Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CRIMES, SCAMS, CONSUMERS, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 6,052
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 30,161
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 22,563
More...
Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 22-09-2012, 02:34 AM
Lenkcai Lenkcai is offline
Super Active Member

Lenkcai's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Feb 2012
Location: Approaching a dim light at the end of the tunnel
Posts: 3,170
Poster Rank: #1159
Thanked 10 Times
Active Level
Default

jangan jadi conman full time sudah
__________________
Do What You Feel In Your Heart To Be Right . You'll Be Criticized Anyway !!!
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 22-09-2012, 02:40 AM
fzlik fzlik is offline
Advanced Trader

fzlik's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2010
Posts: 7,888
Poster Rank: #371
Thanked 839 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku pernah supply maid pada satu majikan ni. dia ni waktu nak uruskan permit maid dia, dia memang tak der bukti pendapatan. dia kata dia sanggup byr berapa jer janji dia tak yah bg bukti pendapatan. dia ni kira kaya gak la. kete bmw pastu ada kete lain lg yg besar.

lepas 2 thn aku uruskan maid dia balik. pasal habis kontrak. aku tanya maid tu mjkn dia kerja apa. dia ckp mjkn tak kerja. dia duk dlm bilik jer sepanjang 2 thn dia kerja. seminggu 2 kali keluar main golf. mjkn ni memang takder bargain harga. aku letak harga berapa ribu pun dia byr. langsung takder tawar menawar.

selepas tu dia masih ambik maid baru dari aku. dah beberapa tahun kemudia. aku tak puas hati aku call dia semata2 nak tanya dia kerja apa. dia jawab dia main saham
Reply With Quote
  #13  
Old 22-09-2012, 02:44 AM
mohamadfaizal mohamadfaizal is offline
Active Member

mohamadfaizal's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,122
Poster Rank: #3089
Thanked 18 Times
Active Level
Default

Pergi jea dgr dulu..... Habis citer
__________________
Cupcake Kota BharuKlik sini... Pasti memuaskan hati anda
Industri Kreatif Perkahwinan-Laman yang menumpukan pemasaran berkesan ---MyKahwin.my
Reply With Quote
  #14  
Old 22-09-2012, 02:45 AM
yussys yussys is offline
Well-Known
Member

yussys's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2011
Location: sibol - larkin
Posts: 6,703
Poster Rank: #499
Thanked 8 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zigzag View Post
penipu tu.. jangan join.
tak join pun..
Reply With Quote
  #15  
Old 22-09-2012, 02:46 AM
yussys yussys is offline
Well-Known
Member

yussys's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2011
Location: sibol - larkin
Posts: 6,703
Poster Rank: #499
Thanked 8 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by boyz371 View Post
pelik tapi benar
sampai sekarang jadi mistri...
Reply With Quote
  #16  
Old 22-09-2012, 02:46 AM
seringgitprinting seringgitprinting is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 13
Poster Rank: #30459
Thanked 0 Times
Active Level
Default

jgn tertipu..kalau nak buat bisnez pun kena tau apa benda nak jual..kaji dulu baru buat keputusan..bukan bagi duit dulu baru fikir nak jual burger atau jual ayam...heheherenung2kan
Reply With Quote
  #17  
Old 22-09-2012, 02:47 AM
yussys yussys is offline
Well-Known
Member

yussys's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2011
Location: sibol - larkin
Posts: 6,703
Poster Rank: #499
Thanked 8 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fzlik View Post
aku pernah supply maid pada satu majikan ni. dia ni waktu nak uruskan permit maid dia, dia memang tak der bukti pendapatan. dia kata dia sanggup byr berapa jer janji dia tak yah bg bukti pendapatan. dia ni kira kaya gak la. kete bmw pastu ada kete lain lg yg besar.

lepas 2 thn aku uruskan maid dia balik. pasal habis kontrak. aku tanya maid tu mjkn dia kerja apa. dia ckp mjkn tak kerja. dia duk dlm bilik jer sepanjang 2 thn dia kerja. seminggu 2 kali keluar main golf. mjkn ni memang takder bargain harga. aku letak harga berapa ribu pun dia byr. langsung takder tawar menawar.

selepas tu dia masih ambik maid baru dari aku. dah beberapa tahun kemudia. aku tak puas hati aku call dia semata2 nak tanya dia kerja apa. dia jawab dia main saham
klu saham kira ok jugak tu bro... kira ada jugak cakap bisnes dia.. dan produk dia tu saham.. mcm forex trader tu kita pun taukan.. ni jangan kata saham atau forex... tanya produk apa dia jual pun dia taknak bgtau.. memang jadi tanda tanya...
Reply With Quote
  #18  
Old 22-09-2012, 02:50 AM
MDamin MDamin is offline
Newbies

MDamin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2012
Posts: 42
Poster Rank: #19865
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Sah bisnes money game. klu MLM diorg akan promote produk yg tah ape2. Aku pn pernah alami situasi mcmni. Mase tu membe aku ajak gi satu funtion picnic kt air terjun ampang. Saje ajak aku bersosial kate die.Sekali sampai ramai plak member die yg aku tak kenal. Masing2 peramah la. Mase picnic, introduce diri masing2 dalam bulatan dan kt tgh2 sungai. Suruh cerita pasal vision masa dpn. Dah la tak bawak sua space. basah la skit. ngat mase pegi nak tgk je tak main air. Lepas tu mkn2 dan borak2 la. Mase tu siap borak2 laki pompan, yg pakai tudung pun same la nk cari downline la tu. Ada la skit aktiviti air.

Abis je picnic pakat konvoi gi kedai mamak (ngat nak bawak gi mkn kt hotel ke) Ha masa tu la diorg mula nak kempen sruh join bisnes diorg. Mule2 otai diorg gi kt aku kenal-kenalan dulu. Tanye keje ape. Le tau aku keje government, mule die suke. Die panggil lak babak otai diorg. Brain wash aku. Cite masa die mula2 join biznes nie. Mula2 tak yakin pastu mula yakin bile dah dpt profit. Aku tgk babak otai die ni mcm pendiam mcne la die tarik org. Bile aku tanya jual produk pe, die boleh ckp jual produk tak penting, yg penting tarik org join. Pelik biznes nie? tanye lagi ada web. Die bgtau web die tak yah tgk la sbb ramai ngat org kutuk biznes dirg dalam web sbb dengki. Aku ckp dlm ati mmg patut org kutuk sbb biznes budak2. Bile abis je discussion racun kapla org tu kt kedai mamak, aku ingat diorg nak sponser byr makan. Ruper nye bayar sendiri2. Hampeh. Kate masyuk riban2.(kate babak otai tu). Lepas tu, asal membe aku ni ajak gi mane2 nak jmpe group die, aku cakap soriii.
__________________
Dapatkan barangan penjagaan kesihatan dan keintiman suami isteri dengan harga istimewa.
Layari Facebook kami : http://view.my/FBSuamiIsteriShopz
Reply With Quote
  #19  
Old 22-09-2012, 02:50 AM
yussys yussys is offline
Well-Known
Member

yussys's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2011
Location: sibol - larkin
Posts: 6,703
Poster Rank: #499
Thanked 8 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mohamadfaizal View Post
Pergi jea dgr dulu..... Habis citer
dah tak blh pergi dah bro.. barang siapa yang kondem bisnes dia masa lepak2 santai2 dapat duit tu, memang payah dah nak pi opis dia.. pasal aritu aku berdebat dengan dia,dia dah angin... sapa suruh dia merendahkan orang yang makan gaji.. kan dah amek bahagian..huhuhu
Reply With Quote
  #20  
Old 22-09-2012, 02:52 AM
dr_zool dr_zool is offline
Legendary Member

dr_zool's Avatar
 
Trader Rating: (60)
Join Date: May 2009
Posts: 13,024
Poster Rank: #168
Thanked 59 Times
Active Level
My Mood:
Default

bisnes jual airliur...

bisnes sembang2...

bisnes nyorok2...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:15 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE