Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CRIMES, SCAMS, CONSUMERS, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 21,784
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 52,403
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 39,886
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 22-09-2012, 02:52 AM
yussys yussys is offline
Well-Known
Member

yussys's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2011
Location: sibol - larkin
Posts: 6,784
Poster Rank: #507
Thanked 8 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by MDamin View Post
Sah bisnes money game. klu MLM diorg akan promote produk yg tah ape2. Aku pn pernah alami situasi mcmni. Mase tu membe aku ajak gi satu funtion picnic kt air terjun ampang. Saje ajak aku bersosial kate die.Sekali sampai ramai plak member die yg aku tak kenal. Masing2 peramah la. Mase picnic, introduce diri masing2 dalam bulatan dan kt tgh2 sungai. Suruh cerita pasal vision masa dpn. Dah la tak bawak sua space. basah la skit. ngat mase pegi nak tgk je tak main air. Lepas tu mkn2 dan borak2 la. Mase tu siap borak2 laki pompan, yg pakai tudung pun same la nk cari downline la tu. Ada la skit aktiviti air.

Abis je picnic pakat konvoi gi kedai mamak (ngat nak bawak gi mkn kt hotel ke) Ha masa tu la diorg mula nak kempen sruh join bisnes diorg. Mule2 otai diorg gi kt aku kenal-kenalan dulu. Tanye keje ape. Le tau aku keje government, mule die suke. Die panggil lak babak otai diorg. Brain wash aku. Cite masa die mula2 join biznes nie. Mula2 tak yakin pastu mula yakin bile dah dpt profit. Aku tgk babak otai die ni mcm pendiam mcne la die tarik org. Bile aku tanya jual produk pe, die boleh ckp jual produk tak penting, yg penting tarik org join. Pelik biznes nie? tanye lagi ada web. Die bgtau web die tak yah tgk la sbb ramai ngat org kutuk biznes dirg dalam web sbb dengki. Aku ckp dlm ati mmg patut org kutuk sbb biznes budak2. Bile abis je discussion racun kapla org tu kt kedai mamak, aku ingat diorg nak sponser byr makan. Ruper nye bayar sendiri2. Hampeh. Kate masyuk riban2.(kate babak otai tu). Lepas tu, asal membe aku ni ajak gi mane2 nak jmpe group die, aku cakap soriii.

hehehe.. mcm dah ada point sikit ni....
kes aku lebih kurang mcmne.. adakah ini perniagaan tu?? apa nama company tu bro?? ada website dia tak??
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 22-09-2012, 02:54 AM
yussys yussys is offline
Well-Known
Member

yussys's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2011
Location: sibol - larkin
Posts: 6,784
Poster Rank: #507
Thanked 8 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dr_zool View Post
bisnes jual airliur...

bisnes sembang2...

bisnes nyorok2...
adakah bro pernah pergi opis company ni??
Reply With Quote
  #23  
Old 22-09-2012, 03:00 AM
kopirait kopirait is offline
Legendary Member

kopirait's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2010
Location: -- .- ...
Posts: 14,256
Poster Rank: #151
Blog Entries: 2
Thanked 37 Times
Active Level
My Mood:
Default

Marketing bertingkat-tingkat. Konfem.
Reply With Quote
  #24  
Old 22-09-2012, 03:04 AM
MDamin MDamin is offline
Newbies

MDamin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2012
Posts: 42
Poster Rank: #20349
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by yussys View Post
hehehe.. mcm dah ada point sikit ni....
kes aku lebih kurang mcmne.. adakah ini perniagaan tu?? apa nama company tu bro?? ada website dia tak??
Aku pun dah lupe nama company tu. Cite 3taun lepas. company tu tak popular sgt. tu aku kureng ngat nk simpan dlm memory niee
__________________
Dapatkan barangan penjagaan kesihatan dan keintiman suami isteri dengan harga istimewa.
Layari Facebook kami : http://view.my/FBSuamiIsteriShopz
Reply With Quote
  #25  
Old 22-09-2012, 03:06 AM
MDamin MDamin is offline
Newbies

MDamin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2012
Posts: 42
Poster Rank: #20349
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by yussys View Post
adakah bro pernah pergi opis company ni??
diorg mmg ajak gi ofis. Bile dah tak minat ngan biznes diorg, nak g ofis lg la malas.
__________________
Dapatkan barangan penjagaan kesihatan dan keintiman suami isteri dengan harga istimewa.
Layari Facebook kami : http://view.my/FBSuamiIsteriShopz
Reply With Quote
  #26  
Old 22-09-2012, 03:11 AM
flygrow flygrow is online now
Super Active Member

flygrow's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2010
Posts: 2,935
Poster Rank: #1314
Thanked 25 Times
Active Level
My Mood:
Default

adex dorg ckp psal kelas ke ape,geng2 MIG ke cam ade thread aku bkak psal joowall.com dorg de gak crik downline cmtu la kot..cmpny baru lg,
__________________
(AIRBRUSH)
Reply With Quote
  #27  
Old 22-09-2012, 03:13 AM
yussys yussys is offline
Well-Known
Member

yussys's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2011
Location: sibol - larkin
Posts: 6,784
Poster Rank: #507
Thanked 8 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by MDamin View Post
diorg mmg ajak gi ofis. Bile dah tak minat ngan biznes diorg, nak g ofis lg la malas.
tak terfikir aku nak pi office dia...
Reply With Quote
  #28  
Old 22-09-2012, 03:14 AM
lost_soul2878 lost_soul2878 is online now
Well-Known
Member

lost_soul2878's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Jan 2010
Location: Kuala Lumpur
Posts: 7,278
Poster Rank: #447
Thanked 16 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by yussys View Post
salam kawan2...

saja jer nak tanya kat anda, adakah pernah didatangi oleh kawan2 yang berborak pasal bisnes tapi taknak ceritakan bisnesnya.. kerjanya duduk melepak minum kopi tau2 duit masuk je.pening jugak memikir perniagaan apa yang mcmtu. ada ker perniagaan mcmtu??


pada hari selasa aritu ada seorang kawan ni ajak minum, sambil tu dia ajak kawan2 dia yang aku tak kenal langsung.. lpas tu cara cakap diorg ni aku agak mcm multilevel. pasal cerita semua nak gah tentang bisnes diorg ni, kata doktor joinlah, polis joinlah...senang cerita perniagaan diorg jer la yang bagus..

masaalahnya bila aku mintak ceritakan perniagaan apa yang diorang buat,diorg tknak pulak bagitau pasal semua tu akan tau bila saya ke opis diorg, pergh.. teringat plak kat lambeger masa dulu.. bayangkan sampai nak mintak tengok web diorg pun, boleh diorg kata cuma ahli yang dah join saja akan dapat bukak web tu.. bisnes apa yang sampai mcmtu skali.

kat sini aku nak tanya la klu ada siapa2 yang ada pengalaman atau dah pergi tengok bisnes ni.. klu ada blh la kongsikan, samaada untuk aku atau untuk org lain... pada aku perniagaan ni memang tak jelas, dan rasa bahaya pulak sampai bisnes nak rahsia2.

aku cuma nak tanya:-

1) bisnes apa yang lebih kurang lambeger ni??

2) betul ker bisnes ni dah ada lebih dari 10 tahun??

3) apa website company ni?

trademark diorg klu cerita pasal bisnes ni kebanyakkan diorng guna adalah " Lepak2 dapat duit"
ni lah namanya perniagaan minta sedekah zaman IT nak join bayar... pastu kalo ko nak duit ko pi ajak org lain lak kena mintak duit dulu baru diorang leh join
Reply With Quote
  #29  
Old 22-09-2012, 03:16 AM
amy@promatt amy@promatt is offline
Legendary Member

amy@promatt's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2009
Location: www.lelongbank.com
Posts: 17,019
Poster Rank: #112
Blog Entries: 1
Thanked 386 Times
Active Level
My Mood:
Default

Dia ajk ker off....kat maner off dia bro?....
__________________

Rumah Lelong Johor | Rumah Murah Johor | FB Rumah Lelong Johor
----------------------------------------------------------------------------------
Agen Emas Public Gold Johor
Reply With Quote
  #30  
Old 22-09-2012, 03:16 AM
yussys yussys is offline
Well-Known
Member

yussys's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2011
Location: sibol - larkin
Posts: 6,784
Poster Rank: #507
Thanked 8 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by flygrow View Post
adex dorg ckp psal kelas ke ape,geng2 MIG ke cam ade thread aku bkak psal joowall.com dorg de gak crik downline cmtu la kot..cmpny baru lg,
kelas takde plak dia cite. tapi diorg cakap semua kene cite kat opis.. langsung poduk tidak disebut.. ni dia kata company dah lebih 10 tahun.. cer bro check betul ker selasa malam baru ni 18hb sept 2012 branch kat jb ada buat open house.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:01 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE