Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Internet Business Discussion

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,706
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,380
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,559
More...
View Poll Results: Pendapatan Saya
RM10,000 dan keatas 66 21.85%
RM5000 - RM10000 23 7.62%
RM1000 - RM5000 70 23.18%
RM1000 dan kebawah 143 47.35%
Voters: 302. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #331  
Old 11-09-2012, 04:19 PM
Bakri79 Bakri79 is offline
Normal Member

Bakri79's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2012
Posts: 194
Poster Rank: #10039
Thanked 0 Times
Active Level
Default

takde la banyak sgt tp cukup le tampung pendapatan sket, nak harap keje makan gaji je, agak terbatas le duit, sebulan dlm RM 1k++ je, baru je terima RM 1.2k pg td, Alhamdulillah
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #332  
Old 11-09-2012, 04:59 PM
ihanizam ihanizam is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 63
Poster Rank: #17460
Thanked 3 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sheila View Post
Jom ar biz topup. Aku bina network aku sehari dpt la RM5 lebih mdah skrg ni. Sebulan dah RM450. Sikit mmg sikit tp sapa nak bg. Yuran pendaftaran lg x kira. Aku pon dah beli pangkat server abih duit beribu. Aku nak lebih serius dlm bidang ni. beli perkongsian dgn rakan seperjuangan. Nak bina network
amboi, tgk cik kucem bersemangat suria perkasa hitam ni, buat aku nak tuntut ilmu la....buleh ka cik kucem? aku dok melaka, dok menebeng pikir biz apa nak buat. tgk kaum len buat biz topup, mashuk je....takkanla bangsa kita xleh lak. blh turun ilmu ka cik kucem? sy serius ni. rasa tepu dok opis lelama. elokla kita buat ribut otak dgn biz topup neh
Reply With Quote
  #333  
Old 13-09-2012, 01:26 PM
blackanbu blackanbu is offline
Normal Member

blackanbu's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2012
Posts: 135
Poster Rank: #12236
Thanked 0 Times
Active Level
Default

aku bawah 1k jew..
Reply With Quote
  #334  
Old 17-09-2012, 08:02 AM
Dafinah Dafinah is offline
Normal Member

Dafinah's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2009
Posts: 337
Poster Rank: #7329
Thanked 100 Times
Active Level
My Mood:
Default

Alhamdulillah .. Part time biz kat FB.. Sale sebulan boleh dapat antara 5k to 20k... Kita kena ada satu @ dua killer product..

2 killer produk adalah semi inner dan tshirt simple muslimah..
__________________
FB : DAFINAH COLLECTIONS
https://www.facebook.com/BORONG.MUSL...LOTHING?ref=hl
PANCINGLAH REZEKI DENGAN BERSEDEKAH
Reply With Quote
  #335  
Old 17-09-2012, 07:42 PM
greiga greiga is offline
Super Active Member

greiga's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,587
Poster Rank: #1531
Thanked 6 Times
Active Level
My Mood:
Default

Den meniago sudu jo... Hargo murah nyo... Sesapo nak jadi penjual tp dgn syarat min. 1000 pcs leh pm den...
Reply With Quote
  #336  
Old 17-09-2012, 10:48 PM
apoilenjau apoilenjau is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2011
Posts: 3,499
Poster Rank: #1091
Thanked 8 Times
Active Level
Default

hebat2 semuanya yg disini. bila nak boleh income besar mcm korang ye?
Reply With Quote
  #337  
Old 18-09-2012, 02:36 AM
Zoelhilmi Zoelhilmi is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Location: Cheras, Selangor
Posts: 62
Poster Rank: #17583
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Hebatlah semua...
Reply With Quote
  #338  
Old 18-09-2012, 03:01 AM
miskhi miskhi is offline
Active Member

miskhi's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,413
Poster Rank: #1646
Blog Entries: 2
Thanked 18 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ellyfaizal78 View Post
PRODUKNYA IALAH TM STREAMYX DAN UNIFI...
INCOME TERJAMIN..INILAH KERJA FREELANCE AKU SELAMA NI..KOMISEN TINGGI SEHINGGA RM 700 SETIAP PEMOHONAN..MAKLUMAT LANJUT KLIK KAT SINI..
http://www.tmbiz.net/agentnewregiste...site=Downlines

P/S:SESIAPA YG NAK DAFTAR UNIFI LEBIH BAIK JADI AGEN TM DULU..SUPAYA KITA BOLE DAPAT KOMISEN DIATAS PEMOHONAN KITA TU..JADI KOMISEN TU TAK TERLEPAS KE TANGAN ORANG LAIN MAKNANYA DIRI SENDIRI PUN BOLE DAPAT KOMISEN BILA KITA NAK PASANG UNIFI KAT RUMAH KITA SENDIRI..PASANG PERCUMA JE DAPAT DUIT PULAK TU...
Thanks bro..info berguna
Reply With Quote
  #339  
Old 18-09-2012, 03:26 AM
silentkiller silentkiller is offline
Active Member

silentkiller's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,992
Poster Rank: #1985
Thanked 19 Times
Active Level
My Mood:
Default

sy nak share gak..
tapi xde la income mcm y lain2 10k-50k..huhu
juz nak bg smngat pd y lain utk cari income sampingan
sy jual produk pempuan jer kat fb..

biasa sebulan dpt 1.8k-2.5k
tapi bln lps xsangka smpi 5.5k alhamdulillah..
modal ad la dlm 1.2k..

tp skg ni alhamdulillah..bila fb dah dikenali ramai supplier pm fb utk bg hrga borong y cun2..hehe

dah alang2 ni..sy nak share cite sahabat2 sistem marketing y bakal sy lancarkan insyaallah minggu depan..

sy ni jual produk pmpuan mcm vitamin c n e dan lain2..
sy plan nak wat rebet dan diskaun..

setiap pmbelian ats rm40 akan dpt rebet rm20.
dimana rebet tu sy x bg bentuk wang tunai..akn tapi produk2 sy y bernilai rm20..

dan pembeli td akn dpt 3 helai flyers.di mana 3 helai flyers tu akn disertakan ID rebet..jika 3org tu td da beli produk dgn sy..br pembeli awl dpt rebet bernilai rm20..

dan kelebihan pemegang flyers id rebet td akn dpt diskaun 5%.br semangat diorg nak guna flyers rebet tu..huhu

dan setiap id rebet hanya sah utk 1 customer sahaja..

dan sy bg kelebihan utk agen dropship sy..selepas cukup barangan y di beli dari sy rm200 akn dpt rm20..sy buat ni supaya agen2 dropship sy semngat mencari customer..
dulu agen dropship sorang je..skg ni alhamdulillah dah 5 orang..huhu
hrp2 lps wat sistem ni..bertambah lg agen dropship sy..amiin..huhu

td cite sistem marketing..
skg ni sy nak cite plan marketing pula..
sy plan nak wat iklan di fanpage y mn fan dy lebih pd wanita..
sy da dpt bape2 page..ad y dlm cg ni gak..dan ad y sy sendiri tanpa segan silu pm owner fanpage utk dpt kn hrga..hehe

so sape2 nak bg lbh cadangan disilakan..

doakan ap y sy rancang menjadi..amin.

p/s:sy student dan kurang pengalaman dlm perniagaan..sy percaya sahabat2 lbh hebat dari sy..

p/s/s:sebenarnye nga bosan ni..tu saje cite2..hehehe
__________________
INGIN MENYEWAKAN FANPAGE ANDA?
KLIK SINI UTK DLM SENARAI
SINI
Reply With Quote
  #340  
Old 18-09-2012, 06:06 AM
Missy^Dreamy Missy^Dreamy is offline
Super Active Member

Missy^Dreamy's Avatar
 
Trader Rating: (26)
Join Date: Sep 2008
Location: On cloud 9
Posts: 3,653
Poster Rank: #1043
Thanked 109 Times
Active Level
My Mood:
Default

alhamdulillah keje tengah bertimbun. sbb aku buat freelance sepenuh masa & takde keje tetap, kena keje keras utk pastikan income kekal 5 angka.

berusaha!
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:32 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE