Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Info, Debate

Info, Debate Perkongsian info bermanfaat untuk semua. Perdebatan mengenai sesuatu isu. Semuanya di sini. NO OFFTOPIC.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,680
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,364
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,545
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 13-09-2012, 01:50 PM
hafyz1984 hafyz1984 is offline
Super Active Member

hafyz1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Location: Unknown and Undetected
Posts: 4,783
Poster Rank: #789
Blog Entries: 7
Thanked 688 Times
Active Level
My Mood:
Default Anda Selalu Jalan Di MRR2 Tak? Masuk Sini...

Assalamualaikum dan selamat sejahtera forumers semua,

Aku tertarik dengan artikel yang aku ambik dari cursingmalay ni.

==================>

Sepanjang beberapa bulan lepas; ada satu geng perompak / penyamun yang menjadikan pengguna jalan raya di MRR2 sebagai mangsa. Modus operandi dia simple;

1. Langgar kereta dari belakang
2. Kau turun dari kereta
3. Dia acu pisau / parang
4. Dia masuk dan drive kereta kau
5. Dia tinggalkan kereta yang dia guna untuk langgar kau

Ada beberapa sifat murni dalam perompak ni;

1. Kalau ada budak atau warga emas dalam kereta, dia suruh turunkan dulu
2. Dia tinggalkan kereta sebijik untuk kau

Jadi, kalau nasib kau baik, kau drive kereta Perodua (kereta low class berharga mahal) tapi dia tinggalkan kereta Nissan ke, Honda ke, Ford ke... Kau bakal pulang dengan memandu kereta yang jauh lebih baik daripada kereta kau. Tapi masalahnya, kereta tu kereta curi. Kereta kau tadi pulak, dia ambik untuk buat menyamun.

Benda ni akan dia ulang banyak kali sampailah dia rasa puas hidup kot... Tapi yang menariknya mengenai perompak ni.... Dia tak peduli kereta apa dia dapat. Asalkan dia dapat tukar kereta curi yang dia tengah bawak ke kereta lain. Macam kes kawan bini aku, dia ambik Honda... Dia tibai Proton. Jadi last update, penyamun ni sedang menjelajah sepanjang MRR2 dengan menggunakan kereta Proton Persona mencari mangsa.

Cuma aku rasa dia still akan aim kereta baru sebab nak mengelakkan kerosakan mekanikal ketika menyamun. Lagipun, kereta baru air cond cantik, cuaca pun tengah panas sekarang. Nak menyamun pun mesti dalam keadaan selesa.

Lalu haruslah diingatkan di sini, kalau anda dilanggar di MRR2 atau di mana-mana sajalah sekalipun, sila berhati-hati. Perompak tu masih lagi bebas ketika ini.

Sumber: - http://cursingmalay.blogspot.com/201...-nakutkan.html

===================<
__________________
Surah Yasin ayat 12, bermaksud:-
"Sesungguhnya Kami menghidupkan orang-orang mati
dan Kami menuliskan apa yang telah mereka kerjakan dan bekas-bekas yang mereka tinggalkan.
Dan segala sesuatu Kami kumpulkan dalam Kitab Induk yang nyata (Loh Mahfuz)".
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 13-09-2012, 01:53 PM
Putu Piring Putu Piring is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,025
Poster Rank: #1964
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Kalau nek moto untung ni..pastu kete tu jual kt half cut..cunnnn
Reply With Quote
  #3  
Old 13-09-2012, 01:53 PM
iswaraburuk iswaraburuk is offline
Well-Known
Member

iswaraburuk's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2009
Location: sri kembangan
Posts: 8,951
Poster Rank: #336
Thanked 61 Times
Active Level
My Mood:
Default

moral of the story...berhati hati dimana jua anda berada
__________________
klik sini-->>http://stateemblem2u.blogspot.com/
Reply With Quote
  #4  
Old 13-09-2012, 01:56 PM
boyz371 boyz371 is offline
CG Top Poster Club

boyz371's Avatar
 
Trader Rating: (52)
Join Date: Aug 2010
Location: Kelantan - Ganu - KL
Posts: 24,413
Poster Rank: #57
Thanked 219 Times
Active Level
My Mood:
Default

salu waktu malam kan?
Reply With Quote
  #5  
Old 13-09-2012, 01:59 PM
dan50 dan50 is offline
Super Active Member

dan50's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Aug 2010
Posts: 4,402
Poster Rank: #861
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

tq utk peringatan, aku rs tugas penyamun ni dah macam peronda lebuhraya
__________________
" L e t . L i f e s . H a p p y "
Reply With Quote
  #6  
Old 13-09-2012, 02:00 PM
juweialhaj juweialhaj is offline
Well-Known
Member

juweialhaj's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2011
Posts: 8,628
Poster Rank: #348
Thanked 94 Times
Active Level
Default

pandai menyelit perompak gini.
Reply With Quote
  #7  
Old 13-09-2012, 02:04 PM
hirman hirman is offline
Active Member

hirman's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Feb 2011
Posts: 2,370
Poster Rank: #1681
Thanked 7 Times
Active Level
Default

MRR2 bukan selalu sesak ker.
Reply With Quote
  #8  
Old 13-09-2012, 02:06 PM
hanif proton hanif proton is offline
Super Active Member

hanif proton's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: Nov 2010
Posts: 3,506
Poster Rank: #1088
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hirman View Post
MRR2 bukan selalu sesak ker.
aah...betul jugak tu...tp kalau dh niat nk merompak tu bebiler je...nampak sgt dorang profesional gile...
__________________
Kerja Kosong Di Proton Shah Alam Sila Hubungi Saya Di 019-345 4242 Untuk Interview
Reply With Quote
  #9  
Old 13-09-2012, 02:08 PM
moneymaker3000 moneymaker3000 is offline
CG Top Poster Club

moneymaker3000's Avatar

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Location: KL
Posts: 20,388
Poster Rank: #86
Blog Entries: 1
Thanked 277 Times
Active Level
My Mood:
Default

di area mrr2 taman melati dekat2 simpang nak ke jalan genting kelang selalu la ada kes sondol belakang
Reply With Quote
  #10  
Old 13-09-2012, 02:21 PM
lost_soul2878 lost_soul2878 is offline
Well-Known
Member

lost_soul2878's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Jan 2010
Location: Kuala Lumpur
Posts: 7,490
Poster Rank: #438
Thanked 16 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hafyz1984 View Post
Assalamualaikum dan selamat sejahtera forumers semua,

Aku tertarik dengan artikel yang aku ambik dari cursingmalay ni.

==================>

Sepanjang beberapa bulan lepas; ada satu geng perompak / penyamun yang menjadikan pengguna jalan raya di MRR2 sebagai mangsa. Modus operandi dia simple;

1. Langgar kereta dari belakang
2. Kau turun dari kereta
3. Dia acu pisau / parang
4. Dia masuk dan drive kereta kau
5. Dia tinggalkan kereta yang dia guna untuk langgar kau

Ada beberapa sifat murni dalam perompak ni;

1. Kalau ada budak atau warga emas dalam kereta, dia suruh turunkan dulu
2. Dia tinggalkan kereta sebijik untuk kau

Jadi, kalau nasib kau baik, kau drive kereta Perodua (kereta low class berharga mahal) tapi dia tinggalkan kereta Nissan ke, Honda ke, Ford ke... Kau bakal pulang dengan memandu kereta yang jauh lebih baik daripada kereta kau. Tapi masalahnya, kereta tu kereta curi. Kereta kau tadi pulak, dia ambik untuk buat menyamun.

Benda ni akan dia ulang banyak kali sampailah dia rasa puas hidup kot... Tapi yang menariknya mengenai perompak ni.... Dia tak peduli kereta apa dia dapat. Asalkan dia dapat tukar kereta curi yang dia tengah bawak ke kereta lain. Macam kes kawan bini aku, dia ambik Honda... Dia tibai Proton. Jadi last update, penyamun ni sedang menjelajah sepanjang MRR2 dengan menggunakan kereta Proton Persona mencari mangsa.

Cuma aku rasa dia still akan aim kereta baru sebab nak mengelakkan kerosakan mekanikal ketika menyamun. Lagipun, kereta baru air cond cantik, cuaca pun tengah panas sekarang. Nak menyamun pun mesti dalam keadaan selesa.

Lalu haruslah diingatkan di sini, kalau anda dilanggar di MRR2 atau di mana-mana sajalah sekalipun, sila berhati-hati. Perompak tu masih lagi bebas ketika ini.

Sumber: - http://cursingmalay.blogspot.com/201...-nakutkan.html

===================<
minggu lepas aku kena sondol dengan teksi kat traffic light, tapi bukan perompak la, aku kuar keta tengok bumper dah terebeh, dier cakap sory sebab tengah sms x perasan keta bergerak, aku suh dier keluar keta aku kasik spanar suh die ikat balik skru bumper aku
__________________
Jom Kongsi Gambo2 yg kite amek sendiri... Belasah jer camera ape pun...

http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=216655

Last edited by lost_soul2878; 13-09-2012 at 02:25 PM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:54 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE