Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Vehicles Sale/Rent

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 5,571
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 29,631
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 21,989
More...
Reply
 
Thread Tools
  #201  
Old 05-07-2012, 10:57 AM
sitoplasmat sitoplasmat is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2010
Posts: 3,242
Poster Rank: #1127
Thanked 4 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by monst3r View Post
tapi fenomena skrg belia malaysia sume beli ER6 & Versys, member aku baru amek hayabusa lagik..then kebanyakan deorang xde lak merempit dalam bandar..kat hiway yela kene bawak laju kalo nek sbk bawak slow2 penat bdn..dekat 200kg berat motor der..
aku pun belia..cadang nak ambik er6f..hehehehe..tapi bila tgk moto dlm nei..bagai nak gile tahan nafsu..bezanya moto dlm nei singapore punya..risau gak...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #202  
Old 05-07-2012, 10:58 AM
azanney azanney is offline
CG Top Poster Club

azanney's Avatar
 
Trader Rating: (133)
Join Date: Oct 2008
Location: SMS/WASAP O17-372738O
Posts: 47,641
Poster Rank: #13
Thanked 340 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by riz91 View Post
Salam satu Malaysia ,
bike dah restock baru .. sila lawat page ini utk view

https://www.facebook.com/sbk4u
call 0132513749

www.facebook.com/sbk4u
(sila refer page fb utk lebih info bike gmbr dbawah)
0132513749
update ready stock












Honda CBR600RR 2004 Rm24.5k (price nego abit upon view)
ready to view call 0132513749
www.facebook.com/sbk4u





update gambar lagiiii !!!
bike boleh view AREA MELAKA
HONDA CBR 600RR 2003 (SOLD)
PROMO RAYA RM23K
MILEAGE : 17.7K KM SHJ
BNYAK AKSESORI
CALL 0132513749 / WWW.FACEBOOK.COM/SBK4U
1ST COME 1ST SERVE



Yamaha R6 2005 RM22k


SUZUKI GSXR1000 K2 RM18.5k


Honda VFR800 2003 RM23k





[B][COLOR="Navy"]Ready Stock
CBR600RR ready stock RM23.5k , harga siap tukar nama...





CBR954 RM26k
fully loaded with expensive parts. CBR954 2002 model
arata full titanium exhaust system
valtermoto rearsets
CBR1k 05 forks with ohlins springs/internals
factorypro v-stacks
Powercommander III
brembo master cylinder
EBC brake pads
K&N air filter
MRA bubble screen
port & polished head
dynotuned 143hp.
many more unlisted parts....




Salam satu Malaysia ,
bike dah restock baru .. sila lawat page ini utk view

https://www.facebook.com/sbk4u
call 0132513749

Yamaha R6 2005 RM22k


SUZUKI GSXR1000 K2 RM18.5k


Honda VFR800 2003 RM23k



CBR1000RR
akrapovic carbon fibre exhaust,
mileage 40000km only



HONDA CBR1000RR FIREBLADE 2005, RM31k fairing REPSOL , GPR carbon fibre slip-on call 0132513749




SUZUKI GSXR1000 K3 2003 , RM22k shj.call 0132513749



ready stock old school bike
H-D sportster 1200cc 1996 model
COE 2016
springer single seat
screaming eagle carburettor slides
low mileage, tip top condition.
RM31k shj
open 4 booking




utk naked bike,
ready stock utk view,
call 0132513749
Yamaha Fz1 / Fz1000
140hp engine 1000cc
RM20k shj


wow...mmg cun la...
Reply With Quote
  #203  
Old 05-07-2012, 10:59 AM
kerunai kerunai is offline
CG Top Poster Club

kerunai's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2007
Posts: 23,382
Poster Rank: #59
Thanked 33 Times
Active Level
My Mood:
Default

zthou pr z750 takde kew ?
__________________
Dapatkan Vaucer Adword $100 Tanpa Had Unlimited secara Percuma..Pm gua
Reply With Quote
  #204  
Old 05-07-2012, 09:52 PM
nas06 nas06 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 156
Poster Rank: #10864
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by darktech View Post
ye ker? mmg boleh ker?.. mcm tak caya jerk..
Salam semua,just nak kongsi apa yg tahu klu nk pakai moto singapore@thailand nie

1 PROSEDUR MEMANDU MASUK KENDERAAN DARI THAILAND/SINGAPURA
KE MALAYSIA
Mana-mana warganegara asing atau warganegara Malaysia yang mempunyai status Penduduk Tetap (PR) atau permit bekerja yang sah dari mana-mana negara asing, dibenarkan membawa masuk satu kenderaan atau satu motorsikal; jika memenuhi syarat-syarat di bawah:

i. kenderaan telah didaftarkan oleh pihak berkuasa yang bertanggungjawab untuk pendaftaran atau pelesenan kenderaan motor di negara tersebut.

ii. kenderaan hendaklah dieksport semula dalam tempoh tiga bulan dari tarikh import.

iii. di pintu masuk sempadan Malaysia, pengimport perlu mengemukakan Sijil Pendaftaran Kenderaan dan lain-lain dokumen (International Circulation Permit) kepada pegawai kastam yang hak jika dikehendaki untuk pengesahan dan kelulusan.

2 PROSEDUR MEMOHON PERMIT ICP BAGI KENDERAAN LUAR NEGERI
Peraturan bagi kenderaan dan pemandu asing yang memasuki Malaysia adalah berdasarkan Motor Vehicles (International Circulation) Rules 1967.

A. Syarat Pengeluaran Permit Edaran Antarabagsa (ICP)
1. Mengemukakan borang JPJK9 dan syarat di atas dipatuhi. Borang
permohonan adalah percuma.

2. Mematuhi dan diluluskan oleh pihak Pelabuhan Kastam Malaysia bagi membolehkan kenderaan terlibat dibawa masuk ke Negara Malaysia. (jika kenderaan dibawa masuk melalui pelabuhan)

3. Tempoh sahlaku ICP ialah 90 hari dan boleh dilanjutkan atas kelulusan Pengarah JPJ Negeri yang berkaitan bagi tempoh tambahan 90 hari yang tidak melebihi 180 hari dalam satu tahun.
Walaubagaimanapun peraturan ini dikecualikan kepada kenderaan motor dari Singapura dan Brunei.

B. SYARAT-SYARAT UTAMA
1. Syarat Kemasukan Kenderaan Persendirian

a. Kenderaan hendaklah berdaftar di negara asal

b. Mempamerkan nombor pendaftaran didalam huruf Roman.
(nombor pendaftaran merah dari Thailand tidak dibenarkan masuk).

c. Mempunya perakuan pendaftaran kenderaan dengan terjemahan
Bahasa Malaysia atau Inggeris.

d. Mempunya perlindungan insurans Pihak Ketiga.(Insurans Malaysia)

e. Mematuhi peraturan dibawah Kaedah Pembinaan dan Peggunaaan
1959.

f. Cermin depan hendaklah telus cahaya tidak kurang 75% manakala
cermin tepi dan belakang hendaklah telus cahaya tidak kurang 50%.

g. Mempunyai lesen memandu dengan terjemahan Bahasa Malaysia atau
Inggeris.

h. Penunggang motosikal diwajibkan memakai topi keledar.

i. Pemandu kereta atau van diwajibkan memakai talipinggang keledar.

2. Syarat Kemasukan Kenderaan Perdagangan

a. Semua kenderaan barangan dan perkhidmatan awam termasuk
decontrolled (pick-up) perlu mematuhi syarat-syarat yang ditetapkan oleh Lembaga Perlesenan Kenderaan Perdagangan (LPKP); Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Pelancongan, Jabatan Pengangkutan Jalan atau lain-lain pihak berkuasa yang berkaitan.

b. Pemandu kenderaan barangan, perkhidmatan awam dan decontrolled
(pick-up) mesti mempunyai lesen Goods Driving Licence (GDL), Public Service Vehicle (PSV) dan Konduktor seperti yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia.

So harap dapat membantu,kalau ada salah tlg perbetulkan
Reply With Quote
  #205  
Old 06-07-2012, 12:13 AM
riz91 riz91 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Location: johore
Posts: 779
Poster Rank: #4071
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by nas06 View Post
Salam semua,just nak kongsi apa yg tahu klu nk pakai moto singapore@thailand nie

1 PROSEDUR MEMANDU MASUK KENDERAAN DARI THAILAND/SINGAPURA
KE MALAYSIA
Mana-mana warganegara asing atau warganegara Malaysia yang mempunyai status Penduduk Tetap (PR) atau permit bekerja yang sah dari mana-mana negara asing, dibenarkan membawa masuk satu kenderaan atau satu motorsikal; jika memenuhi syarat-syarat di bawah:

i. kenderaan telah didaftarkan oleh pihak berkuasa yang bertanggungjawab untuk pendaftaran atau pelesenan kenderaan motor di negara tersebut.

ii. kenderaan hendaklah dieksport semula dalam tempoh tiga bulan dari tarikh import.

iii. di pintu masuk sempadan Malaysia, pengimport perlu mengemukakan Sijil Pendaftaran Kenderaan dan lain-lain dokumen (International Circulation Permit) kepada pegawai kastam yang hak jika dikehendaki untuk pengesahan dan kelulusan.

2 PROSEDUR MEMOHON PERMIT ICP BAGI KENDERAAN LUAR NEGERI
Peraturan bagi kenderaan dan pemandu asing yang memasuki Malaysia adalah berdasarkan Motor Vehicles (International Circulation) Rules 1967.

A. Syarat Pengeluaran Permit Edaran Antarabagsa (ICP)
1. Mengemukakan borang JPJK9 dan syarat di atas dipatuhi. Borang
permohonan adalah percuma.

2. Mematuhi dan diluluskan oleh pihak Pelabuhan Kastam Malaysia bagi membolehkan kenderaan terlibat dibawa masuk ke Negara Malaysia. (jika kenderaan dibawa masuk melalui pelabuhan)

3. Tempoh sahlaku ICP ialah 90 hari dan boleh dilanjutkan atas kelulusan Pengarah JPJ Negeri yang berkaitan bagi tempoh tambahan 90 hari yang tidak melebihi 180 hari dalam satu tahun.
Walaubagaimanapun peraturan ini dikecualikan kepada kenderaan motor dari Singapura dan Brunei.

B. SYARAT-SYARAT UTAMA
1. Syarat Kemasukan Kenderaan Persendirian

a. Kenderaan hendaklah berdaftar di negara asal

b. Mempamerkan nombor pendaftaran didalam huruf Roman.
(nombor pendaftaran merah dari Thailand tidak dibenarkan masuk).

c. Mempunya perakuan pendaftaran kenderaan dengan terjemahan
Bahasa Malaysia atau Inggeris.

d. Mempunya perlindungan insurans Pihak Ketiga.(Insurans Malaysia)

e. Mematuhi peraturan dibawah Kaedah Pembinaan dan Peggunaaan
1959.

f. Cermin depan hendaklah telus cahaya tidak kurang 75% manakala
cermin tepi dan belakang hendaklah telus cahaya tidak kurang 50%.

g. Mempunyai lesen memandu dengan terjemahan Bahasa Malaysia atau
Inggeris.

h. Penunggang motosikal diwajibkan memakai topi keledar.

i. Pemandu kereta atau van diwajibkan memakai talipinggang keledar.

2. Syarat Kemasukan Kenderaan Perdagangan

a. Semua kenderaan barangan dan perkhidmatan awam termasuk
decontrolled (pick-up) perlu mematuhi syarat-syarat yang ditetapkan oleh Lembaga Perlesenan Kenderaan Perdagangan (LPKP); Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Pelancongan, Jabatan Pengangkutan Jalan atau lain-lain pihak berkuasa yang berkaitan.

b. Pemandu kenderaan barangan, perkhidmatan awam dan decontrolled
(pick-up) mesti mempunyai lesen Goods Driving Licence (GDL), Public Service Vehicle (PSV) dan Konduktor seperti yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia.

So harap dapat membantu,kalau ada salah tlg perbetulkan


3. Tempoh sahlaku ICP ialah 90 hari dan boleh dilanjutkan atas kelulusan Pengarah JPJ Negeri yang berkaitan bagi tempoh tambahan 90 hari yang tidak melebihi 180 hari dalam satu tahun.
Walaubagaimanapun peraturan ini dikecualikan kepada kenderaan motor dari Singapura dan Brunei.


ini bukti singapore/brunei xperlu permit keluar masuk .. mana ada perlu blk semula singapore 3 bulan skali
Reply With Quote
  #206  
Old 06-07-2012, 01:18 AM
riz91 riz91 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Location: johore
Posts: 779
Poster Rank: #4071
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sitoplasmat View Post
aku pun belia..cadang nak ambik er6f..hehehehe..tapi bila tgk moto dlm nei..bagai nak gile tahan nafsu..bezanya moto dlm nei singapore punya..risau gak...
er6f , sparepart mahal bro kawasaki tuh ..
maintenance pun dekat2 superbike,
singapore sbnarnyer xde masalah ,
jgn silap beli dari salah org je,
ade scam bike curi kt m'sia jual as sing bike ,
ataupun bike yg scrap (bike tahun 02 dan kebawah)
Reply With Quote
  #207  
Old 06-07-2012, 02:01 AM
asby asby is offline
Legendary Member

asby's Avatar
 
Trader Rating: (80)
Join Date: May 2009
Location: Mygarage Compact Car Community
Posts: 11,511
Poster Rank: #206
Blog Entries: 3
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

Fazer mengancam naluri..buat stripe marlboro,buang firing tukar ekzos..fuhhh melayang.....
__________________
TEMPAHAN STICKER ONLINE
WCHAT:mygarage PHONE/WS:0179473411 EMAIL:asby.co@gmail.com

Last edited by asby; 06-07-2012 at 02:08 AM..
Reply With Quote
  #208  
Old 06-07-2012, 03:34 AM
riz91 riz91 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Location: johore
Posts: 779
Poster Rank: #4071
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by asby View Post
Fazer mengancam naluri..buat stripe marlboro,buang firing tukar ekzos..fuhhh melayang.....
hahaha tau xpe, engine R1 tuh bro kat fazer tu ..
usha page ni www.facebook.com/sbk4u
Reply With Quote
  #209  
Old 06-07-2012, 06:00 AM
riz91 riz91 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Location: johore
Posts: 779
Poster Rank: #4071
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

SBK4U
www.facebook.com/sbk4u
0132513749

Huh, ramai bertanyakan mengenai kastam,polis n JPJ ..
*kes dgn polis - jika moto curi , lesen xde , side mirror dll..
*kes dgn JPJ - lesen , geran m'sia tipu (pdhal bike sing) ,dll..
*kes dgn kastam - bike xde COE (lari cukai) scrap bike , bike dah xde geran or atas nama sapa2 .. ni kes paling bnyak , xde COE..


bnd simple ni jer,
so nk tau bike boleh ke x pakai atas bumi m'sia check plet on9 ,
https://vrl.lta.gov.sg/lta/vrl/actio..._ID=F0501015ET

nti masukkn no plet bike tuh , n future date..
ada 3 possibilities
1)no record found - bike anda plet klon (bike curi)
2)this vehicle has been deregistered (bike xde COE)
-ramai yg xtau cara nk check, tau2 bike scrap , sia2 je kena sita
3)keluar info pasal bike trsebut - compare engine no n chasis no
utk tau plet tu mmg bike tu pny or bukan ..

itu shj...
ramai contact sy suruh jualkn bike mereka, lpas check , bnyak scrap n bike curi (kemungkinan besar) , sy pun xleh buat apa , salah mereka jugak pi bli bike trlalu murah sgt , CB400 3-5k je , R1 2001 RM12k je tuh ~~~ trlampau murah sgt ,
ala sendiri boleh compare harga kat singapore ... R1 2001 ada COE RM19-20k , COE 2021 ..
ini yg buat org ckap bike sing je brmasalah.. kes2 org xtau asal usul bike
dah... kacau periuk nasi org lain plak , hehe

conclusion, ada COE shj sudah memadai elak kena sita.. ingat!!! COE paling penting utk bike singapore


****kes2 leceh ?
1)ICP - permit , singapore n brunei xde permit kenderaan keluar masuk , harap maklum .. yg ada spt thailand, burma, indo , dll..
2)inspection - huh, leceh bike kena bawak pi sing. ,, ada cara nk ngelak pi inspection
3)renew roadtax / COE - refer blk kat sy, sy renew-kan
4)insuran - 3RD party shj, bike pun dah sangat murah .. pakai tu hati2, xpun buat main trek sepang je..
kalau nk 1st party tu bli kat m'sia jela

**bike sy jual harga best utk model 06 kebawah shj, yg baru2 ada tapi beza 10-35% dari harga d-m'sia ..

ada ape2 prtanyaan boleh call terus 0132513749 ... Call shj,

serious buyer semua call punye, no chicken pls~~

terima kasih atas semua sokongan n bantuan rider2 - riz
majulah rider utk negara ... jom pi trackday sepang , stim wooo

Last edited by riz91; 06-07-2012 at 06:04 AM..
Reply With Quote
  #210  
Old 06-07-2012, 08:38 AM
nas06 nas06 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 156
Poster Rank: #10864
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

ini bukti singapore/brunei xperlu permit keluar masuk .. mana ada perlu blk semula singapore 3 bulan skali [/QUOTE]

Saya dpt maklumat ini dari HQ kastam,Putrajaya..boleh la kwn2 try cari maklumat dari JPJ pulak utk lebih lanjut berkenaan moto@kereta dari singapore nie,nak gak try moto singapore nie hehe
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:20 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE