Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > General Stuffs & Products

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 21,298
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 51,933
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 39,423
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 18-06-2012, 10:15 PM
TT TT is online now
CG Top Poster Club

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: +shdzrn
Posts: 44,998
Poster Rank: #16
Thanked 154 Times
Active Level
My Mood:
Default

hentai nye xde ke..xminat r gundam
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 18-06-2012, 10:21 PM
ezee ezee is offline
Normal Member

ezee's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Oct 2007
Posts: 404
Poster Rank: #6503
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default

yang ni je ke ada bro? kalau ada lain mmg tiap bulan jadi regular customer tt ni
Reply With Quote
  #23  
Old 18-06-2012, 10:28 PM
epozer epozer is offline
Well-Known
Member

epozer's Avatar
 
Trader Rating: (33)
Join Date: Aug 2010
Posts: 7,838
Poster Rank: #398
Thanked 11 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hum View Post
lawa2 model ni..kalau ori mau 2 kali ganda harganya..
kalau ori xsampai double pun.....macam freedom 1/144 tu..aku beli ori baru 98 ringgit...tapi kalau melihat kepada yang tt jual ni mmg berbaloi beli....kalau mengikut gambar mmg dekat2 ngan ori tu..
Reply With Quote
  #24  
Old 18-06-2012, 10:29 PM
Scremojack Scremojack is offline
Normal Member

Scremojack's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 131
Poster Rank: #12294
Thanked 0 Times
Active Level
Default



kamen rider punya model kit xde ke bro..?

http://shop.towerhobbies.com/cgi-bin...P=WR&I=LXAVRJ#
Reply With Quote
  #25  
Old 18-06-2012, 10:49 PM
luqalief luqalief is offline
Well-Known
Member

luqalief's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2011
Posts: 5,859
Poster Rank: #606
Thanked 26 Times
Active Level
My Mood:
Default

Dulu minat gile cite gundam
Ape beze mg 1/100 n hg 1/144?
Reply With Quote
  #26  
Old 18-06-2012, 11:04 PM
ezee ezee is offline
Normal Member

ezee's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Oct 2007
Posts: 404
Poster Rank: #6503
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by luqalief View Post
Dulu minat gile cite gundam
Ape beze mg 1/100 n hg 1/144?
ac2ly dlm model2 gundam ni ada 3 jenis, Perfect grade(PG), Master Grade(MG), High Grade(HG).. beza ketara antara ketiga-tiga gred adalah dari segi saiz dan detail. PG biasa berskala 1/60 dan mempunyai detail, postur dan pergerakan komponen badan yang sangat best, dikuti oleh MG biasanya berskala 1/100 dan detailnya medium. last skali model HG berskala 1/144 mempunyai basic detail dan pergerakan anggota badan yang sangat minimum.. macam tu la lebih kuran
Reply With Quote
  #27  
Old 19-06-2012, 09:03 AM
mazaziman mazaziman is offline
Active Member

mazaziman's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Jul 2011
Location: Kuala Lumpur
Posts: 1,712
Poster Rank: #2232
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by uniqorn69 View Post
beli banyak boleh dapat discount tak tt?hehe
beli banyak insya'Allah bole kasi discount skit. lagi senang kalau COD. bole bincang2.
Reply With Quote
  #28  
Old 19-06-2012, 09:04 AM
mazaziman mazaziman is offline
Active Member

mazaziman's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Jul 2011
Location: Kuala Lumpur
Posts: 1,712
Poster Rank: #2232
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hum View Post
lawa2 model ni..kalau ori mau 2 kali ganda harganya..
ye btul tu, kalau ori, mungkin 2-3 kali ganda drpd ni.
Reply With Quote
  #29  
Old 19-06-2012, 09:05 AM
mazaziman mazaziman is offline
Active Member

mazaziman's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Jul 2011
Location: Kuala Lumpur
Posts: 1,712
Poster Rank: #2232
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Hang B Hang F View Post
ori bro ada jual tak? aku ni peminat deathscythe haha geram plak tgk 2 model deathscythe tu
ori buat sementara waktu ni belum ada lagi. tp saya bole gerenti yang, proportion semua gundam adalah sebiji mcm yg ori. pemasangan pon tak susah walaupon ini bukan yg ori. saya sendiri dah ada lebih dprd 10 model.
Reply With Quote
  #30  
Old 19-06-2012, 09:07 AM
mazaziman mazaziman is offline
Active Member

mazaziman's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Jul 2011
Location: Kuala Lumpur
Posts: 1,712
Poster Rank: #2232
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adamdaniel81 View Post
nak cr model air strike freedom x20-a or justice ifiniti x19-a ke kalu ada. skala xkisah.
strike freedom ngan infinite justice ada. dedua ada untuk model HG & MG. kalau nak lebih detail, saya cadangkan MG. sebab skala dia lebih besar 1/100 berbanding HG hanya 1/144.

tapi buat masa ni takde stok. kalau berminat, saya bole bawa masuk next shipment. terbaik!
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:01 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE