Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Debate & Mature Discussion

Debate & Mature Discussion This section is not like "Santai" style. This is the place to debate things, as well as strike up a more mature conversation. Respect other people's opinions and do not flame nor troll. Immediate suspension will be imposed.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 13-09-2012, 01:50 PM
hafyz1984 hafyz1984 is offline
Active Plus

hafyz1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Location: Unknown and Undetected
Posts: 4,780
Thanks (Received): 695
Likes (Received): 0
Blog Entries: 7
Active Level
My Mood:
Default Anda Selalu Jalan Di MRR2 Tak? Masuk Sini...

Assalamualaikum dan selamat sejahtera forumers semua,

Aku tertarik dengan artikel yang aku ambik dari cursingmalay ni.

==================>

Sepanjang beberapa bulan lepas; ada satu geng perompak / penyamun yang menjadikan pengguna jalan raya di MRR2 sebagai mangsa. Modus operandi dia simple;

1. Langgar kereta dari belakang
2. Kau turun dari kereta
3. Dia acu pisau / parang
4. Dia masuk dan drive kereta kau
5. Dia tinggalkan kereta yang dia guna untuk langgar kau

Ada beberapa sifat murni dalam perompak ni;

1. Kalau ada budak atau warga emas dalam kereta, dia suruh turunkan dulu
2. Dia tinggalkan kereta sebijik untuk kau

Jadi, kalau nasib kau baik, kau drive kereta Perodua (kereta low class berharga mahal) tapi dia tinggalkan kereta Nissan ke, Honda ke, Ford ke... Kau bakal pulang dengan memandu kereta yang jauh lebih baik daripada kereta kau. Tapi masalahnya, kereta tu kereta curi. Kereta kau tadi pulak, dia ambik untuk buat menyamun.

Benda ni akan dia ulang banyak kali sampailah dia rasa puas hidup kot... Tapi yang menariknya mengenai perompak ni.... Dia tak peduli kereta apa dia dapat. Asalkan dia dapat tukar kereta curi yang dia tengah bawak ke kereta lain. Macam kes kawan bini aku, dia ambik Honda... Dia tibai Proton. Jadi last update, penyamun ni sedang menjelajah sepanjang MRR2 dengan menggunakan kereta Proton Persona mencari mangsa.

Cuma aku rasa dia still akan aim kereta baru sebab nak mengelakkan kerosakan mekanikal ketika menyamun. Lagipun, kereta baru air cond cantik, cuaca pun tengah panas sekarang. Nak menyamun pun mesti dalam keadaan selesa.

Lalu haruslah diingatkan di sini, kalau anda dilanggar di MRR2 atau di mana-mana sajalah sekalipun, sila berhati-hati. Perompak tu masih lagi bebas ketika ini.

Sumber: - http://cursingmalay.blogspot.com/201...-nakutkan.html

===================<
__________________
Surah Yasin ayat 12, bermaksud:-
"Sesungguhnya Kami menghidupkan orang-orang mati
dan Kami menuliskan apa yang telah mereka kerjakan dan bekas-bekas yang mereka tinggalkan.
Dan segala sesuatu Kami kumpulkan dalam Kitab Induk yang nyata (Loh Mahfuz)".
Reply With Quote
Thanks kelicap, lanevi448, ilhamic, zulutravel, Azizi Zillah and 4 others thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 13-09-2012, 01:53 PM
Putu Piring Putu Piring is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,402
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 14
Active Level
My Mood:
Default

Kalau nek moto untung ni..pastu kete tu jual kt half cut..cunnnn
Reply With Quote
  #3  
Old 13-09-2012, 01:53 PM
iswaraburuk iswaraburuk is offline
Legendary Member

iswaraburuk's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2009
Location: sri kembangan
Posts: 10,355
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

moral of the story...berhati hati dimana jua anda berada
__________________
klik sini-->>http://stateemblem2u.blogspot.com/
Reply With Quote
  #4  
Old 13-09-2012, 01:56 PM
boyz371 boyz371 is online now
CG Top Poster Club

boyz371's Avatar
 
Trader Rating: (53)
Join Date: Aug 2010
Location: Kelantan - Ganu - KL
Posts: 27,709
Thanks (Received): 221
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

salu waktu malam kan?
Reply With Quote
  #5  
Old 13-09-2012, 01:59 PM
dan50 dan50 is offline
Super Active

dan50's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Aug 2010
Posts: 5,578
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

tq utk peringatan, aku rs tugas penyamun ni dah macam peronda lebuhraya
__________________
" L e t . L i f e s . H a p p y "
Reply With Quote
  #6  
Old 13-09-2012, 02:00 PM
juweialhaj juweialhaj is offline
Super Active

juweialhaj's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2011
Posts: 8,452
Thanks (Received): 94
Likes (Received): 0
Active Level
Default

pandai menyelit perompak gini.
Reply With Quote
  #7  
Old 13-09-2012, 02:04 PM
hirman hirman is offline
Active Member

hirman's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Feb 2011
Posts: 2,465
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
Default

MRR2 bukan selalu sesak ker.
__________________
MAKAN TIDUR & BERJALAN DI WWW.AGENSIPELANCONGAN.COM
Reply With Quote
  #8  
Old 13-09-2012, 02:06 PM
hanif proton hanif proton is offline
Active Plus

hanif proton's Avatar
 
Trader Rating: (30)
Join Date: Nov 2010
Posts: 3,831
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hirman View Post
MRR2 bukan selalu sesak ker.
aah...betul jugak tu...tp kalau dh niat nk merompak tu bebiler je...nampak sgt dorang profesional gile...
__________________
Diskaun Proton Terkini Hubungi 019-345 4242 Untuk Keterangan Lanjut

Reply With Quote
  #9  
Old 13-09-2012, 02:08 PM
moneymaker3000 moneymaker3000 is offline
CG Top Poster Club

moneymaker3000's Avatar

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Location: KL
Posts: 23,508
Thanks (Received): 288
Likes (Received): 49
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

di area mrr2 taman melati dekat2 simpang nak ke jalan genting kelang selalu la ada kes sondol belakang
Reply With Quote
  #10  
Old 13-09-2012, 02:21 PM
lost_soul2878 lost_soul2878 is offline
Super Active

lost_soul2878's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Jan 2010
Location: Kuala Lumpur
Posts: 8,759
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hafyz1984 View Post
Assalamualaikum dan selamat sejahtera forumers semua,

Aku tertarik dengan artikel yang aku ambik dari cursingmalay ni.

==================>

Sepanjang beberapa bulan lepas; ada satu geng perompak / penyamun yang menjadikan pengguna jalan raya di MRR2 sebagai mangsa. Modus operandi dia simple;

1. Langgar kereta dari belakang
2. Kau turun dari kereta
3. Dia acu pisau / parang
4. Dia masuk dan drive kereta kau
5. Dia tinggalkan kereta yang dia guna untuk langgar kau

Ada beberapa sifat murni dalam perompak ni;

1. Kalau ada budak atau warga emas dalam kereta, dia suruh turunkan dulu
2. Dia tinggalkan kereta sebijik untuk kau

Jadi, kalau nasib kau baik, kau drive kereta Perodua (kereta low class berharga mahal) tapi dia tinggalkan kereta Nissan ke, Honda ke, Ford ke... Kau bakal pulang dengan memandu kereta yang jauh lebih baik daripada kereta kau. Tapi masalahnya, kereta tu kereta curi. Kereta kau tadi pulak, dia ambik untuk buat menyamun.

Benda ni akan dia ulang banyak kali sampailah dia rasa puas hidup kot... Tapi yang menariknya mengenai perompak ni.... Dia tak peduli kereta apa dia dapat. Asalkan dia dapat tukar kereta curi yang dia tengah bawak ke kereta lain. Macam kes kawan bini aku, dia ambik Honda... Dia tibai Proton. Jadi last update, penyamun ni sedang menjelajah sepanjang MRR2 dengan menggunakan kereta Proton Persona mencari mangsa.

Cuma aku rasa dia still akan aim kereta baru sebab nak mengelakkan kerosakan mekanikal ketika menyamun. Lagipun, kereta baru air cond cantik, cuaca pun tengah panas sekarang. Nak menyamun pun mesti dalam keadaan selesa.

Lalu haruslah diingatkan di sini, kalau anda dilanggar di MRR2 atau di mana-mana sajalah sekalipun, sila berhati-hati. Perompak tu masih lagi bebas ketika ini.

Sumber: - http://cursingmalay.blogspot.com/201...-nakutkan.html

===================<
minggu lepas aku kena sondol dengan teksi kat traffic light, tapi bukan perompak la, aku kuar keta tengok bumper dah terebeh, dier cakap sory sebab tengah sms x perasan keta bergerak, aku suh dier keluar keta aku kasik spanar suh die ikat balik skru bumper aku
__________________
Anda Mencari Mesin Jahit?

http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=559629

Last edited by lost_soul2878; 13-09-2012 at 02:25 PM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold