Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: Today
Replies: 0
Views: 162
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,428
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 21,685
More...
Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 28-08-2012, 12:37 PM
naz0203 naz0203 is offline
Active Plus

naz0203's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2012
Posts: 2,606
Poster Rank: #1702
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 55
Thanks (Received): 4
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 4 Times
Active Level
Default UPDATE : status permohonan jawatan melaui spa8i

salam..berdasarkan keratan gambarajah di bawah menggunakan komputer dengan bantuan software suntingan gambar supaya kelihatan lebih cantik dan tenang serta aman damai, saya ingin bertanya..
harap kepada mereka yg berpengalaman dgn sistem SPA nie boleh membantu..

kalu dilihatkan pada status urusan, menyatakan "MELEPASI SYARAT-SYARAT SEMASA YANG TELAH DITETAPKAN OLEH SURUHANJAYA". Adakah ini bermaksud pemohon berpeluang cerah untuk mendapat interview kelak atau dalam masa terdekat? gambar di atas disunting melalui sistem yg telah diupdate arini..

nie dh kira sangat2 gumbira sbb 1st time dpt status tu setelah 7tahun lebih mencuba. sebelum nie selalu dapat status "TIDAK MELEPASI SYARAT-SYARAT SEMASA YANG TELAH DITETAPKAN OLEH SURUHANJAYA" dan TIADA URUSAN PENGAMBILAN MULAI TARIKH PENDAFTARAN PERMOHONAN JAWATAN...

harap mereka dapat menjelaskan perkara nie..

p/s : harap2 berita baik dari korang.. fuh kanan. fuh kiri..







dan dambir di bawah pulak, sy tak faham kenapa tarikh tutup urusan lebih awal dari tarikh permohonan...
siap dapat interview dan ujian sehari selepas mendaftar..
xkan la spa anto surat kat umah dia sebelum dia mendaftar?
hmm....



Last edited by naz0203; 28-08-2012 at 02:41 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 28-08-2012, 01:49 PM
benartzam benartzam is offline
Active Plus

benartzam's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2012
Posts: 2,808
Poster Rank: #1565
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 62
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

jawatan apa ni bro..
Reply With Quote
  #3  
Old 28-08-2012, 01:58 PM
myrayyan myrayyan is offline
Active Plus

myrayyan's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Location: Wilayah
Posts: 4,902
Poster Rank: #855
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 1
Thanks (Received): 2
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by naz0203 View Post
salam..berdasarkan keratan gambarajah di bawah menggunakan komputer dengan bantuan software suntingan gambar supaya kelihatan lebih cantik dan tenang serta aman damai, saya ingin bertanya..
harap kepada mereka yg berpengalaman dgn sistem SPA nie boleh membantu..

kalu dilihatkan pada status urusan, menyatakan "MELEPASI SYARAT-SYARAT SEMASA YANG TELAH DITETAPKAN OLEH SURUHANJAYA". Adakah ini bermaksud pemohon berpeluang cerah untuk mendapat interview kelak atau dalam masa terdekat? gambar di atas disunting melalui sistem yg telah diupdate arini..

nie dh kira sangat2 gumbira sbb 1st time dpt status tu setelah 7tahun lebih mencuba. sebelum nie selalu dapat status "TIDAK MELEPASI SYARAT-SYARAT SEMASA YANG TELAH DITETAPKAN OLEH SURUHANJAYA" dan TIADA URUSAN PENGAMBILAN MULAI TARIKH PENDAFTARAN PERMOHONAN JAWATAN...

harap mereka dapat menjelaskan perkara nie..

p/s : harap2 berita baik dari korang.. fuh kanan. fuh kiri..


dia xtentu bro..skalipun dia ckp ko melepasi syarat2 yang ditetapkan..belum tentu diorg panggil interview..aku penah 3x xlepas syarat2 ditetapkan..kmdn dia x tulis pun melepasi syarat2 ditetapkan..terus dpt interview n berjaya dlm temuduga tu..ni kira rezeki masing2..ada rezeki dptlah tu..lgpn SPA skrg sibuk uruskan pengambilan baru yang diorg buat ramai2 bulan 6&7 aritu.
Reply With Quote
  #4  
Old 28-08-2012, 02:00 PM
MugenMTX5 MugenMTX5 is offline
Super Active

MugenMTX5's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Dec 2011
Location: KL - CHINA - INDO - THAI - VIET - HK
Posts: 5,890
Poster Rank: #699
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 12
Thanks (Received): 52
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Thanked 52 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku pun macam nie bro..
lepas syarat je..layak nye belum lagi..
aku dah berpuLOH tahun register, satu intibiu pun xde..
SPM5 kredit..pembantu AM pejabat pun blom tentu..NASIB BADAN
__________________
Quote:
INGIN MENJADI PEMBORONG BARANGAN IMPORT ATAU INGIN MENJADI AGENT BARANGAN BOBOIBOY

CALL ME 0 1 2 2 1 5 4 7 4 6 SHAFY

PENGIMPORT BARANG LUAR NEGARA| ALPHARD 3.0 SEWA| PROJEK MEGA WIFI HOTSPOT
Reply With Quote
  #5  
Old 28-08-2012, 02:03 PM
meijin meijin is offline
Legendary Member

meijin's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Oct 2008
Location: metaʇɹɐpǝɹ4
Posts: 11,657
Poster Rank: #262
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 44
Thanks (Received): 113
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 114 Times
Active Level
My Mood:
Default

jawapan2 diatas pasti tak menggembirakan tt..
__________________
INSTAFOREX AFFiliate code = DPRZ
[WTS] New & Original Authentic ⛛⛛⛛
|Sugarcane| |Momotaro| |LEVI's| |Replay|
Reply With Quote
  #6  
Old 28-08-2012, 02:05 PM
epol rider epol rider is offline
Active Plus

epol rider's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Oct 2010
Location: Malaysia
Posts: 3,389
Poster Rank: #1269
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 72
Thanks (Received): 36
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 36 Times
Active Level
My Mood:
Default

biar betul Nora Danish?
__________________
Boleh terbang macam Superman , Boleh Teleport macam Nightcrawler, Boleh lompat macam Hancock , Boleh berlari pantas bagaikan Clark Kent Smallville
Reply With Quote
  #7  
Old 28-08-2012, 02:06 PM
scid scid is offline
Active Plus

scid's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,671
Poster Rank: #909
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 28
Thanks (Received): 12
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 13 Times
Active Level
Default

kalo dah melepasi kelayakan akan dipanggil interbiu nnt
Reply With Quote
  #8  
Old 28-08-2012, 02:10 PM
meijin meijin is offline
Legendary Member

meijin's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Oct 2008
Location: metaʇɹɐpǝɹ4
Posts: 11,657
Poster Rank: #262
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 44
Thanks (Received): 113
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 114 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by epol rider View Post
biar betul Nora Danish?
betul la tu..kan bapak die nama pasha sandar
__________________
INSTAFOREX AFFiliate code = DPRZ
[WTS] New & Original Authentic ⛛⛛⛛
|Sugarcane| |Momotaro| |LEVI's| |Replay|
Reply With Quote
  #9  
Old 28-08-2012, 02:10 PM
naz0203 naz0203 is offline
Active Plus

naz0203's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2012
Posts: 2,606
Poster Rank: #1702
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 55
Thanks (Received): 4
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 4 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by scid View Post
kalo dah melepasi kelayakan akan dipanggil interbiu nnt
ooo...ok.. amin..
Reply With Quote
  #10  
Old 28-08-2012, 02:11 PM
naz0203 naz0203 is offline
Active Plus

naz0203's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2012
Posts: 2,606
Poster Rank: #1702
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 55
Thanks (Received): 4
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 4 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by myrayyan View Post
dia xtentu bro..skalipun dia ckp ko melepasi syarat2 yang ditetapkan..belum tentu diorg panggil interview..aku penah 3x xlepas syarat2 ditetapkan..kmdn dia x tulis pun melepasi syarat2 ditetapkan..terus dpt interview n berjaya dlm temuduga tu..ni kira rezeki masing2..ada rezeki dptlah tu..lgpn SPA skrg sibuk uruskan pengambilan baru yang diorg buat ramai2 bulan 6&7 aritu.
sistem yg depa guna masa bro mohon tu bila? yv auto update senarai semak nie baru jer lagi digunapakai kalu x silap sy...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:17 PM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you