Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > Computers, Mobiles, Gadgets, Consoles

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 21,376
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 52,007
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 39,506
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 22-05-2012, 07:32 AM
[V]endetta [V]endetta is offline
Legendary Member

[V]endetta's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Oct 2010
Posts: 11,843
Poster Rank: #203
Thanked 14 Times
Active Level
Default [HOT] Laptop power & futuristik sudah kembali! Mari tengok sendiri! FULL HD dah ada!

Intel® Core™ i7 [3rd Generation] 14 inci

Model : Lenovo Ideapad™ Y-Series High-Performance Multimedia Entertainment Notebook
Processor : Intel® Core™ i7-3610QM Quad-Core processor with Intel® Hyper-Threading Technology [2.30 GHz ~ 3.30GHz with Intel® Turbo Boost Technology 2.0, 6MB L3 Cache]
Operating System : Genuine Windows® 7 Home Premium (64-bit)
Lenovo Enhanced Experience 3.0 for Windows® 7 – with RapidBoot lets you start 40% faster than a typical windows 7 computer. BootShield maintains fast boot performance even after installing multiple applications.
Display type : 14’’ High-Definition (1366*768) WXGA LED, 16:9 HD Flat type widescreen
Video Graphics : NVIDIA® GeForce® GT650M 2GB DDR5 (192 bit) + Intel® HD Graphics 4000 (128 bit), Dual Graphics (switchable)
Total Available Graphic Memory : 2GB
Memory : High Performance 4GB DDR3 SDRAM 16 chiplet (1333MHz memory) (MAX up to 8GB)
Hard Disk Drive : 500GB SATA HDD (5400 rpm)
Optical Drive : Dual-Layer Multiburner Drive (DVD-RW)
Sound : Dolby Home Theatre V4 audio enhancement & JBL® Designed Stereo Speakers (2*1.5W)

Integrated Communications :
• High-speed 802.11n Wi-Fi
• 10/100/1000M LAN
• Integrated Bluetooth® 3.0

Connectors :
• 1 x USB2.0 port
• 2 X USB3.0 port (transfer rate 1000 mbps)
• 1 USB/e-SATA Combo, kelebihan e-SATA ialah transfer rate lebih laju iaitu 500 mbps berbanding USB 2.0 (100 mbps).
• 6-in-1 card reader(SD/SD-pro/MMC/MS/MS-pro/XD)
• RJ-45
• VGA port
• HD graphics support & HDMI output
• Ethernet
• internal analog microphone
• 1/8” stereo headphone output & microphone input combo jack

Camera : Integrated 2.0M webcam
Keyboard : Backlit AccuType keyboard with individual rounded keys for comfortable and accurate typing
Touchpad : Intelligent Touchpad (large touchpad with easy scroll, zoom and rotate functions.)
Battery : 6 Cell Li-ion battery
Battery Life : Approximately 4~5hr with 6 cell battery (may vary by different configuration)
Dimensions : 345mm X 20mm~32.8mm X 239mm (WxHxD)
Weight : Approx. 5.07 lb (2.3kg) with 6-cell battery

Drivers Included :

-OneKey® Theatre II (intelligent one-touch audio-visual optimization for clearer, brighter images and richer audio)
-Lenovo® YouCam (webcam with interesting interface)
-Lenovo® VeriFace® 4.0 Face Recognition (a fun way to login to your PC)
-Lenovo® DirectShare 1.0 (easily synchronize your files with another notebook without connecting to the internet)
-Lenovo® EE Boot Optimizer (to optimize the laptop for a fast boot)
-Lenovo® ReadyComm 5.0 (advanced networking and internet connection management)
-Lenovo® OneKey® Rescue System 7.0 (makes data backup and recovery simple so you can spend time on more enjoyable tasks)
-Lenovo® Energy Management (protects the long-term durability of the battery and uses advanced energy-saving technology to increase time spent between charges)

Sotfwares Included :

-Microsoft® Office Starter 2010, Office & Excel (ORIGINAL/GENUINE)
Bukan trial version, tiada expired date dan boleh guna sampai bila-bila.
-McAfee® AntiVirus Plus
Yang ini Full Version for 60 day trial, lepas expired kalau nak subscribe, 59.95 USD one year. Anti virus ini bagi saya paling bagus. Lagi bagus daripada Avira mahupun Kapersky. Sebab tu harga dia mahal, tetapi anda boleh test power secara percuma untuk 60 hari tanpa pengehadan. Anda boleh guna semua features complete tanpa sekatan.
-Adobe® Reader® 9
-Cyberlink Power2Go
-Cyberlink PowerDVD
-Cyberlink YouCam
-Windows Live™ Essentials 2011



PRICE RM 2999 ONLY!
PRICE RM 2799 ONLY! FREE DOS (no windows)
UPGRADE + RM100 High Performance 4GB DDR3 1333MHz SDRAM memory [16 chiplet]
RAM biasa ada 8 chiplet je. 4 depan, 4 belakang. Tapi yg ni 16 chiplet, 8 depan 8 belakang. Untuk support high performance memory, jadi graphic memory turut meningkat secara mendadak. Boleh layan movie Full HD, Game HD, apa apa je la yang High-Definition

FREE GIFT!!!
- 1 Lenovo carrying case (Sling bag)

WARRANTY 2 YEAR

***Warranty daripada saya selama 7 days from date of purchase. Sebarang masalah dalam tempoh ini masih di bawah tanggungjawab saya. Sekiranya dah lebih, sila proceed pada customer service ok. Saya jual laptop je, company lenovo bukan abah saya yang punya hehehe Harap faham ya semua. Peace no war

CONTACT ME AT 013-2072981



Penghantaran adalah PERCUMA sekitar kawasan KL/GOMBAK. Luar daripada kawasan ini saya boleh pergi juga tetapi kena jumpa dekat stesen KTM atau LRT sahaja dan disarankan agar mengsponsor tambang tiket saya

Paling jauh saya buat penghantaran,

LRT AMPANG LINE : Stesen Ampang, Stesen Sri Petaling, Stesen Sentul Timur,
LRT KELANA JAYA LINE : Stesen Kelana Jaya

KTM SEREMBAN - RAWANG : Stesen Tanjung Malim, Stesen Sg Gadut (new)
KTM SENTUL - PELABUHAN KLANG : Stesen Batu Caves, Stesen Pelabuhan Klang

Untuk rujukan :
LRT - http://www.myrapid.com.my/rail/routes
KTM - http://www.ktmkomuter.com.my/station...p/routemap.swf


Perkhidmatan Pos/Courier juga disediakan hanya RM30 sahaja semenanjung malaysia dengan insuran 100% guarantee sekali bernilai sehingga RM4000. Dalam tempoh 24 jam dapat barang.




TERIMA KASIH KEPADA WARGA CG YANG MEMBELI!

-zairol
Quote:
Originally Posted by zairol View Post
Alhamdulillah, InsyaAllah AMIN...... sama2 didoakan.

saya beli ye

terbaik dari TT. produk terbaik, explanation lengkap pasal produk tadi. banyak yg tak tau tetiba baru tau hehehehehee...



recommended seller.

mari mari beli.
-fizzy86

-limit_brake
Quote:
Originally Posted by limit_brake View Post
barang terbaik , bru kuar dr kilang
brg pon cpt smpai, bank in ari nih, esok dh dpt brg
klu nk bli btter bli yg window skli la, bru x de prob nnt


Last edited by [V]endetta; 09-09-2013 at 08:11 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 22-05-2012, 07:33 AM
[V]endetta [V]endetta is offline
Legendary Member

[V]endetta's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Oct 2010
Posts: 11,843
Poster Rank: #203
Thanked 14 Times
Active Level
Default

Intel® Core™ i7 [3rd Generation] 15.6 inci

Model : Lenovo Ideapad™ Y-Series High-Performance Multimedia Entertainment Notebook
Processor : Intel® Core™ i7-3630QM Quad-Core processor with Intel® Hyper-Threading Technology [2.40 GHz ~ 3.40GHz with Intel® Turbo Boost Technology 2.0, 6MB L3 Cache]
Operating System : Genuine Windows® 8 (64-bit)
Lenovo Enhanced Experience 3.0 for Windows® 8 – with RapidBoot lets you start 40% faster than a typical windows 8 computer. BootShield maintains fast boot performance even after installing multiple applications.
Display type : 15.6’’ High-Definition Glare (1366x768) WXGA LED, 16:9 HD Flat type widescreen
Video Graphics : NVIDIA® GeForce® GTX660M 2GB DDR5 (192 bit) + Intel® HD Graphics 4000 (128 bit), Dual Graphics (switchable)
Total Available Graphic Memory : 2GB
Memory : High Performance 6GB DDR3 SDRAM 16 chiplet (1333MHz memory) (MAX up to 8GB)
Hard Disk Drive : 750GB SATA HDD (5400 rpm)
Optical Drive : Dual-Layer Multiburner Drive (DVD-RW)
Sound : Dolby Home Theatre V4 audio enhancement & JBL® Designed Stereo Speakers (2*1.5W)


PRICE RM 3399 ONLY!

Last edited by [V]endetta; 26-04-2013 at 01:27 AM..
Reply With Quote
  #3  
Old 22-05-2012, 07:36 AM
[V]endetta [V]endetta is offline
Legendary Member

[V]endetta's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Oct 2010
Posts: 11,843
Poster Rank: #203
Thanked 14 Times
Active Level
Default

reserve slot for future purposes

Last edited by [V]endetta; 23-08-2012 at 05:16 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 22-05-2012, 09:50 AM
[V]endetta [V]endetta is offline
Legendary Member

[V]endetta's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Oct 2010
Posts: 11,843
Poster Rank: #203
Thanked 14 Times
Active Level
Default Apa yang best sangat dengan laptop ni?

FEEL THE NEED FOR SPEED?
Experience the thrill of power with this high-performance mobile gaming laptop and its rich multimedia capabilities. Revel in vivid graphics and audio as you keep the pedal to the metal.


HARDWARE:

-PROCESSOR : Intel® Core™ i7-3610QM Quad-Core processor, paling latest iaitu 3rd generation Ivy Bridge. Ada empat core, kelajuan 2.30GHz ~ 3.30GHz with Intel® Turbo Boost Technology 2.0, 6MB L3 Cache. memang laju tak pandang belakang punya haha siap ada turbo boost technology lagi!

-OPERATING SYSTEM : Windows7 Home Premium (64-bit), original dan bukan pirated okay. memang built in (datang sekali dengan laptop), manufacturer yang install kan. Terbaik dari kilang

Lenovo Enhanced Experience 3.0 for Windows® 7 – dengan RapidBoot membolehkan anda start application 40% lebih pantas daripada computer lain yang menggunakan windows 7 juga. BootShield pula mengekalkan performance fast boot walaupun lepas dah install pelbagai application yang lain.

-DISPLAY TYPE : 14’’ High-Definition (1366*768) WXGA LED, 16:9 HD Flat type widescreen
gambar jelas dan nyata, memang clear habis la gerenti

-GRAPHIC : NVIDIA® GeForce® GT650M 2GB, untuk support game DirectX® 11 yang paling latest dan edit video HD. sesuai untuk designer dan video editor juga, apatah lagi keje keje yang berkaitan dengan grafik . anda musti pileyyyyy!

-MEMORY : High Performance 4GB DDR3 SDRAM 16 chiplet (1333MHz memory) (MAX up to 8GB)

-HARD DISK DRIVE : 500GB SATA HDD (5400 rpm)

-OPTICAL DRIVE : Dual-Layer Multiburner Drive (DVD-RW)

-SOUND : Dolby® Home Theater™ V4, for full impact surround sound with premium JBL® speakers. Speaker terbaik iaitu JBL digabung pulak dengan dolby, perghhh stim je dengar!


DRIVER:

-Lenovo® OneKey® Theatre II (intelligent one-touch audio-visual optimization for clearer, brighter images and richer audio)
Dengan hanya satu klik dekat butang (sebelah speaker *rujuk gambar di atas*) anda boleh pilih setting samada untuk tengok movie, layan lagu atau normal. Dia akan auto adjust suara dan brightness (detail resolution gambar agar sharp dan kontra) mengikut mode yang anda pilih

-Lenovo® YouCam (webcam with interesting interface)
Integrated 720p HD webcam, kualiti webcam yang lebih jelas dan HD. memang crystal clear abis, menampakkan kekacakkan/kejelitaan anda dengan lebih jelas sewaktu berwebcam/skype/YM dan lain2 :P

-Lenovo® VeriFace® 4.0 Face Recognition (a fun way to login to your PC)
Login ke laptop anda dengan face recognition melalui pengesanan raut muka dan anak mata mcm cerita Mission Impossible

-Lenovo® DirectShare 1.0 (easily synchronize your files with another notebook without connecting to the internet)
Anda boleh share file sesama lenovo menggunakan application ini secara wireless tanpa transfer guna wire/kabel.

-Lenovo® EE Boot Optimizer (to optimize the laptop for a fast boot)
Applikasi yang memastikan laptop anda sentiasa dalam keadaan paling optima(tip top) agar memberikan kepantasan yang anda perlukan setiap kali bila nak reboot/restart laptop tanpa terhegeh-hegeh.

-Lenovo® ReadyComm 5.0 (advanced networking and internet connection management)
Applikasi untuk manage semua connectivity, bluetooth, internet wireless, LAN dan lain2.

-Lenovo® OneKey® Rescue System 7.0 (makes data backup and recovery simple so you can spend time on more enjoyable tasks)
Ini salah satu sebab utama kenapa lenovo menjadi pilihan. Kini anda tidak perlu lagi menghantar laptop ke kedai untuk reformat sebab anda boleh buat sendiri dengaan application ini. Pilih ke mana untuk anda save data samada ke external atau burn dalam DVD, lepas tu tekan je untuk format.

-Lenovo® Energy Management (protects the long-term durability of the battery and uses advanced energy-saving technology to increase time spent between charges)
Pernah tak mengalami kesulitan untuk bukak dan pasang bateri apabila anda ingin plug in adapter untuk menggunakan tenaga AC secara direct? risau bateri rosak kalau tengah pakai adapter? takut overcharge dan jangka hayat bateri singkat? application ini mengelakkan semua itu daripada berlaku. pilih setting "best battery health" dan bateri anda tidak akan mengalami masalah overcharge lagi. dia akan berhenti takat 50%. pakai la lama mana pun sambil cucuk wayar + bateri, bateri tetap akan maintain 50% dan terus menggunakan sumber dari AC adapter. Dengan ini, tak payah la leceh nak bukak tutup bateri lagi setiap kali nak pakai adapter

Last edited by [V]endetta; 06-08-2012 at 04:14 PM..
Reply With Quote
  #5  
Old 22-05-2012, 09:59 AM
[V]endetta [V]endetta is offline
Legendary Member

[V]endetta's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Oct 2010
Posts: 11,843
Poster Rank: #203
Thanked 14 Times
Active Level
Default

ni aku quote dari laptop yg aku jual 6 biji sebelum ini kat CG, iaitu Z-series. yang mana fungsi mereka yang masih sama :

Quote:
Originally Posted by [V]endetta View Post
tahun 2011 bulan jun release kat US. masuk malaysia ujung tahun 2011 kot? ada siapa2 boleh bg pencerahan? usb 3.0 tak berguna sekiranya anda tak da 2 - 2 connection 3.0 , meh sini pokcik terangkan. contoh, USB hub laptop anda 3.0, tetapi thumbdrive atau external hardisk anda 2.0 = bermakna transfer rate akan tetap 100 mbps sahaja. kalau dua2 sumber 3.0, baru boleh capai 1000 mbps. tapi eSATA ni lebih bagus, sebab dia standard 500 mbps. eSATA pergi ke 2.0 atau 3.0 pun tetap 500 mbps. ini antara maklumat yang penjual laptop tak dedahkan. dan ramai yang tertipu, lagi2 pengguna asus macam saya ni. baru2 ni beli laptop asus yang ada 3.0 usb jugak, kemudian baru sedar ianya tak guna kalau dua-dua bukan 3.0 usb
laptop ini ada dua2 usb sekali. iaitu E-SATA dan 3.0 usb

Quote:
Originally Posted by [V]endetta View Post
tudia antara sebab2 laptop panas. hehe. lupa nk bagitau, laptop lenovo ni ada sistem pengudaraan yang unik, selain dari reka bentuk (lubang / aeration) di bawah laptop, ia ada sistem thermal management. dengan satu touch dkat panel keyboard, boleh tukar 4 mode. standard, super silent, efficient thermal dissipation dan dedusting. smua mode ni mengubah kipas dalam ni dari laju ke slow. nk buang habuk, pilih dedusting. maka terkeluar la habuk dari dalam. amacam? banyak lagi fungsi canggih2 yg lain... tak larat nk terangkan. kena tunggu orang tanya
Quote:
Originally Posted by [V]endetta View Post
yang ada, ok saya terangkan sikit2 :

BATERI : biasa tak dgr kalau plugged in wayar + bateri = bateri tak tahan lama, cepat rosak?

dgn laptop ini anda tidak perlu risau. boleh set auto cut out power. maksud nya bila charging bateri da 100%, automatik laptop akan close output current dari plug. dengan kata lain, laptop akan switch 100% guna elektrik dari bateri pulak. bukan lagi dari wayar yg akan menyebabkan overcharge dan menjahanamkan bateri anda. jadi, tak payah nak leceh2 bukak pasang bateri smua lebih mudah dgn lenovo Z475

ada da PM da ni, sapa cepat dia sambar
Quote:
Originally Posted by [V]endetta View Post
panjang umur, baru je terangkan pasal bateri di atas. bateri tahan 8 jam kalau pilih mode paling safe. untuk bateri sahaja ada banyak mode. Energy star, high performance, balance, super energy saver . smua ni dalam function energy management. anda mungkin merasakan ianya biasa aje, sebab laptop skang smua ada energy manangement. tp, lenovo take it to the next level! anda boleh setting lebih detail untuk jimat bateri dimana bila hard disk tidak digunakan (iddle), atau cd-rom drive tak pakai. ini dipanggil smart power- saving. penjimatan bateri bukan lagi perkara susah untuk laptop canggih
Quote:
Originally Posted by [V]endetta View Post
haaa sebelum terlupa, ada function one recovery system. dengan satu click, laptop anda di format balik ke factory setting. hilang la segala virus apa smua. tak payah anta kedai untuk reformat. ada fungsi untuk backup file. jd tak perlu risau file hilang, boleh trf ke external hard disk.
Quote:
Originally Posted by [V]endetta View Post
dengan satu click jugak laptop ni boleh restart/reboot dalam masa kurang 1 minit. kalau nk start plak, 20 saat lebih cepat dari laptop biasa memang pantas, tak perlu anda ke sana ke mari sambil menunggu laptop untuk start up
laptop ni tidak panas okay. aeration laptop ni design yang baik, banyak lubang untuk ventilation yang efektif permukaan aluminium yang sejuk tapak tangan tidak panas walau berjam jam pakai

jadi, apa tunggu lagi? dapatkan segera!!!

Last edited by [V]endetta; 06-08-2012 at 04:32 PM..
Reply With Quote
  #6  
Old 22-05-2012, 10:00 AM
[V]endetta [V]endetta is offline
Legendary Member

[V]endetta's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Oct 2010
Posts: 11,843
Poster Rank: #203
Thanked 14 Times
Active Level
Default

perhatikan upgrade dari segi processor, graphic card, size hard disk dan warranty pun da upgrade 2 tahun, sebelum ni 1 tahun je. yezzza ini la yang kita mahu. skrang ni takda sebab lagi untuk menolak lenovo oleh kerana warranty da diberi 2 tahun international

p/s : orang pertama jual intel core i7 3rd generation yg terbaru di pasaran dalam CG! hehe

Last edited by [V]endetta; 06-08-2012 at 04:32 PM..
Reply With Quote
  #7  
Old 22-05-2012, 10:03 AM
matsarol matsarol is offline
Active Member

matsarol's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2009
Location: Alor Setar
Posts: 1,552
Poster Rank: #2431
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Default

letak pic nanti boss baru menarik..
Reply With Quote
  #8  
Old 22-05-2012, 10:08 AM
[V]endetta [V]endetta is offline
Legendary Member

[V]endetta's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Oct 2010
Posts: 11,843
Poster Rank: #203
Thanked 14 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by matsarol View Post
letak pic nanti boss baru menarik..
ok jap, tgh trade forex ni. hahaha tu yg sikit2 edit
Reply With Quote
  #9  
Old 22-05-2012, 10:11 AM
[V]endetta [V]endetta is offline
Legendary Member

[V]endetta's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Oct 2010
Posts: 11,843
Poster Rank: #203
Thanked 14 Times
Active Level
Default

enhanced experience jugak telah diupgrade daripada 2.0 kepada 3.0. nak tau amenda ni? apa fungsi nya? tgk kat atas, baca balik ye saya da highlight kaler merah

Last edited by [V]endetta; 22-05-2012 at 10:22 AM..
Reply With Quote
  #10  
Old 22-05-2012, 10:21 AM
[V]endetta [V]endetta is offline
Legendary Member

[V]endetta's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Oct 2010
Posts: 11,843
Poster Rank: #203
Thanked 14 Times
Active Level
Default

yang saya highlight merah tu adalah upgrade dari old version okay? lenovo da kemaskini produknya untuk memberikan kepuasan maksima kepada pelanggannya base on previous model, experience and feedback
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
computer gadget, games, laptop, murah, notebook

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:09 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE