Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Others Interest

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 09-12-2016
Replies: 1
Views: 1,095
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 25,196
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,410
More...
View Poll Results: Jenama makanan kucing paling handal?
Royal Canin 20 28.57%
Iams 5 7.14%
Blackwood 20 28.57%
Orijen 6 8.57%
Cat's Eye 3 4.29%
Nutri Edge, Brit 1 1.43%
Whiskas, Friskies 10 14.29%
Generik (Takde jenama, bungkus kedai, Tesco) 6 8.57%
Organik ? (ayam, daging, ikan, cicak, tikus dsb) 5 7.14%
Organiklah sangat (nasi/roti campur sardin atau dsb) 11 15.71%
Multiple Choice Poll. Voters: 70. You may not vote on this poll

Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 20-09-2012, 09:33 PM
Jenglott Jenglott is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 385
Poster Rank: #7243
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

setakat ni kucing aku tak pulak komplain, aku bagi dia sental kalau dia tak sental kucing lain sental pas tu dia bising dengan aku...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #22  
Old 20-09-2012, 10:26 PM
istinggar istinggar is offline
Active Member

istinggar's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2010
Location: Menghadap Laut Asia Tenggara
Posts: 1,315
Poster Rank: #3115
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 43
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by azimlife View Post
hari (1-2) letak 1/4 Iams, 3/4 RC... (campurkan sekali)


hari (3-4) letak 2/4 Iams, 2/4 RC... (campurkan sekali)


hari (5-6) letak 3/4 Iams, 1/4 RC... (campurkan sekali)

hari ke-7 terus bagi Iams...

aku dulu masa tukar RC ke Blackwood mcm tu lah...

takut permulaan dia tak nak makan & perut tak serasi lagi dengan makanan baru...
Kena campur-campur rupanya..patutlah kucing aku ni cium-cium makan sikit je

Quote:
Originally Posted by mamaimran View Post
saya pulak nak bg kucing makan royal canin plak,slama ni bg blackwood.
RC mahal bro, aku rasa macam terpedaya je hehe.

Quote:
Originally Posted by juweialhaj View Post
2 minggu lepas or lebih baru dapat anak kucing dari user CG.

now bg makan VITACAT. produk bumiputera muslim
Menarik gak ni, ada pilihan baru. Harga dia macam mana.
__________________
"..walaupun ada di antara rakyat Malaysia sendiri yang datang dengan jersi Korea, tapi Malaysia B23 dapat buktikan yang jersi Malaysia masih mempunyai maruah. Malu sangat ke nak datang tengok bola pakai jersi Malaysia, lu pikir la sendiri!"
Mohamad Zaquan Adha.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #23  
Old 20-09-2012, 10:32 PM
istinggar istinggar is offline
Active Member

istinggar's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2010
Location: Menghadap Laut Asia Tenggara
Posts: 1,315
Poster Rank: #3115
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 43
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by skYnEt-gEnIUs View Post
sesak sesak,katak pn kucing bedal bro
Aku teringin nak cuba bagi kucing makan tikus, warna putih yang jual kedai tu
__________________
"..walaupun ada di antara rakyat Malaysia sendiri yang datang dengan jersi Korea, tapi Malaysia B23 dapat buktikan yang jersi Malaysia masih mempunyai maruah. Malu sangat ke nak datang tengok bola pakai jersi Malaysia, lu pikir la sendiri!"
Mohamad Zaquan Adha.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #24  
Old 21-09-2012, 10:49 AM
mamaimran mamaimran is offline
Super Active

mamaimran's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Jun 2009
Location: face de l'ordinateur
Posts: 5,957
Poster Rank: #690
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 139
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

saya bela kucing parsi,kalau bg makan blackwood bulunya tak tumbuh lebat,ketot aje
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #25  
Old 21-09-2012, 12:28 PM
skYnEt-gEnIUs skYnEt-gEnIUs is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (32)
Join Date: Aug 2010
Location: aBcdEfgH!jkLmNOpQr$tUvWxyZ 123456789101001000
Posts: 23,984
Poster Rank: #79
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 501
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by istinggar View Post
Aku teringin nak cuba bagi kucing makan tikus, warna putih yang jual kedai tu
takot nnt kucing ko buat main2 jer tikus tu nnt
__________________
[CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER][CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="DarkOrchid"]ladyelena_11[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][URL="http://goo.gl/HbZZQ"][COLOR="Purple"]Servis Pemasangan Paip Meter SYABAS[/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"][B]stop ganggu suami org,insaf2 la buat perangai jijik tu,hodoh wajah sehodoh keji hati kau wahai sihodoh[/B][/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #26  
Old 21-09-2012, 12:29 PM
skYnEt-gEnIUs skYnEt-gEnIUs is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (32)
Join Date: Aug 2010
Location: aBcdEfgH!jkLmNOpQr$tUvWxyZ 123456789101001000
Posts: 23,984
Poster Rank: #79
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 501
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jenglott View Post
setakat ni kucing aku tak pulak komplain, aku bagi dia sental kalau dia tak sental kucing lain sental pas tu dia bising dengan aku...
dia bising2 tu dye dtg smule la komplen makanan dye bahagian kene sesah
__________________
[CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER][CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="DarkOrchid"]ladyelena_11[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][URL="http://goo.gl/HbZZQ"][COLOR="Purple"]Servis Pemasangan Paip Meter SYABAS[/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"][B]stop ganggu suami org,insaf2 la buat perangai jijik tu,hodoh wajah sehodoh keji hati kau wahai sihodoh[/B][/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #27  
Old 21-09-2012, 12:30 PM
skYnEt-gEnIUs skYnEt-gEnIUs is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (32)
Join Date: Aug 2010
Location: aBcdEfgH!jkLmNOpQr$tUvWxyZ 123456789101001000
Posts: 23,984
Poster Rank: #79
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 501
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mamaimran View Post
saya bela kucing parsi,kalau bg makan blackwood bulunya tak tumbuh lebat,ketot aje
blackwood tu x bagus utk bulu kucing ke..?

ke kucing awk da dok guling2 smpi tertanggal habes bulu dye
__________________
[CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER][CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="DarkOrchid"]ladyelena_11[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][URL="http://goo.gl/HbZZQ"][COLOR="Purple"]Servis Pemasangan Paip Meter SYABAS[/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"][B]stop ganggu suami org,insaf2 la buat perangai jijik tu,hodoh wajah sehodoh keji hati kau wahai sihodoh[/B][/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #28  
Old 21-09-2012, 12:44 PM
ayumalu ayumalu is offline
Active Member

ayumalu's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2012
Posts: 1,362
Poster Rank: #3033
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kucg aku mkn rc,orijen,bw n feline caviar holistic...erm...rasenyer...beribu duit aku habes utk mkanan,ubat n mainan dorunk ni...rezki kucg aku kot, tp aku beli semu pack besar...10kg ngn 15kg...jimat sket dr beli yg repack tu...skg kt umah de stok 30kg...xtmsuk wet food...aku bg brit,fussie cat ngn whiskas...huhuhu...sape syg kucg dia xkisah...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #29  
Old 21-09-2012, 12:55 PM
tudung87 tudung87 is offline
Legendary Member

tudung87's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2008
Location: penang
Posts: 12,876
Poster Rank: #218
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 69
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku bg whiskas je.. malas nak beli mahal2 makanan kucing ni.

kucing kampung jee
__________________
ALLAH knows best
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #30  
Old 21-09-2012, 01:17 PM
manamas manamas is offline
Regular

manamas's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 549
Poster Rank: #5834
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

short hair scottish..aku bagi die makan apa yg aku makan..alhamdulillah elok n gebu je sampai sekarang...telinge dan kaki pon masih menten kontot..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 05:59 PM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you