Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Koperasi Investments > Koperasi registered under Suruhanjaya Koperasi Malaysia

Koperasi registered under Suruhanjaya Koperasi Malaysia Discuss all investments offers by registered coop is approved by Suruhanjaya Koperasi Malaysia.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 04-12-2016
Replies: 0
Views: 684
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,843
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,081
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 25-11-2011, 01:45 PM
Isma_Kanazawa Isma_Kanazawa is offline
Junior

Isma_Kanazawa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 67
Poster Rank: #17972
Active Level
Default Koperasi Pemodalan Felda (KPF) Masuk Bursa Saham

Assalammualaikum dan salam sejahtera,kepada rakan CG,sy ingin membuka peluang kepada semua rakan CG untuk melabur di KPF untuk menambahkan pendapatan berlipat kali ganda.mulai bulan January 2012 KPF membuka peluang kepada semua Kakitangan dan Peneroka Felda untuk menambahkan lagi simpanan di KPF,kerana semua simpanan KPF akan diapungkan untk meyertai di bursa saham.kepada semua rakan2 yang ingin membeli saham boleh la menghubungi saya.Setiap belian 1 unit bersamaan RM1,Dan minimum untuk belian adalah 250 unit hingga 250ribu maksimun.

untuk pengetahuan anda tiada kerugian disini kerana setiap belian KPF tidak akan hangus begitu saja..anda boleh menjualkan kembali dengan harga yang sama.maksudnya duit yang labur tu tak hilang la..
Dibawah adalah pengiraan nya..

setiap belian = rm1 untuk 1unit
contoh anda labur Rm30,000 anda akan mendapat 30,000 unit..
so setelah diapungkan saham akan melambung tinggi,minimum yang dijangkakan adalah rm3 untuk 1unit,dan tak mustahil sehingga rm6 untuk 1unit..so paham2 la..

Rm30,000(pelaburan anda) X Rm3 (keuntungan saham anda)= Rm90,000
Rm30,000(pelaburan anda) X Rm6 (keuntungan saham anda)= Rm180,000

SO TEPUK DADA TANYA SELERA...
hubungi saya bg yang bukan Kakitangan atau peneroka FELDA..

Ismail 019-6366658
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-11-2011, 01:49 PM
Isma_Kanazawa Isma_Kanazawa is offline
Junior

Isma_Kanazawa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 67
Poster Rank: #17972
Active Level
Default

Terbuka untuk Bumiputera or non Bumiputera..
Reply With Quote
  #3  
Old 25-11-2011, 01:51 PM
GPG GPG is offline
Regular

GPG's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jan 2010
Posts: 909
Poster Rank: #4116
Active Level
My Mood:
Default

------------------------- lebih info please???

Last edited by GPG; 25-11-2011 at 01:56 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 25-11-2011, 02:31 PM
Isma_Kanazawa Isma_Kanazawa is offline
Junior

Isma_Kanazawa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 67
Poster Rank: #17972
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by GPG View Post
------------------------- lebih info please???
KPF sekarang nak diapungkan untuk masuk ke Bursa saham malaysia..
so KPF sekarang tak pakai lagi Dividen untuk setiap keuntungan..
setiap pembelian saham KPF mengikut kadar keuntungan jualan saham di Bursa saham,

so seperti yg dijelaskan setiap belian saham akan dikira mengikut kenaikan harga pasaran saham KPF.

minimum saham yg di beli adalah m1 untuk 1 unit (setiap saham yg dibeli maintain harga nya rm1 dan tak akan berubah ape2 pun)

info dari kakitangan felda penjualan saham pertama akan diberikan minimum rm3 untuk 1unit sehingga boleh mencecah rm6 1unit.so kalau anda melabur rm10,000 sbgai contoh setelah kenaikan saham tersebut diapungkan harga meningkat rm3 untuk 1unit..

so rm10,000 yg anda laburkan dijual menjadi rm30,000.maknanya keuntungan yg anda dapat adalah rm20,000.
Reply With Quote
  #5  
Old 25-11-2011, 02:37 PM
katani17 katani17 is offline
Active Plus

katani17's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 4,755
Poster Rank: #891
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Isma_Kanazawa View Post
KPF sekarang nak diapungkan untuk masuk ke Bursa saham malaysia..
so KPF sekarang tak pakai lagi Dividen untuk setiap keuntungan..
setiap pembelian saham KPF mengikut kadar keuntungan jualan saham di Bursa saham,

so seperti yg dijelaskan setiap belian saham akan dikira mengikut kenaikan harga pasaran saham KPF.

minimum saham yg di beli adalah m1 untuk 1 unit (setiap saham yg dibeli maintain harga nya rm1 dan tak akan berubah ape2 pun)

info dari kakitangan felda penjualan saham pertama akan diberikan minimum rm3 untuk 1unit sehingga boleh mencecah rm6 1unit.so kalau anda melabur rm10,000 sbgai contoh setelah kenaikan saham tersebut diapungkan harga meningkat rm3 untuk 1unit..

so rm10,000 yg anda laburkan dijual menjadi rm30,000.maknanya keuntungan yg anda dapat adalah rm20,000.

Pertanyaan untuk bro?

1) bro ahli kpf ker?
2) yang nak listed BSKL tahun depan anak syarikat iaitu FGVB or kpf sendiri?
3) max satu ahli 250 000?
4) apa benefit yang bro dapat kalo bagi your share to others?
Reply With Quote
  #6  
Old 25-11-2011, 02:43 PM
aliQue aliQue is offline
Super Active

aliQue's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2006
Location: Somewhere
Posts: 5,007
Poster Rank: #837
Active Level
My Mood:
Default

KPF bukan nak jadi bank ke?
Yang masuk BSKL bukan FGOV ke?
__________________
FF30 DEVGNR/KPF/APPRL
JIWA TEGUH BERPADU KITA RUMPUN MELAYU

SOLAT ANDA KOSONG? LALAI?
Reply With Quote
  #7  
Old 25-11-2011, 02:45 PM
KEKwA2104 KEKwA2104 is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 61
Poster Rank: #18719
Active Level
Default

open untuk smua org ke?
atau untuk peneroka felda n ank2nye, @ staff felda je ke?
Reply With Quote
  #8  
Old 25-11-2011, 02:50 PM
syazacoklat syazacoklat is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Posts: 218
Poster Rank: #10008
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Isma_Kanazawa View Post
KPF sekarang nak diapungkan untuk masuk ke Bursa saham malaysia..
so KPF sekarang tak pakai lagi Dividen untuk setiap keuntungan..
setiap pembelian saham KPF mengikut kadar keuntungan jualan saham di Bursa saham,

so seperti yg dijelaskan setiap belian saham akan dikira mengikut kenaikan harga pasaran saham KPF.

minimum saham yg di beli adalah m1 untuk 1 unit (setiap saham yg dibeli maintain harga nya rm1 dan tak akan berubah ape2 pun)

info dari kakitangan felda penjualan saham pertama akan diberikan minimum rm3 untuk 1unit sehingga boleh mencecah rm6 1unit.so kalau anda melabur rm10,000 sbgai contoh setelah kenaikan saham tersebut diapungkan harga meningkat rm3 untuk 1unit..

so rm10,000 yg anda laburkan dijual menjadi rm30,000.maknanya keuntungan yg anda dapat adalah rm20,000.
Bro jangan fikirkan tentang untung aje.... kalo pasaran saham merundum... kan rugi....walopon 1 unit masih kekal RM1 tapi kita tak dpt dividen.... yang belom pasti untung lagi, kalo dulu kita tak fikir apa2 bln 7, 9 setiap tahun dapat dividen 14-16% dah memadai daripada saham kpf diapongkan
Reply With Quote
  #9  
Old 25-11-2011, 02:52 PM
zord89 zord89 is offline
Regular

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jul 2011
Posts: 371
Poster Rank: #7397
Active Level
Default

saham vs emas...
Reply With Quote
  #10  
Old 25-11-2011, 02:54 PM
Isma_Kanazawa Isma_Kanazawa is offline
Junior

Isma_Kanazawa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 67
Poster Rank: #17972
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by katani17 View Post
Pertanyaan untuk bro?

1) bro ahli kpf ker?
2) yang nak listed BSKL tahun depan anak syarikat iaitu FGVB or kpf sendiri?
3) max satu ahli 250 000?
4) apa benefit yang bro dapat kalo bagi your share to others?
Jawapan..heheheh

1) Saya dah pun tanam sebanyak rm50,000 (ahli Gen2 KPF)Anak Peneroka Felda,

2)yang nak listed BSKL mmg la FGVB dimana lantikan yang di buat oleh Koperasi sendiri(KPF) jadi saham yang dibeli melalui KPF akan di uruskan oleh FGVB sendiri.

3) maximum untuk seorg ahli mmg rm250,000

4)Benefit??? sbbanya saya merupakan ahli KPF so pembahagian yang akan dipersetujui oleh pelabur akan di buat antara pelabur dengan saya (KPF hanya terbuka untuk kakitangan atau peneroka felda sahaja..harap maklum
So saya buka untuk anda semua menggunakan akauan saya..masih kosong 200k..
SIAPA CEPAT DIA DAPAT
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:51 PM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you