Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Internet World

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 04-12-2016
Replies: 0
Views: 589
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,760
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 21,996
More...
View Poll Results: Antara Alldebrid dan Ourdownloader yang mana korang lebih suka?
Alldebrid.com 19 65.52%
Ourdownloader.com 10 34.48%
Voters: 29. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-02-2012, 08:34 PM
mohdshukortalib mohdshukortalib is offline
Active Member

mohdshukortalib's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,849
Poster Rank: #2333
Active Level
Default Antara Alldebrid dan Ourdownloader - Mana korang lebih suka?

Antara Alldebrid.com dan Ourdownloader.com - Mana korang lebih suka? Untuk pengetahuan korang, dua-dua ni ialah website untuk transload link download regular ke premium. Macam rapidleech tapi lebih stabil.

Secara praktikalnya, aku dah test dua-dua. Aku rasa dari segi layout dan user-friendly interface, Allddebrid lebih power dan dari segi direct download, aku rasa Ourdownloader lebih bagus dari Alldebrid sebab kebanyakan server Alldebrid gagal muat turun fail walaupun dah berjaya transload. Bagi aku Ourdownloader lebih baik kalau korang nak guna untuk download fail guna akaun premium.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 01-02-2012, 08:37 PM
nazwa69.net nazwa69.net is offline
Super Active

nazwa69.net's Avatar
 
Trader Rating: (37)
Join Date: Feb 2007
Posts: 5,731
Poster Rank: #723
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

ourdownloader terbaik... aldebrid? haha.. banyak lagi bagus dari aldebrid tu...
Reply With Quote
  #3  
Old 01-02-2012, 08:38 PM
nazwa69.net nazwa69.net is offline
Super Active

nazwa69.net's Avatar
 
Trader Rating: (37)
Join Date: Feb 2007
Posts: 5,731
Poster Rank: #723
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

tapi geng2 debrid ni murah la..
Reply With Quote
  #4  
Old 01-02-2012, 08:38 PM
mohdshukortalib mohdshukortalib is offline
Active Member

mohdshukortalib's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,849
Poster Rank: #2333
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by nazwa69.net View Post
ourdownloader terbaik... aldebrid? haha.. banyak lagi bagus dari aldebrid tu...
Betul-betul.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-02-2012, 08:38 PM
mohdshukortalib mohdshukortalib is offline
Active Member

mohdshukortalib's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,849
Poster Rank: #2333
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by nazwa69.net View Post
tapi geng2 debrid ni murah la..
Murah tapi banyak tak boleh download.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-02-2012, 08:39 PM
estacoco estacoco is offline
Super Active

estacoco's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2008
Posts: 6,725
Poster Rank: #601
Active Level
Default

kiranya alternative lain lepas megaupload etc kene tutup ke ni? sori blur sket psl 2 nih
__________________
Me myself and I
Reply With Quote
  #7  
Old 01-02-2012, 08:43 PM
mohdshukortalib mohdshukortalib is offline
Active Member

mohdshukortalib's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,849
Poster Rank: #2333
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by estacoco View Post
kiranya alternative lain lepas megaupload etc kene tutup ke ni? sori blur sket psl 2 nih
Bukan, Megaupload tu filehosting company. Alldebrid/Ourdownloader ni website yang membenarkan kita untuk download dalam speed yang maksimum walaupun tak ada akaun premium.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-02-2012, 08:43 PM
soulsix soulsix is offline
Super Active

soulsix's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: Mar 2009
Location: Batu Pahat
Posts: 5,860
Poster Rank: #704
Active Level
My Mood:
Default

made in malaysia dlnext
Reply With Quote
  #9  
Old 01-02-2012, 08:45 PM
mohdshukortalib mohdshukortalib is offline
Active Member

mohdshukortalib's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,849
Poster Rank: #2333
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by soulsix View Post
made in malaysia dlnext
dlnext dah ada support plugin letitbit ke? Banyak website sekarang ni dah beralih kepada letitibit lepas FBI pergi serang MU.
Reply With Quote
  #10  
Old 01-02-2012, 08:47 PM
estacoco estacoco is offline
Super Active

estacoco's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2008
Posts: 6,725
Poster Rank: #601
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mohdshukortalib View Post
Bukan, Megaupload tu filehosting company. Alldebrid/Ourdownloader ni website yang membenarkan kita untuk download dalam speed yang maksimum walaupun tak ada akaun premium.
baru baca FAQ ourdownloader. kalau webhosting sediada dah kene blok bleh pakai lagi ke or ada guna lagi ke ourdownloader tu? die sedut dari webhosting sediada kan?
__________________
Me myself and I
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 08:31 PM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you