PPL)

Ayat dia memang best, sape yang ada hutang dan ada duit RM 3 ribu, datang jumpa dia, dia akan bagi kursus pastu segala hutang yang kita ada, contohnya utang rumah, kereta, bank sume dia akan setelkan, yg penting ada 3 ribu dan ada hutang.

Aku tgk modus operandi dia sebijik macam projek NENA yg meletup-letup dulu, aku dah bajet dah ni macam pojek NENA, dia bwk kuar dia punya fail kejayaan dia dulu-dulu. sekali bukak punya bukak aku terperasan gamba dia dgn banner pojek NENA, aku tanya dia la apsal pojek NENA tu bungkus, dia ckp org tipu duit dia tu yg takleh nak baya duit kat pelabur.

Program PPL tu kalu aku masuk masa tu dia akan bagi no ID, no ID tu letak kat fliers yang dia dh buat, kat situ ada no tepun dia, so sape yg berminat nak join PPL ni kene bagitau no ID tu kat dia dan dia akan kol pulak ejen yang dah gi kursus dgn dia utk gi promot program ni kat org yang kol tadi, kene potostat byk2 la, lagi afdal kata dia masa ari jumaat, org pas solat jumaat je bagi fliers.

Jadi pada mana2 org yg berminat ni tadi kene baya 3k dan pergi kursus dia, bila dah abeh kursus org ni pon wat keje yg sama letak no ID pada fliers dan sebarkan pada orang awam dan kalu ada org yang minat nak buat dia akan melalui proses yang sama.

Masa jumpa Dr ni memang dia cerita yang indah jek, segala hutang yg ejen dia ada dia akan bayarkan tapi kene jadi tukang cakap utk dia la promot program PPL merapu nih.

Baya 3 ribu dan pergi kursus, bukan kursus utk cara mcm mana nak langsaikan hutang, tapi kursus utk cerita PPL ni kat orang, seriously this is a money game, so pada sape2 yang terjumpa program PPL ni dan nak buat, aku nasihatkan pikir masak2, pasal pojek NENA yang dia bawak dulu masuk kem aku habis sume dak airforce berhutang.
Reply With Quote
The Following 5 Users Say Thank You to alpacint For This Useful Post:
astrowan (22-09-2012), boyz371 (22-09-2012), haziq (08-10-2012), mustopa_a (22-09-2012), shidi2020 (22-09-2012)
Paid Advertisement
  #2  
Old 22-09-2012, 03:45 AM
affandy25 affandy25 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2009
Posts: 295
Poster Rank: #7936
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by alpacint View Post
Paling baru dan terhangat di pasaran, ada sorang Dr.. namanya dr. riduan org negeri sembilan, mungkin ada yang kenal kat sini, datang kuantan aritu promot ajak aku join program baru dia, program tu namanya PROGRAM PENGURUSAN LIABILITI (PPL)

Ayat dia memang best, sape yang ada hutang dan ada duit RM 3 ribu, datang jumpa dia, dia akan bagi kursus pastu segala hutang yang kita ada, contohnya utang rumah, kereta, bank sume dia akan setelkan, yg penting ada 3 ribu dan ada hutang.

Aku tgk modus operandi dia sebijik macam projek NENA yg meletup-letup dulu, aku dah bajet dah ni macam pojek NENA, dia bwk kuar dia punya fail kejayaan dia dulu-dulu. sekali bukak punya bukak aku terperasan gamba dia dgn banner pojek NENA, aku tanya dia la apsal pojek NENA tu bungkus, dia ckp org tipu duit dia tu yg takleh nak baya duit kat pelabur.

Program PPL tu kalu aku masuk masa tu dia akan bagi no ID, no ID tu letak kat fliers yang dia dh buat, kat situ ada no tepun dia, so sape yg berminat nak join PPL ni kene bagitau no ID tu kat dia dan dia akan kol pulak ejen yang dah gi kursus dgn dia utk gi promot program ni kat org yang kol tadi, kene potostat byk2 la, lagi afdal kata dia masa ari jumaat, org pas solat jumaat je bagi fliers.

Jadi pada mana2 org yg berminat ni tadi kene baya 3k dan pergi kursus dia, bila dah abeh kursus org ni pon wat keje yg sama letak no ID pada fliers dan sebarkan pada orang awam dan kalu ada org yang minat nak buat dia akan melalui proses yang sama.

Masa jumpa Dr ni memang dia cerita yang indah jek, segala hutang yg ejen dia ada dia akan bayarkan tapi kene jadi tukang cakap utk dia la promot program PPL merapu nih.

Baya 3 ribu dan pergi kursus, bukan kursus utk cara mcm mana nak langsaikan hutang, tapi kursus utk cerita PPL ni kat orang, seriously this is a money game, so pada sape2 yang terjumpa program PPL ni dan nak buat, aku nasihatkan pikir masak2, pasal pojek NENA yang dia bawak dulu masuk kem aku habis sume dak airforce berhutang.
Ni riduan yg owner HTO tu ker?
Reply With Quote
  #3  
Old 22-09-2012, 03:48 AM
alpacint alpacint is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 723
Poster Rank: #4525
Thanked 32 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by affandy25 View Post
Ni riduan yg owner HTO tu ker?
Aku tak sure la owner hto, tapi dia ni dulu penah bawak projek NENA, UNIK dan sekarang bwk program lain pulak, program pengurusan liabiliti, (PPL)
Reply With Quote
  #4  
Old 22-09-2012, 03:53 AM
astrowan astrowan is offline
Legendary Member
OctaFX Official
Support Team

astrowan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2009
Location: saya anak malaysia
Posts: 22,139
Poster Rank: #75
Blog Entries: 1
Thanked 248 Times
Active Level
My Mood:
Default

oooooooooooo baru tau

dua2 projek aku tak tau apa2.......thanksssssssssss
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 22-09-2012, 04:00 AM
boyz371 boyz371 is offline
CG Top Poster Club

boyz371's Avatar
 
Trader Rating: (52)
Join Date: Aug 2010
Location: Kelantan - Ganu - KL
Posts: 24,452
Poster Rank: #57
Thanked 219 Times
Active Level
My Mood:
Default

Gali lubang tutup lubang la ni
Reply With Quote
  #6  
Old 22-09-2012, 04:03 AM
alpacint alpacint is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 723
Poster Rank: #4525
Thanked 32 Times
Active Level
My Mood:
Default

Orang yang menipu tak akan ingat orang yang ditipu, tapi org yang kene tipu, sampai kiamat dia akan ingat org yang tipu dia, hehehe...
Reply With Quote
  #7  
Old 22-09-2012, 07:13 AM
PipPip PipPip is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2010
Location: hang tuah jaya
Posts: 1,148
Poster Rank: #3198
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Default

Ramai betul penipu sekarang ni ... mcm2 skim dorang buat
Tapi yg lebih menghairankn tu ... ada jugak org yg percaya benda2 yg tk masuk akal camni
Reply With Quote
  #8  
Old 22-09-2012, 07:24 AM
IlyTrolak IlyTrolak is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Posts: 140
Poster Rank: #12043
Blog Entries: 1
Thanked 3 Times
Active Level
Default

Orang nak senang atas dasar PUTAR ALAM...
Reply With Quote
  #9  
Old 22-09-2012, 07:36 AM
renxu renxu is offline
Well-Known
Member

renxu's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2008
Posts: 6,595
Poster Rank: #548
Thanked 213 Times
Active Level
My Mood:
Default

senang je depa carik duit aih
Reply With Quote
  #10  
Old 22-09-2012, 08:14 AM
penagih.pips penagih.pips is offline
Active Member

penagih.pips's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,448
Poster Rank: #2631
Thanked 16 Times
Active Level
Default

dah jadi doktor pulak dia ni...haha hang mmg cekap la redzuan..bila la dia ni nak kena tangkap..kerja menipu tak habih2..
lepas ni jadi dato pulak kot
__________________
I'm healthy trader..you're my vitamin
How you manage your wealth will be ask in Mahsyar Court
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:33 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE