Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Religious Talk

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 21,093
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 51,694
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 39,191
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 22-07-2012, 02:36 AM
abangpower abangpower is offline
Super Active Member

abangpower's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Location: Planet Bumi
Posts: 2,817
Poster Rank: #1363
Thanked 164 Times
Active Level
My Mood:
Default

duit tu klu dah transfer masuk acc bank/paypal, dia kena transfer balik ngam2 jumlah hat dia amik....

baru tidog lena.... klu x caya co try makan duit haram tu, esok2 mai post lam CG bgtau tidog lena/jiwa kacaw ka dak....
__________________
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 22-07-2012, 02:39 AM
jerungenius jerungenius is offline
Super Active Member

jerungenius's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2010
Location: adelaide SA
Posts: 2,698
Poster Rank: #1431
Thanked 32 Times
Active Level
My Mood:
Default

harammmmmmmmmmmmm....
Reply With Quote
  #23  
Old 22-07-2012, 02:42 AM
vearns vearns is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2007
Posts: 274
Poster Rank: #8129
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abangpower View Post
duit tu klu dah transfer masuk acc bank/paypal, dia kena transfer balik ngam2 jumlah hat dia amik....

baru tidog lena.... klu x caya co try makan duit haram tu, esok2 mai post lam CG bgtau tidog lena/jiwa kacaw ka dak....
bro ada pengalaman makan duit haram ke?
kekeke

aku pun terpk mcm tu jugak sebenarnya...

kalu go back to basic...kiranya dia ni mengambil kesempatan dari kelemahan sistem. xtau la alasan "TAK SENGAJA" tu bleh menghalalkan duit tu ke x.

kalau terjumpa duit tengah jalan, x haram kalu amik duit tu kan?
Reply With Quote
  #24  
Old 22-07-2012, 02:44 AM
black_mask black_mask is online now
Super Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2008
Posts: 4,791
Poster Rank: #768
Thanked 508 Times
Active Level
My Mood:
Default

btau kat kawan, allah just nak uji kita. ada jaminan x kalau dia widraw duit tu,dia boleh pakai dgn aman?

apa2 boleh berlaku, cthnya
- pihak bank dpt detect masa kita dh abis guna,
- kita dpt 50k, lost 50k (kete rosak,dirompak.ditipu kawan)
- pihak bank saja buat2 xtau sbb nk uji kita
- dll

berpegang pada al-quran dan hadis,insyaallah,rakan tt akan dpt rezeki yg berlipat kaliganda
Reply With Quote
  #25  
Old 22-07-2012, 02:46 AM
sena21 sena21 is offline
Active Member

sena21's Avatar
 
Trader Rating: (69)
Join Date: Feb 2011
Posts: 1,540
Poster Rank: #2452
Thanked 1 Time
Active Level
Default

kompom haram bro, amik brg yg bukan hak kita. mgkin skrg dpt guna duit 2, takut nati Allah amik balik hak kita. riso kesian kat membe bro je nati. xberbaloi..
Reply With Quote
  #26  
Old 22-07-2012, 02:47 AM
tokebalak tokebalak is offline
Super Active Member

tokebalak's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 3,637
Poster Rank: #1037
Thanked 39 Times
Active Level
Default

haram derr... tapi nak pakai duit tu pakai la... kena masuk neraka ja
__________________
BAJU JOM KITA KE KULIAH DI SINI
Reply With Quote
  #27  
Old 22-07-2012, 02:48 AM
sena21 sena21 is offline
Active Member

sena21's Avatar
 
Trader Rating: (69)
Join Date: Feb 2011
Posts: 1,540
Poster Rank: #2452
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by vearns View Post
bro ada pengalaman makan duit haram ke?
kekeke

aku pun terpk mcm tu jugak sebenarnya...

kalu go back to basic...kiranya dia ni mengambil kesempatan dari kelemahan sistem. xtau la alasan "TAK SENGAJA" tu bleh menghalalkan duit tu ke x.

kalau terjumpa duit tengah jalan, x haram kalu amik duit tu kan?
kelemahan sistem mmgla, tp duit 2 sumber dari mana bro. xsengaja klo xsedar dan xtau smpai skrg okla, ni da xsengaja pas2 da sedar, wajib pulangkan blik. jumpa duit tgh jln xpnah plak aku dgr halal.
Reply With Quote
  #28  
Old 22-07-2012, 02:50 AM
boyz371 boyz371 is offline
CG Top Poster Club

boyz371's Avatar
 
Trader Rating: (52)
Join Date: Aug 2010
Location: Kelantan - Ganu - KL
Posts: 24,262
Poster Rank: #58
Thanked 219 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sena21 View Post
kelemahan sistem mmgla, tp duit 2 sumber dari mana bro. xsengaja klo xsedar dan xtau smpai skrg okla, ni da xsengaja pas2 da sedar, wajib pulangkan blik. jumpa duit tgh jln xpnah plak aku dgr halal.
jumpa duit tengah jalan pon aku buat2 tak nampak
Reply With Quote
  #29  
Old 22-07-2012, 02:50 AM
sena21 sena21 is offline
Active Member

sena21's Avatar
 
Trader Rating: (69)
Join Date: Feb 2011
Posts: 1,540
Poster Rank: #2452
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by vearns View Post
dia ada jugak pikir camtu...

kalu dikira logik akal...macam mencuri...
tapi kes dia ni, secara tak sengaja...nak test sekuriti lain, yang lain pulak dapatnye.
dpt pe? dpt duit kan? sumber duit dr mna? bukan hak dia kn.. so haramla. hehe
Reply With Quote
  #30  
Old 22-07-2012, 02:54 AM
vearns vearns is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2007
Posts: 274
Poster Rank: #8129
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tokebalak View Post
haram derr... tapi nak pakai duit tu pakai la... kena masuk neraka ja
tu la kan....

disebabkan BUG(pepijat) dalam sistem tu, dia dapat duit lebih dari 5 angka. sapa sapa pun bleh gelap mata. mujur la dia ni jenis pk panjang sampai tanya hukum hakam.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:07 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE