Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Others Interest

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 1,813
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,809
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 58,348
More...
View Poll Results: Jenama makanan kucing paling handal?
Royal Canin 19 31.67%
Iams 5 8.33%
Blackwood 18 30.00%
Orijen 3 5.00%
Cat's Eye 2 3.33%
Nutri Edge, Brit 0 0%
Whiskas, Friskies 8 13.33%
Generik (Takde jenama, bungkus kedai, Tesco) 6 10.00%
Organik ? (ayam, daging, ikan, cicak, tikus dsb) 5 8.33%
Organiklah sangat (nasi/roti campur sardin atau dsb) 11 18.33%
Multiple Choice Poll. Voters: 60. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 20-09-2012, 09:33 PM
Jenglott Jenglott is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 328
Poster Rank: #7506
Thanked 1 Time
Active Level
Default

setakat ni kucing aku tak pulak komplain, aku bagi dia sental kalau dia tak sental kucing lain sental pas tu dia bising dengan aku...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 20-09-2012, 10:26 PM
istinggar istinggar is offline
Active Member

istinggar's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2010
Location: Menghadap Laut Asia Tenggara
Posts: 1,316
Poster Rank: #2884
Blog Entries: 2
Thanked 43 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by azimlife View Post
hari (1-2) letak 1/4 Iams, 3/4 RC... (campurkan sekali)


hari (3-4) letak 2/4 Iams, 2/4 RC... (campurkan sekali)


hari (5-6) letak 3/4 Iams, 1/4 RC... (campurkan sekali)

hari ke-7 terus bagi Iams...

aku dulu masa tukar RC ke Blackwood mcm tu lah...

takut permulaan dia tak nak makan & perut tak serasi lagi dengan makanan baru...
Kena campur-campur rupanya..patutlah kucing aku ni cium-cium makan sikit je

Quote:
Originally Posted by mamaimran View Post
saya pulak nak bg kucing makan royal canin plak,slama ni bg blackwood.
RC mahal bro, aku rasa macam terpedaya je hehe.

Quote:
Originally Posted by juweialhaj View Post
2 minggu lepas or lebih baru dapat anak kucing dari user CG.

now bg makan VITACAT. produk bumiputera muslim
Menarik gak ni, ada pilihan baru. Harga dia macam mana.
__________________
"..walaupun ada di antara rakyat Malaysia sendiri yang datang dengan jersi Korea, tapi Malaysia B23 dapat buktikan yang jersi Malaysia masih mempunyai maruah. Malu sangat ke nak datang tengok bola pakai jersi Malaysia, lu pikir la sendiri!"
Mohamad Zaquan Adha.
Reply With Quote
  #23  
Old 20-09-2012, 10:32 PM
istinggar istinggar is offline
Active Member

istinggar's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2010
Location: Menghadap Laut Asia Tenggara
Posts: 1,316
Poster Rank: #2884
Blog Entries: 2
Thanked 43 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by skYnEt-gEnIUs View Post
sesak sesak,katak pn kucing bedal bro
Aku teringin nak cuba bagi kucing makan tikus, warna putih yang jual kedai tu
__________________
"..walaupun ada di antara rakyat Malaysia sendiri yang datang dengan jersi Korea, tapi Malaysia B23 dapat buktikan yang jersi Malaysia masih mempunyai maruah. Malu sangat ke nak datang tengok bola pakai jersi Malaysia, lu pikir la sendiri!"
Mohamad Zaquan Adha.
Reply With Quote
  #24  
Old 21-09-2012, 10:49 AM
mamaimran mamaimran is offline
Well-Known
Member

mamaimran's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Jun 2009
Location: face de l'ordinateur
Posts: 5,277
Poster Rank: #712
Thanked 139 Times
Active Level
My Mood:
Default

saya bela kucing parsi,kalau bg makan blackwood bulunya tak tumbuh lebat,ketot aje
Reply With Quote
  #25  
Old 21-09-2012, 12:28 PM
skYnEt-gEnIUs skYnEt-gEnIUs is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (32)
Join Date: Aug 2010
Location: aBcdEfgH!jkLmNOpQr$tUvWxyZ 123456789101001000
Posts: 23,727
Poster Rank: #63
Thanked 505 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by istinggar View Post
Aku teringin nak cuba bagi kucing makan tikus, warna putih yang jual kedai tu
takot nnt kucing ko buat main2 jer tikus tu nnt
__________________
[CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER][CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="DarkOrchid"]ladyelena_11[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][URL="http://goo.gl/HbZZQ"][COLOR="Purple"]Servis Pemasangan Paip Meter SYABAS[/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"][B]stop ganggu suami org,insaf2 la buat perangai jijik tu,hodoh wajah sehodoh keji hati kau wahai sihodoh[/B][/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
Reply With Quote
  #26  
Old 21-09-2012, 12:29 PM
skYnEt-gEnIUs skYnEt-gEnIUs is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (32)
Join Date: Aug 2010
Location: aBcdEfgH!jkLmNOpQr$tUvWxyZ 123456789101001000
Posts: 23,727
Poster Rank: #63
Thanked 505 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jenglott View Post
setakat ni kucing aku tak pulak komplain, aku bagi dia sental kalau dia tak sental kucing lain sental pas tu dia bising dengan aku...
dia bising2 tu dye dtg smule la komplen makanan dye bahagian kene sesah
__________________
[CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER][CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="DarkOrchid"]ladyelena_11[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][URL="http://goo.gl/HbZZQ"][COLOR="Purple"]Servis Pemasangan Paip Meter SYABAS[/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"][B]stop ganggu suami org,insaf2 la buat perangai jijik tu,hodoh wajah sehodoh keji hati kau wahai sihodoh[/B][/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
Reply With Quote
  #27  
Old 21-09-2012, 12:30 PM
skYnEt-gEnIUs skYnEt-gEnIUs is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (32)
Join Date: Aug 2010
Location: aBcdEfgH!jkLmNOpQr$tUvWxyZ 123456789101001000
Posts: 23,727
Poster Rank: #63
Thanked 505 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mamaimran View Post
saya bela kucing parsi,kalau bg makan blackwood bulunya tak tumbuh lebat,ketot aje
blackwood tu x bagus utk bulu kucing ke..?

ke kucing awk da dok guling2 smpi tertanggal habes bulu dye
__________________
[CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER][CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="DarkOrchid"]ladyelena_11[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][URL="http://goo.gl/HbZZQ"][COLOR="Purple"]Servis Pemasangan Paip Meter SYABAS[/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"][B]stop ganggu suami org,insaf2 la buat perangai jijik tu,hodoh wajah sehodoh keji hati kau wahai sihodoh[/B][/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
Reply With Quote
  #28  
Old 21-09-2012, 12:44 PM
ayumalu ayumalu is offline
Active Member

ayumalu's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2012
Posts: 1,349
Poster Rank: #2819
Thanked 6 Times
Active Level
My Mood:
Default

kucg aku mkn rc,orijen,bw n feline caviar holistic...erm...rasenyer...beribu duit aku habes utk mkanan,ubat n mainan dorunk ni...rezki kucg aku kot, tp aku beli semu pack besar...10kg ngn 15kg...jimat sket dr beli yg repack tu...skg kt umah de stok 30kg...xtmsuk wet food...aku bg brit,fussie cat ngn whiskas...huhuhu...sape syg kucg dia xkisah...
Reply With Quote
  #29  
Old 21-09-2012, 12:55 PM
tudung87 tudung87 is offline
Legendary Member

tudung87's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2008
Location: penang
Posts: 12,895
Poster Rank: #185
Thanked 69 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku bg whiskas je.. malas nak beli mahal2 makanan kucing ni.

kucing kampung jee
__________________
ALLAH knows best
Reply With Quote
  #30  
Old 21-09-2012, 01:17 PM
manamas manamas is offline
Normal Member

manamas's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 499
Poster Rank: #5833
Thanked 1 Time
Active Level
Default

short hair scottish..aku bagi die makan apa yg aku makan..alhamdulillah elok n gebu je sampai sekarang...telinge dan kaki pon masih menten kontot..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:12 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE