Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Bahaya ke rumah di bawah kabel pencawang elektrik?
Merbahaya 109 86.51%
Tidak merbahaya 17 13.49%
Voters: 126. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 12-06-2012, 02:42 PM
apambalik84 apambalik84 is offline
Active Member

apambalik84's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,566
Thanks (Received): 40
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by nikkeanu View Post
apsal aku x bleh tgk gambar?
x bole ke??..try refresh..
__________________

"Aku adalah anak panah daripada panahan Islam, kemana saja aku dicampakkan, disitulah aku akan berjuang"
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 12-06-2012, 02:52 PM
rozainijumadi rozainijumadi is offline
Active Member

rozainijumadi's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2010
Posts: 2,424
Thanks (Received): 49
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

pernah dengar kematian Tan Sri SM Nasimuddin? pengerusi naza.. dgrnye arwah meninggal sbb kanser.. puncanya rumah arwah berdekatan dgn transformer (pencawang) tnb.. so mencegah lbh baik dr mengubati.. wallahualam..
Reply With Quote
Thanks apambalik84, eday84, ilhamic thanked for this post
  #23  
Old 12-06-2012, 02:52 PM
pawaih pawaih is offline
Active Member

pawaih's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2010
Posts: 2,024
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

xde yg bahaya pon..
__________________
TIPS2 BLOGGING DAN TUTORIAL DALAM BAHASA MELAYU di ---> SINI
Reply With Quote
  #24  
Old 12-06-2012, 02:53 PM
apambalik84 apambalik84 is offline
Active Member

apambalik84's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,566
Thanks (Received): 40
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

saya akan call tnb dalam masa terdekat..result saya akan update nnti..harap dapat berkongsi ngn rakan2 suma..
__________________

"Aku adalah anak panah daripada panahan Islam, kemana saja aku dicampakkan, disitulah aku akan berjuang"
Reply With Quote
  #25  
Old 12-06-2012, 02:56 PM
tomie tomie is offline
CG Hardcore

tomie's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Dec 2006
Location: Sedaka, Yan
Posts: 71,626
Thanks (Received): 7806
Likes (Received): 191
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Reply With Quote
  #26  
Old 12-06-2012, 03:12 PM
aiman27 aiman27 is offline
Active Plus

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,465
Thanks (Received): 730
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

rumah bawah talian voltan tinggi agak bahaya sbb tu rumah yg di bwahnya akan dijual lbh murah. talian telefon, siaran tv dan radio jg boleh terganggu oleh gelombang elektromagnet di sekitar.
__________________
Sharing is Caring
Reply With Quote
  #27  
Old 12-06-2012, 03:17 PM
mick2030 mick2030 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,609
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Bahaya x nie? Takut kene kanser jer.... Tp tu rumors jelah... betul ker idak, saye pun x tau...
Reply With Quote
  #28  
Old 12-06-2012, 05:01 PM
abahmu abahmu is offline
Legendary Member

abahmu's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2007
Location: kb-kl
Posts: 17,901
Thanks (Received): 110
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

bahaya bro..klu kat kb mmg xkan lulus pembinaan di bawah kabel TNB ni..heran gak cmna PBT kat sana blh bg kelulusan erkk??
__________________
Perbincangan Mengenai Hartanah
Lembu Dan Macai Tak Dapat Dipisahkan
Reply With Quote
  #29  
Old 12-06-2012, 05:13 PM
pecintanya pecintanya is offline
Active Member

pecintanya's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2009
Posts: 2,100
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

bahaya tuan.. cuba elakkan.. saya memang buat kerja tnb.. di pmu dan ppu.. dan ikut sebenar prosedur,memang x boleh ada perumahan di bawah talian.. tetapi di bawah talian tetap boleh disewa.. tetapi bukan untuk dibuat rumah.. hanya sekadar dibuat [email protected] tanam..

saya rasa ada silap di sini.. bahaya talian atas paling jelas kepada wanita mengandung..
Reply With Quote
Thanks apambalik84 thanked for this post
  #30  
Old 12-06-2012, 05:17 PM
abahmu abahmu is offline
Legendary Member

abahmu's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2007
Location: kb-kl
Posts: 17,901
Thanks (Received): 110
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pecintanya View Post
bahaya tuan.. cuba elakkan.. saya memang buat kerja tnb.. di pmu dan ppu.. dan ikut sebenar prosedur,memang x boleh ada perumahan di bawah talian.. tetapi di bawah talian tetap boleh disewa.. tetapi bukan untuk dibuat rumah.. hanya sekadar dibuat [email protected]ucuk tanam..

saya rasa ada silap di sini.. bahaya talian atas paling jelas kepada wanita mengandung..
ye betul..mmg PBT x lulus pembinaan rumah bwh kabel ni...tu yg pelik prosedur kat sana tu
__________________
Perbincangan Mengenai Hartanah
Lembu Dan Macai Tak Dapat Dipisahkan
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump