Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 24,074
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 54,679
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 42,041
More...
View Poll Results: Bahaya ke rumah di bawah kabel pencawang elektrik?
Merbahaya 83 86.46%
Tidak merbahaya 13 13.54%
Voters: 96. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #51  
Old 14-06-2012, 04:26 AM
maslinkcc maslinkcc is offline
Active Member

maslinkcc's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2008
Posts: 707
Poster Rank: #4562
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ayied_flex View Post
kalau ikut pengalaman aku sebagai pelukis pelan.....TNB mmg x bg buat ape binaan pon dibawah rentis tnb nie...coz biasanyer tanah nie dah di rizabkan utk laluan rentis TNB, mana2 yang tanah yg tak terlibat pon adalah dilarang dibina sebarang binaan/ kediaman.....cuma boleh ditanam dengan pokok2 itu pon ada had ketinggian nyer......baru2 nie aku ade gak client nak buat used car/showroom kereta, tp ble aku semak kat PBT, diorang x bleh nak bg CF/CCC nanti coz tanah tu dibawah kuasa TNB....kalau x silap kena ada buffer zone lg 20'kaki dari cable yg last sekali tu.......
yup, betul tu bro.
kadang2 org sesalu salah cakap, "tepi kabel", bukannye bawah kabel.
minimum requirement jarak 33 kaki / 100m
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #52  
Old 24-07-2012, 07:29 AM
perwira perwira is offline
Active Member

perwira's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,508
Poster Rank: #2518
Thanked 7 Times
Active Level
Default



Perghh...gerun aku tgk. Selamatkan nyawa tt
Reply With Quote
  #53  
Old 24-07-2012, 11:18 AM
moazmar moazmar is offline
Active Member

moazmar's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,734
Poster Rank: #2223
Thanked 38 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by perwira View Post


Perghh...gerun aku tgk. Selamatkan nyawa tt
nie boleh effect jimat letrik ke ...sebab dah dekat dgn kabel ber KWattt nie ...huhu
__________________
https://www.facebook.com/groups/5632...65206/?fref=ts www.moazmarfm.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Moazm...08195102528120

Sesiapa yang tidak pernah merasai kepahitan tidak akan mengenal kemanisan .. ]
Reply With Quote
  #54  
Old 24-07-2012, 07:03 PM
KaZZ KaZZ is offline
Active Member

KaZZ's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2008
Posts: 2,482
Poster Rank: #1583
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by moazmar View Post
nie boleh effect jimat letrik ke ...sebab dah dekat dgn kabel ber KWattt nie ...huhu
yg ni kabel di pasang lepas rumah dibuat agaknya...

TNB memang tak bagi letak apa-apa benda yg kekal kat tanah bawah kabel, kalau nak tanam-tanam untuk pertanian tu boleh la tu pun tanaman yg tak kekal, contohnya pisang, cili, ubi, dll...

kalau tanam kelapa sawit atau pokok jambu memang hangin la CEO TNB
__________________
Nak pendekkan pinjaman perumahan dari 30 tahun jadi 10 tahun? Dan kurangkan interest lagi? klik sini http://bit.ly/1e6XZeF
Jika nak saya bantu jual/rumah sekitar Selangor/KL, Call/Sms/Whatsapp - 017 633 0132 (Khairul)
Email: khairulproperty@gmail.com
Reply With Quote
  #55  
Old 24-07-2012, 07:08 PM
kopirait kopirait is offline
Legendary Member

kopirait's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2010
Location: -- .- ...
Posts: 14,545
Poster Rank: #150
Blog Entries: 2
Thanked 37 Times
Active Level
My Mood:
Default

Kalau boleh elakkanlah tt.
Takut berlaku apa-apa yang tak diingini.
Reply With Quote
  #56  
Old 30-07-2012, 03:49 PM
Zul.H Zul.H is offline
Super Active Member

Zul.H's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,757
Poster Rank: #1411
Thanked 21 Times
Active Level
My Mood:
Default

Clearance dalam 30 meter baru save
Reply With Quote
  #57  
Old 06-11-2013, 03:50 PM
AMICO66 AMICO66 is offline
Well-Known
Member

AMICO66's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: May 2008
Location: SRI MANJUNG
Posts: 9,168
Poster Rank: #324
Thanked 217 Times
Active Level
My Mood:
Default

ingat nak buka thread baru, tapi bila search ada pulak. kebetulan disebelah taman teman ni depa pacak kabel pencawang berkuasa tinggi...

ikut undian di atas, ramai kata bahaya. Boleh jelaskan sikit bagi sapa2 yang pandai tu? 1 Dis 13 ni ada perjumpaan masyarakat taman dan wakil TNB...
Reply With Quote
  #58  
Old 06-11-2013, 04:34 PM
bayangankelam bayangankelam is offline
Active Member

bayangankelam's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,299
Poster Rank: #2864
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

kalau ikutkan rule tk boleh dirikan bangunan kekal atau sementara di bwh rentis elektrik ni. kalau dibolehkan mesti ada jarak atau ketinggian tertentu untuk didikan rumah kt bwh rentis ni..
__________________
Aku tidak mungkin sekali-kali bersuara, namun jiwaku sentiasa berkata-kata.....
Reply With Quote
  #59  
Old 06-11-2013, 09:49 PM
AMICO66 AMICO66 is offline
Well-Known
Member

AMICO66's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: May 2008
Location: SRI MANJUNG
Posts: 9,168
Poster Rank: #324
Thanked 217 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bayangankelam View Post
kalau ikutkan rule tk boleh dirikan bangunan kekal atau sementara di bwh rentis elektrik ni. kalau dibolehkan mesti ada jarak atau ketinggian tertentu untuk didikan rumah kt bwh rentis ni..
jarak yang telah didirikan ialah lebih kurang 400m dari kediaman. Taman naik dulu selama20 tahun baru pemancar ni naik...
Reply With Quote
  #60  
Old 06-11-2013, 10:00 PM
pokyo pokyo is online now
Super Active Member

pokyo's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2009
Posts: 3,569
Poster Rank: #1056
Thanked 22 Times
Active Level
Default

boleh jugak layan filem 'Erin Brockovich', aku ingat2 lupa tp memang kisah mangsa radiasi dari kabel bervoltan tinggi
__________________
Cetak Flyers berkualiti | Cetak Buku Resit murah | Tempah Pre-Inked Stamp

www.acuprint.my WhatsApp 018 6630 416 / sales.acuprint@gmail.com
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:22 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE