Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Signals

Forex Signals For those advanced traders who are willing to share your trading style, they can share good signal to others.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,712
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,383
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,560
More...
Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-05-2008, 09:58 PM
meyour meyour is offline
Active Member

meyour's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,554
Poster Rank: #2463
Thanked 97 Times
Active Level
Talking Signal 5 Pagi

SIGNAL 5 PAGI

Assalammualaikum…

InsyaAllah mulai hari ni aku akan cuba untuk post FREE signal untuk 12 pair ( EU, UJ, GU, UCHF, UCAD, AU, NU, EJ, ECHF, GJ, GCHF, dan EA)…….Signal akan diletakkan di thread nie dalam lingkungan pukul 5 pagi Malaysia…(namapun Signal 5 pagikan)…..kalau 5 pagi tak ada signal, maknanya takkan ada signal untuk hari tersebut…..kena tunggu pukul 5 pagi esoknya pulak sebab signal hanya keluar sehari sekali….tapi tak semastinya tiap-tiap hari akan keluar signal…..tapi tiap-tiap pagi pukul 5am aku akan buat analysis untuk 12 pair nie dan kalau ada signal aku akan letakkan kat sini….

TP

Yang bestnye signal nie..lepas dapat aje signal terus buka post……signal nie tak ada price untuk TP…..TP signal nie pukul 5am esoknye…..faham ke???..harap faham ler yek…aku bagi contoh ler yek….hari nie kul 5am signal buy EU kat price 1.5600…..buka aje post buy kat price tu kemudian tutup com….biarkan aje ler post tu….bila nak close post tu???...korang closekan post tu pukul 5am esoknya….hehehe…mcm nie ler cara signal nie berfungsi….kalau korang gatal juga nak tgok post tu lepas korang open post, lantak kat korang ler….korang punya emosi kena strong ler tgok price up down…kekekeke….pasal tu aku advisekan jgan monitor post yg dah diopen tu…..percaya pada system trading anda…hehehe……

SL

Ok…pasal SL pulak…masti ada SL….SL adalah 100pips dari price signal….Cuma untuk pair GJ dan GCHF, SL 150pips dari price signal…..InsyaAllah memang susah nak kena SL kalau diizinkan Allah…..ingat tau…nilai SL amik kira dr price Signal…cthnye signal cakap buy EU kat price 1.5600…maknanye SL kat price 1.5500…..tapi kalau masa korang masuk post price dah bergerak kat 1.5680 (sbb korang masuk trade lambat) dan korang buka post kat price 1.5680, SL korang perlu letak kat price 1.5500 sbb nilai SL adalah 100pips dr price signal (GJ, GCHF 150pips dr price signal)….harap korang faham…

NEWS

Macam mana dgan news??..satu lg yg menarik pasal signal nie, news korang tak payah amik peduli….dapat signal pukul 5am, buka post….petang atau mlm ada news besar, biarkan aje….redah aje….InsyaAllah tak ada apa-apa dgan izin Allah…..

Lagi satu aku tak tunjukkan aku analysis 12 pair nie guna indicator/teknik ape…bukan aku tak nak cakap tapi memang niat aku tak nak cakap pun..kekeke…sebab aku nak protect teknik nie dari diciplak oleh orang-orang yang tak bertanggungjawab, pastu dorang buat ebook dan kelas forex caj ribu ribu pakai teknik nie….sebab dah byak dah hal hal yang tak sihat nie jadi….so aku provide signal..korang ikut aje..kalau untung Alhamdulillah..kalau rugipun Alhamdulillah…..rezeki kat tangan Allah..kita usaha, InsyaAllah Allah akan bagi….korang usahaler bangun pukul 5 pagi tgok signal…..lepas dapat signal, buka post pastu korang jgan ler tido plak…sbb subuh dah nak masuk dah…buat ler amal sikit2 pastu berdoa……kalau semua buat mcm nie, insyaAllah dapat berkat dan insyaAllah dapat pips….AMIN.

Aku trade system nie start bulan Feb lagi..bulan Jan dok kaji-kaji lagi…..nie result yg dapat untuk feb, march, april, may…..aku x letak SS ler yek…..maleh aku nak letak….lagipun signal nie FREE..bukan berbayar…sesape nak ikut leh ikut..tak mau pun takpe…tak rugi pun aku..HAHAHA….

FEB

EU 56 pips 2 trade
UJ 12 pips 1 trade
GU 289 pips 3 trade
UCHF 115 pips 1 trade
UCAD 270 pips 4 trade - ada loss 17pips
AU 58 pips 2 trade – ada loss 6 pips
NU 6 pips 1 trade
EJ 159 pips 2 trade
ECHF 174 pips 2 trade
GJ 164 pips 1 trade
GCHF 130 pips 2 trade – ada loss 29 pips

TOTAL 1433 pips 21 trade

MARCH

EU 17 pips 2 trade – ada loss 10 pips
UJ 132 pips 1 trade
GU 220 pips 1 trade
UCHF 10 pips (loss) 1 trade
UCAD 100 pips (STOP LOSS) 1 trade
AU 41pips 3 trade – ada loss 83 pips
NU 146 pips 2 trade
EJ 343 pips 3 trade
ECHF 303 pips 2 trade
GJ 736 pips 3 trade
GCHF 264 pips 1 trade

TOTAL 2092 pips 20 trade

APRIL

EU 131 pips 2 trade – ada loss 72 pips
UJ 215 pips 1 trade
GU 115 pips 2 trade
UCHF 36 pips (loss) 1 trade
UCAD 342 pips 4 trade
AU 46 pips 3 trade – ada loss 70 pips
NU 26 pips (LOSS) 5 trade
EJ 7 pips (LOSS) 1 trade
ECHF 53 pips 1 trade
GJ 702 pips 3 trade
GCHF 563 pips 3 trade
EA 91 pips 2 trade

TOTAL 2189 pips 28 trade

MAY

UJ 100pips 1 trade
AU 31pips 1 trade
NU 61 pips 1 trade
EJ 152 pips 1 trade
ECHF 61 pips 1 trade
GJ 216 pips 1 trade
GCHF 213 pips 1 trade

TOTAL 847 pips 7 trade – trade bulan nie tak habis lagi…

Dari bulan Februari sampai sekarang ada 76 trade…Cuma satu trade aje kena SL 100pips...ada gak trade yang loss tapi tak ler banyak (kalau korang ikut rules ler)….

Ok ler aku stop dulu takat nie….aku ucapkan Happy trading..

Assalammualaikum


SIGNAL HARIAN AKAN DIUPDATE KAT 1st POST

Ingat, Signal tak akan ada setiap hari...kesabaran adalah kunci kepada kejayaan
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


SIGNAL HARI INI:

INSYAALLAH

12/6/2008




BUY GJ209.80
TP 210.30
TP2 5am esok

BUY UJ 106.85
TP 107.25
TP2 5am esok

skrg ada 2 TP....specific TP ngan sampai 5am esok.....aku cadangkan bila buka post, bahagikan post pada 2 bahagian...satu setkan TP pada 1st TP...satu lagi setkan trailing stop nilainye ikut 1st TP..cthnye kalau 1st TP 55pips dr signal price, lagi satu tu set TSL 55pips....dgan cara nie, kalau 1st TP dah hit, post kita lagi satu tu tak dak risk langsung....

***TP tu just sebagai rujukan sahaja...bila post dalam keadaan float +ve, korang set ler trailing stop atau lock ler profit korang....trade ler atas kebijaksanaan korang okay...





GOOD LUCK

Jgan lupa semayang subuh geng, pastu berdoa reramai...InsyaAllah berkat

Last edited by meyour; 12-06-2008 at 06:04 AM..
Paid Advertisement
  #2  
Old 10-05-2008, 10:04 PM
Gila2FX Gila2FX is offline
Active Member

Gila2FX's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2008
Location: Straight Je. Don't Belok2
Posts: 1,497
Poster Rank: #2548
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default

macam teknik yang aku explore jer... citer ler cikit...
  #3  
Old 10-05-2008, 10:06 PM
atlantis atlantis is offline
Experienced Trader

atlantis's Avatar

 
Trader Rating: (12)
Join Date: Feb 2008
Location: melaka
Posts: 35,165
Poster Rank: #26
Thanked 768 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku sure ikut punya !
  #4  
Old 10-05-2008, 10:08 PM
gween gween is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2007
Location: ....DAMN the "BANGKAI AYAM"....
Posts: 11,661
Poster Rank: #215
Thanked 16 Times
Active Level
My Mood:
Default

oraitt....den tunggu 5 pagi ari senin....ekekekekeke......

salam..salam.....
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
  #5  
Old 10-05-2008, 10:14 PM
manCatur manCatur is offline
Active Member

manCatur's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jul 2006
Location: Ulu Kelang<>Lahad Datu
Posts: 1,800
Poster Rank: #2173
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

satu lagi usaha anak tempatan.semoga sukses selalu.
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
  #6  
Old 10-05-2008, 10:15 PM
levitez levitez is offline
Legendary Member

levitez's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2007
Location: Sarawak <> Brunei <> Sabah
Posts: 14,119
Poster Rank: #157
Thanked 16 Times
Active Level
My Mood:
Default

Wah...tuan tanah crite ler amacam entry/exit. Dapat lah ikut2 hehehe....cayok2!!
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
Quote:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=(◣_◢)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
>> DESKTOP WALLPAPER, AVATAR LIVERPOOL CG CLICK SINI <<
LIVERPOOL DIE HARD FAN ! ONCE REDS, FOREVER REDS!
  #7  
Old 10-05-2008, 10:19 PM
328i 328i is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Posts: 882
Poster Rank: #3901
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

caya bro.........
akan ku tunggu........
riban2 tu pip sebulan.........
  #8  
Old 10-05-2008, 10:25 PM
azizi azizi is online now
Normal Member

azizi's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2006
Location: kangar--alor star--sg petani
Posts: 137
Poster Rank: #12102
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

nak kena ikut jugak ni..
  #9  
Old 10-05-2008, 10:27 PM
maliq7776 maliq7776 is offline
Well-Known
Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2008
Posts: 7,827
Poster Rank: #409
Blog Entries: 3
Thanked 73 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku harap2 ni boleh menjadi la..tq atas niat murni anda..tapi ni mcm signal 6 pagi kat rumah sebelah je..tq bro..
  #10  
Old 10-05-2008, 10:27 PM
anoone anoone is offline
Legendary Member

anoone's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2008
Location: baling ~ yong peng
Posts: 11,838
Poster Rank: #208
Thanked 59 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku mesti rasa bersalah kalau tak ikut..heheh..
akan ku nanti kul 5 pagi..
tq tuan tanah
__________________
Register Instaforex utk rebet 80% aff QQ dan 86.6% aff DMRA
TEL/WASAP 0199454433 INSTAFOREX SUB IB & MY INSTAFOREX IB SEDANFX TEL:0199112018

MESIN BANNER
Sponsored Links
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:59 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE