Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Koperasi Investments > Koperasi registered under Suruhanjaya Koperasi Malaysia

Koperasi registered under Suruhanjaya Koperasi Malaysia Discuss all investments offers by registered coop is approved by Suruhanjaya Koperasi Malaysia.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 26,843
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 57,458
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 44,439
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 25-11-2011, 03:09 PM
Isma_Kanazawa Isma_Kanazawa is offline
Junior Member

Isma_Kanazawa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 67
Poster Rank: #17050
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sn4 View Post
buat terkejut je, ingatkan KPF skang pakai agent..... ada black and white ke mengatakan dah takde dividen?stakat yg saya tau... cuma perancangan... sama gak mcm masa MSM masuk hari tu...
sape kate dividen tak ade...ade lagi bro tetap dapat mcm biasa...benda ni saya dah tau ..sbb abg saya yang suruh tanam banyak2 (Dia kakitangan FELDA) untuk keuntungan bersama...saya punya keluarga semua buat dah limit 250k seorg...

so sape yang nak share jom la...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 25-11-2011, 03:22 PM
katani17 katani17 is offline
Super Active Member

katani17's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 4,594
Poster Rank: #833
Thanked 4,294,967,295 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Isma_Kanazawa View Post
KPF sekarang nak diapungkan untuk masuk ke Bursa saham malaysia..
so KPF sekarang tak pakai lagi Dividen untuk setiap keuntungan..
setiap pembelian saham KPF mengikut kadar keuntungan jualan saham di Bursa saham,

so seperti yg dijelaskan setiap belian saham akan dikira mengikut kenaikan harga pasaran saham KPF.

minimum saham yg di beli adalah m1 untuk 1 unit (setiap saham yg dibeli maintain harga nya rm1 dan tak akan berubah ape2 pun)

info dari kakitangan felda penjualan saham pertama akan diberikan minimum rm3 untuk 1unit sehingga boleh mencecah rm6 1unit.so kalau anda melabur rm10,000 sbgai contoh setelah kenaikan saham tersebut diapungkan harga meningkat rm3 untuk 1unit..

so rm10,000 yg anda laburkan dijual menjadi rm30,000.maknanya keuntungan yg anda dapat adalah rm20,000.
Tue queto bro yang ckp kpf x pakai keuntungan. Kalo saham BSkl bila hold asmp declare akan ada dividen kecuali rugi
Reply With Quote
  #23  
Old 25-11-2011, 03:24 PM
Isma_Kanazawa Isma_Kanazawa is offline
Junior Member

Isma_Kanazawa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 67
Poster Rank: #17050
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by katani17 View Post
Tue queto bro yang ckp kpf x pakai keuntungan. Kalo BSkl bila hold asmp declare akan ada dividen kecuali rugi

ermmm...betul tu...tapi dividen di bagi mengikut KPF yang kita beli..tak campur dengan keuntungan jualan saham...
Reply With Quote
  #24  
Old 25-11-2011, 03:33 PM
katani17 katani17 is offline
Super Active Member

katani17's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 4,594
Poster Rank: #833
Thanked 4,294,967,295 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Isma_Kanazawa View Post
ermmm...betul tu...tapi dividen di bagi mengikut KPF yang kita beli..tak campur dengan keuntungan jualan saham...
tahun depan dapat div+ untung kalo harga naik
Reply With Quote
  #25  
Old 25-11-2011, 03:46 PM
sn4 sn4 is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 93
Poster Rank: #14750
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Isma_Kanazawa View Post
sape kate dividen tak ade...ade lagi bro tetap dapat mcm biasa...benda ni saya dah tau ..sbb abg saya yang suruh tanam banyak2 (Dia kakitangan FELDA) untuk keuntungan bersama...saya punya keluarga semua buat dah limit 250k seorg...

so sape yang nak share jom la...
250k seorang?bukan 250k per family ke?
Reply With Quote
  #26  
Old 25-11-2011, 03:47 PM
sn4 sn4 is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 93
Poster Rank: #14750
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

maaf la kalau banyak tanya, kami ni semua hijau pasal kpf ni
Reply With Quote
  #27  
Old 25-11-2011, 03:53 PM
Isma_Kanazawa Isma_Kanazawa is offline
Junior Member

Isma_Kanazawa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 67
Poster Rank: #17050
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sn4 View Post
250k seorang?bukan 250k per family ke?
heheheh....x pe bnyak bertanya..jgn sombong dan malu bertanya...

yer rm250k seorang
untuk seorang ahli KPF maksimum250k..
Reply With Quote
  #28  
Old 25-11-2011, 03:53 PM
Isma_Kanazawa Isma_Kanazawa is offline
Junior Member

Isma_Kanazawa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 67
Poster Rank: #17050
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by katani17 View Post
tahun depan dapat div+ untung kalo harga naik
heheheh....untung same2....
Reply With Quote
  #29  
Old 25-11-2011, 03:55 PM
sn4 sn4 is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 93
Poster Rank: #14750
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

250K seorang?sejak bila bro?baik tanya elok2 bro katani, pls comment?hehe
Reply With Quote
  #30  
Old 25-11-2011, 04:04 PM
Isma_Kanazawa Isma_Kanazawa is offline
Junior Member

Isma_Kanazawa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 67
Poster Rank: #17050
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sn4 View Post
250K seorang?sejak bila bro?baik tanya elok2 bro katani, pls comment?hehe
ye seorang...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:08 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE