Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Bahaya ke rumah di bawah kabel pencawang elektrik?
Merbahaya 109 86.51%
Tidak merbahaya 17 13.49%
Voters: 126. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #51  
Old 14-06-2012, 04:26 AM
maslinkcc maslinkcc is offline
Regular

maslinkcc's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2008
Posts: 707
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ayied_flex View Post
kalau ikut pengalaman aku sebagai pelukis pelan.....TNB mmg x bg buat ape binaan pon dibawah rentis tnb nie...coz biasanyer tanah nie dah di rizabkan utk laluan rentis TNB, mana2 yang tanah yg tak terlibat pon adalah dilarang dibina sebarang binaan/ kediaman.....cuma boleh ditanam dengan pokok2 itu pon ada had ketinggian nyer......baru2 nie aku ade gak client nak buat used car/showroom kereta, tp ble aku semak kat PBT, diorang x bleh nak bg CF/CCC nanti coz tanah tu dibawah kuasa TNB....kalau x silap kena ada buffer zone lg 20'kaki dari cable yg last sekali tu.......
yup, betul tu bro.
kadang2 org sesalu salah cakap, "tepi kabel", bukannye bawah kabel.
minimum requirement jarak 33 kaki / 100m
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #52  
Old 24-07-2012, 07:29 AM
perwira perwira is offline
Active Plus

perwira's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 2,715
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 4
Active Level
Default



Perghh...gerun aku tgk. Selamatkan nyawa tt
Reply With Quote
  #53  
Old 24-07-2012, 11:18 AM
moazmar moazmar is offline
Active Member

moazmar's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,761
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by perwira View Post


Perghh...gerun aku tgk. Selamatkan nyawa tt
nie boleh effect jimat letrik ke ...sebab dah dekat dgn kabel ber KWattt nie ...huhu
__________________
https://www.facebook.com/groups/5632...65206/?fref=ts www.moazmarfm.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Moazm...08195102528120

Sesiapa yang tidak pernah merasai kepahitan tidak akan mengenal kemanisan .. ]
Reply With Quote
  #54  
Old 24-07-2012, 07:03 PM
KaZZ KaZZ is offline
Active Plus

KaZZ's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2008
Posts: 2,516
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by moazmar View Post
nie boleh effect jimat letrik ke ...sebab dah dekat dgn kabel ber KWattt nie ...huhu
yg ni kabel di pasang lepas rumah dibuat agaknya...

TNB memang tak bagi letak apa-apa benda yg kekal kat tanah bawah kabel, kalau nak tanam-tanam untuk pertanian tu boleh la tu pun tanaman yg tak kekal, contohnya pisang, cili, ubi, dll...

kalau tanam kelapa sawit atau pokok jambu memang hangin la CEO TNB
__________________
Nak saya bantu jual/rumah sekitar Selangor/KL, Call/Sms/Whatsapp - 017 633 0132 (Khairul)
Email: [email protected]
Reply With Quote
  #55  
Old 24-07-2012, 07:08 PM
kopirait kopirait is offline
CG Top Poster Club

kopirait's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2010
Location: -- .- ...
Posts: 24,098
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 139
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Kalau boleh elakkanlah tt.
Takut berlaku apa-apa yang tak diingini.
__________________

E-Book Panduan FB Ads Untuk Buta IT [RM20] | PM SEKARANG!
SERVIS REKA GRAFIK DI SINI!

Reply With Quote
  #56  
Old 30-07-2012, 03:49 PM
Zul.H Zul.H is offline
Active Plus

Zul.H's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,749
Thanks (Received): 21
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Clearance dalam 30 meter baru save
Reply With Quote
  #57  
Old 06-11-2013, 03:50 PM
AMICO66 AMICO66 is offline
Super Active

AMICO66's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: May 2008
Location: SRI MANJUNG
Posts: 9,534
Thanks (Received): 242
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

ingat nak buka thread baru, tapi bila search ada pulak. kebetulan disebelah taman teman ni depa pacak kabel pencawang berkuasa tinggi...

ikut undian di atas, ramai kata bahaya. Boleh jelaskan sikit bagi sapa2 yang pandai tu? 1 Dis 13 ni ada perjumpaan masyarakat taman dan wakil TNB...
Reply With Quote
  #58  
Old 06-11-2013, 04:34 PM
bayangankelam bayangankelam is offline
Active Member

bayangankelam's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,578
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

kalau ikutkan rule tk boleh dirikan bangunan kekal atau sementara di bwh rentis elektrik ni. kalau dibolehkan mesti ada jarak atau ketinggian tertentu untuk didikan rumah kt bwh rentis ni..
__________________
Aku tidak mungkin sekali-kali bersuara, namun jiwaku sentiasa berkata-kata.....
Reply With Quote
  #59  
Old 06-11-2013, 09:49 PM
AMICO66 AMICO66 is offline
Super Active

AMICO66's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: May 2008
Location: SRI MANJUNG
Posts: 9,534
Thanks (Received): 242
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bayangankelam View Post
kalau ikutkan rule tk boleh dirikan bangunan kekal atau sementara di bwh rentis elektrik ni. kalau dibolehkan mesti ada jarak atau ketinggian tertentu untuk didikan rumah kt bwh rentis ni..
jarak yang telah didirikan ialah lebih kurang 400m dari kediaman. Taman naik dulu selama20 tahun baru pemancar ni naik...
Reply With Quote
  #60  
Old 06-11-2013, 10:00 PM
pokyo pokyo is offline
Active Plus

pokyo's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Jan 2009
Posts: 4,797
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 35
Active Level
Default

boleh jugak layan filem 'Erin Brockovich', aku ingat2 lupa tp memang kisah mangsa radiasi dari kabel bervoltan tinggi
__________________
CETAK MURAH - Plastic Bags | Paper Bags | Billbooks| Flyers

WhatsApp 018 6630 416 | [email protected]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump