Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, TECHNOLOGY, INTERNET & COMMUNICATIONS > Internet World

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 16,802
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 47,002
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 34,785
More...
View Poll Results: Antara Alldebrid dan Ourdownloader yang mana korang lebih suka?
Alldebrid.com 19 65.52%
Ourdownloader.com 10 34.48%
Voters: 29. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-02-2012, 08:34 PM
mohdshukortalib mohdshukortalib is offline
Active Member

mohdshukortalib's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,836
Poster Rank: #2086
Thanked 222 Times
Active Level
Default Antara Alldebrid dan Ourdownloader - Mana korang lebih suka?

Antara Alldebrid.com dan Ourdownloader.com - Mana korang lebih suka? Untuk pengetahuan korang, dua-dua ni ialah website untuk transload link download regular ke premium. Macam rapidleech tapi lebih stabil.

Secara praktikalnya, aku dah test dua-dua. Aku rasa dari segi layout dan user-friendly interface, Allddebrid lebih power dan dari segi direct download, aku rasa Ourdownloader lebih bagus dari Alldebrid sebab kebanyakan server Alldebrid gagal muat turun fail walaupun dah berjaya transload. Bagi aku Ourdownloader lebih baik kalau korang nak guna untuk download fail guna akaun premium.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 01-02-2012, 08:37 PM
nazwa69.net nazwa69.net is offline
Well-Known
Member

nazwa69.net's Avatar
 
Trader Rating: (37)
Join Date: Feb 2007
Posts: 5,717
Poster Rank: #611
Blog Entries: 1
Thanked 61 Times
Active Level
My Mood:
Default

ourdownloader terbaik... aldebrid? haha.. banyak lagi bagus dari aldebrid tu...
Reply With Quote
  #3  
Old 01-02-2012, 08:38 PM
nazwa69.net nazwa69.net is offline
Well-Known
Member

nazwa69.net's Avatar
 
Trader Rating: (37)
Join Date: Feb 2007
Posts: 5,717
Poster Rank: #611
Blog Entries: 1
Thanked 61 Times
Active Level
My Mood:
Default

tapi geng2 debrid ni murah la..
Reply With Quote
  #4  
Old 01-02-2012, 08:38 PM
mohdshukortalib mohdshukortalib is offline
Active Member

mohdshukortalib's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,836
Poster Rank: #2086
Thanked 222 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by nazwa69.net View Post
ourdownloader terbaik... aldebrid? haha.. banyak lagi bagus dari aldebrid tu...
Betul-betul.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-02-2012, 08:38 PM
mohdshukortalib mohdshukortalib is offline
Active Member

mohdshukortalib's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,836
Poster Rank: #2086
Thanked 222 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by nazwa69.net View Post
tapi geng2 debrid ni murah la..
Murah tapi banyak tak boleh download.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-02-2012, 08:39 PM
estacoco estacoco is offline
Well-Known
Member

estacoco's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2008
Posts: 5,745
Poster Rank: #606
Thanked 7 Times
Active Level
Default

kiranya alternative lain lepas megaupload etc kene tutup ke ni? sori blur sket psl 2 nih
__________________
Me myself and I
Reply With Quote
  #7  
Old 01-02-2012, 08:43 PM
mohdshukortalib mohdshukortalib is offline
Active Member

mohdshukortalib's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,836
Poster Rank: #2086
Thanked 222 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by estacoco View Post
kiranya alternative lain lepas megaupload etc kene tutup ke ni? sori blur sket psl 2 nih
Bukan, Megaupload tu filehosting company. Alldebrid/Ourdownloader ni website yang membenarkan kita untuk download dalam speed yang maksimum walaupun tak ada akaun premium.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-02-2012, 08:43 PM
soulsix soulsix is offline
Well-Known
Member

soulsix's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: Mar 2009
Location: Batu Pahat
Posts: 5,344
Poster Rank: #670
Thanked 8 Times
Active Level
My Mood:
Default

made in malaysia dlnext
Reply With Quote
  #9  
Old 01-02-2012, 08:45 PM
mohdshukortalib mohdshukortalib is offline
Active Member

mohdshukortalib's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,836
Poster Rank: #2086
Thanked 222 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by soulsix View Post
made in malaysia dlnext
dlnext dah ada support plugin letitbit ke? Banyak website sekarang ni dah beralih kepada letitibit lepas FBI pergi serang MU.
Reply With Quote
  #10  
Old 01-02-2012, 08:47 PM
estacoco estacoco is offline
Well-Known
Member

estacoco's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2008
Posts: 5,745
Poster Rank: #606
Thanked 7 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mohdshukortalib View Post
Bukan, Megaupload tu filehosting company. Alldebrid/Ourdownloader ni website yang membenarkan kita untuk download dalam speed yang maksimum walaupun tak ada akaun premium.
baru baca FAQ ourdownloader. kalau webhosting sediada dah kene blok bleh pakai lagi ke or ada guna lagi ke ourdownloader tu? die sedut dari webhosting sediada kan?
__________________
Me myself and I
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:07 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE